مرکز مثبت زندگی (بم)
مرکز مثبت زندگی (بم) فعالیت خود را با هدف خدمات اجتماعی آغاز کرد.
بم، کرمان، ایران
اطلاعات خیریه
استان فعالیت
شهر فعالیت
محدوده فعالیت
عرصه فعالیت
زیر عرصه فعالیت
گروه هدف
شیوه کمک
اطلاعات سازمانی
شناسه ملی
شماره ثبت
تاریخ تاسیس
مرجع صادرکننده مجوز
اطلاعات فرد
تعداد مددجویان
تعداد کارمندان
تعداد نیروهای داوطلب
اطلاعات تماس
تلفن ثابت
تلفن همراه
آدرس
کد پستی
سایت
ایمیل
اینستاگرام
تلگرام
مرکز مثبت زندگی (بم) تعریف کاملی از سلامت اجتماعی است، که مطالبهگری را همراه مسوولیتپذیری اجتماعی در مردم ایجاد و ارتباطات محلی را تقویت میکند.
مهم ترین ویژگی مراکز مثبت زندگی محله محور بودن این مراکز است که موجب تسهیل مراجعه، پیگیری و پاسخگویی به جامعه هدف می شود.
درسال ۹۹ مراکز مثبت زندگی با هدف افزایش آگاهی عمومی مردم از وظایف، فعالیت ها و خدمات سازمان بهزیستی، تسهیل در دسترسی گروه هدف و کاهش تردد غیرضروری به مراکز و ادارات بهزیستی راه اندازی شد.
فعالیت این مراکز محله محور است بنابراین ایجاد چنین مراکزی تردد مراجعین از جمله معلولان به ادارات بهزیستی را کاهش داده چرا که افراد مددجو می توانند مشکلات و خواسته های خود را در مراکز مثبت زندگی که در محل زندگی آنها تاسیس شده است، مطرح کنند.
براساس ابلاغ سازمان بهزیستی کشور، ۲۲ خدمت در این مراکز به مددجویان بهزیستی ارائه میشود که البته انجام آنها به صورت مرحلهای بوده و به مرور زمان این خدمات به صورت کامل به مددجویان ارائه میشود. لازم به ذکر است که برنامههای مشاوره و کلاسهای آموزشی مهارتهای زندگی، خودمراقبتی، ازدواج و… برای عموم شهروندان است که میتوانند از آنها استفاده کنند.
هم اکنون فعالیتهای از جمله تشکیل پرونده، ثبت درخواست مددجویان در حوزههای اجتماعی و توانبخشی، بازدید از منازل مددجویان و چند خدمت دیگر در این مراکز انجام میشود و ارائه این خدمات با توجه به زمان بندی تعریف شده روز به روز افزایش پیدا میکند.
از اهداف این مرکز میتوان به گسترش و فراگیری خدمات سازمان، توزیع عادلانه خدمات بین گروه هدف و مراکز، ایجاد شفافیت در فرآیند خدمات، ارائه مجموعه ای از خدمات سازمان در یک مرکز به منظور بالا رفتن کیفیت کار، تبدیل رویکرد خانواده محوری، افزایش رضایتمندی مردم، افزایش ظرفیت مشارکت بخش غیردولتی، ارائه خدمات به صورت الکترونیکی، امکان طراحی برنامههای جدید برای رفع نیاز گروه هدف و تسهیل بازخورد از دریافت خدمات اشاره داشت .
پرسنل مرکز مثبت زندگی بعد از شرکت در آزمون و شرکت در دورههای آموزشی و تائیدیه سازمان بهزیستی مشغول به کار میشوند. در کنار واحدهای تخصصی مددکاری، واحد آموزش، آموزشهای پیش از ازدواج و حین ازدواج، مهارت های زندگی و مدیریت رفتار با نوجوان را ارائه میدهد.
خدماتی از قبیل رفاهی، مسکن، تسهیلات، مشاورههای رایگان .جهت توانمندی از قدم اول که روحی و روانی است سپس ارائه برنامه های کمکی با حضور مددجو و در ادامه توانمندسازی شغلی و اقتصادی صورت میگیرد.
پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین از دوران راهنمایی و دبیرستان آموزش شروع می شود و آموزشها برای رفاه حال مردم در محلات برگزار میگردد.
علی الخصوص محلات حاشیه نشین و دچار فقر فرهنگی که با بسته های تشویقی، مردم محلی رو به سمت و سوی آموزش هدایت می شوند .
در این مرکز بخش شنوایی سنجی و همچنین غربالگری نوزادان به صورت فعال می باشد. در این بخش نوزادان دارای مشکل به متخصصین در شهرستان و استان معرفی میشوند و جهت درمان همراه خانوادههای آنان اقداماتی انجام می شود. بخش دیگر این مرکز بیناییسنجی است. در این بخش نیز تشخیص زود هنگام تنبلی چشم و غربالگری بینایی کودکان بین ۳ تا ۶ سال انجام می شود. گاهی نیز در مناطق محروم مستقر و غربالگری بینایی در همان مکان اجرا میگردد .
سازمان بهزیستی روز به روز به دنبال ارائه خدمات جدید و راحت به مددجویان خود است تا بدین وسیله آنها که اغلب با مشکلات اجتماعی و اقتصادی مختلفی نیز دست و پنجه نرم میکنند در دریافت خدمات با مشکلات روبرو نشده و به راحتی بتوانند مسایل و مشکلات خود را طرح و مرتفع سازند.
تمامی کارشناسان و متخصصان شاغل در این مراکز با توجه به ارزیابیهای صورت گرفته با تمام اشتیاق و انگیزه فعالیت داشته و گره گشایی از زندگی مددجویان را نیز باعث ایجاد خیر و برکت در زندگی خود میدانند.
هیئت امنا و کارکنان | ||
نام و نام خانوادگی | سمت | کدملی |
فاطمه ارکیان | مدیرعامل | |
طاهره مقبلی سرحدی | ||
دیدگاه خود را بنویسید