خاورمیانه به عنوان یکی از مراکز استراتژیک و مهم جهان شناخته می‌شود اما با وجود این تعداد زیادی از کشورهایی که در این منطقه قرار دارند از سطح توسعه و رفاه خوبی برخوردار نیستند؛ در نتیجه شهروندان آن اغلب با چالش‌های مختلفی روبه‌رو هستند. به همین دلیل حضور و فعالیت‌های نیکوکارانه در این منطقه دارای اهمیت زیادی است. 

بسیاری از ما، در زندگی امروزی، با همه سختی­‌ها و فراز و نشیب­‌هایی که خود را در آن قرار می‌­دهیم، امور خیریه و اهمیت آن را نادیده می‌گیریم و فراموش کنیم. در همین راستا، موسسه‌های خیریه احداث شدند که هدف اولیۀ­ آنها، جلوگیری از فقر، جنگ یا هرگونه رفتار یا اقدام غیر­انسانی است. عرصه‌های مختلفی هستند که موسسه­‌های خیریه در آن‌ها فعالیت می‌کنند؛ از بهداشت و آموزش گرفته تا مباحث مربوط به پرورشگاه‌­ها و توسعه جامعه. این‌ها زمینه‌های مختلفی از فعالیت‌ها هستند که نخِ تسبیحشان خیرخواهی است.

20 موسسه خیریه برتر در خاورمیانه

اجازه دهید تا نامِ این خیریه‌ها و رسالتشان را خدمت شما شرح دهیم! :

20. بانک مواد غذایی لبنان (Lebanese Food Bank)

بیایید به نیازمندان بدون هیچ­گونه تبعیضی غذا بدهیم.

شمارۀ بیستِ لیست ما بانک مواد غذایی لبنان است که با شعارِ بالا و شعارِ "با هم در مقابلِ گرسنگی" شناخته می‌شود. LFB با رستوران­‌ها، هتل‌­ها، مراکز خدمت­‌رسانی و بسیاری مراکز دیگر همکاری می­‌کند.

19. بانک مواد غذایی مصریان

گرسنگی یک مسئله مهم در سراسر مصر است. هدف بانک مواد غذایی مصریان این است که به همه خانواده­‌های مصری غذای کافی بدهد تا بتواند به روند عادی زندگی و انسانی آنها کمک کند.

بیشتر بخوانید:

جدیدترین گزارش آماری از فعالیت خیریه‌ها در اینستاگرام

18. تمکین (Tamkeen)

روزانه میلیون‌ها نفر وطن خودشان را ترک می‌کنند تا به جایی بروند که بتوانند کار پیدا کنند. موسسه اُردُنیِ تمکین با هدف افزایش حفاظت و ایمنی برای مهاجرین بی‌پناه و گروه‌­های حاشیه‌­نشین، صرف نظر از اصل و قومیت آنها ایجاد شده است. از اهداف دیگر این موسسه می‌توان به مواردی مانند: مبارزه با قاچاق انسان و مطالبه برای گسترش اهمیت حقوق بشر اشاره کرد.

17. رسالت (Resala)

سال 1999 گروه "رساله" هدف خود را گسترش کار داوطلبی و مبارزه با تفکرِ "ارزشِ من به داراییِ من است." قرار داد.

این سازمان غیرانتفاعی دانشگاهی مستقر در مصر، کمک به هموطنان خود از طریق اهدای خون، مراقبت از کودکان بی‌سرپرست، کمک به نابینایان، سواد­آموزی را به عنوان رسالتِ خود قرار داده است.

16. موسسه خیریه منصور با هدف توسعۀ اجتماعی (The Mansour Foundation For Development)

اولین سازمان خیریه غیر­انتفاعی است که با تمرکز بر آموزش، سلامت و افزایش ظرفیت، به طور کامل و به تنهایی توسط یک خانواده مصری تاسیس شده است. 

این سازمان از پروژه‌­های توانمندسازی جوانان، ابتکارات رهبری زنان، موسسات کارآفرینی، رویدادهای داوطلبانه شرکتی، کارگاه‌­های آموزشی جوانان، ابداعات بهداشتی و بورسیه­‌های تحصیلی و کمک هزینه­‌ها حمایت می‌کند.

15. موسسه خیریه ساویریس با هدف توسعۀ اجتماعی (Sawiris Foundation For Social Development)

SDSF برای رسیدگی به مهم‌ترین مسائلی که اغلب حاشیه نشینان مصری با آن روبرو هستند، از جمله فقر، آموزش با کیفیت و بیکاری قطعی، تمرکز می‌نماید. مأموریت این موسسه، تأمین پایداری و توانمندسازی اقتصاد مصر است. 

14. موسسه خیریه مصر­الخیر (Misr Al-Kheir Foundation)

موسسه مصر­الخیر با شش جنبه کلیدی که برای توسعه انسانی به اثبات رسیده است، پوشش دادن هر شش حوزه‌­ی بهداشت، آموزش، نوآوری‌­، تحقیقات علمی و همبستگی اجتماعی، ابعاد زندگی را به امید از بین رفتن بیکاری، بی‌سوادی، فقر و بیماری برای تمام خانواده های درگیر، مورد هدف قرار می‌دهد. 

اهدا و کمک به خیریه ها

13. موسسه خیریه اورمان (Orman Charity Association) 

این یکی از موسسات خیریه مشهور مصر است که غیر­دولتی و غیر­انتفاعی است و به منظور توسعه جوامع از نظر اقتصادی و اجتماعی فعالیت می­‌کند.

آن چه موجب استقامت و پیشروی این موسسه می‌شود ملی‌گرایی و حمایتِ مصریان از داخل و خارج کشور است.

12. موسسه خیریه اهدای اسباب بازی مروا فاید (Marwa Fayed’s Toy Run)

یک فِلَش­‌بک سریع به دوران کودکی خود بزنید. چه چیزهایی در ذهن‌تان تداعی می‌شود؟ کتاب‌های تصویری... دندان در آوردن... روزِ اولِ مدرسه... و بله! اسباب‌بازی! زندگی حول نیکوکاری می‌چرخد و فعالیت این موسسه خیریه به طور ویژه در خصوص اهدای اسباب بازی به کودکان نیازمند است.

11. موسسه خیریه سلیمان بن عبدالعزیز الراجی (Sulaiman Bin Abdulaziz Al Rajhi Charitable Foundation)

عربستان امروز به سرعت در مسیر توسعه می‌تازد و تغییراتش را همگان در سراسر جهان حس کرده‌اند. این سیاست جدیدی است که حاکمیت در حال پیاده‌سازی‌اش است. یکی از موسساتی که تحت لوای دولت برای توسعه اجتماعی تلاش می‌کند موسسه سلیمان بن عبدالعزیز الراجی است.

این بنیاد سالانه از 1200 پروژه خیریه در 13 منطقه پشتیبانی می­‌کند. همچنین شایان ذکر است که پروژه­‌ها بر اساس قوانین جامعه عربستان انتخاب می­‌شوند.

برای مطالعه:

برترین موسسات خیریه در کانادا

10. جامعه جمیل (Community Jameel)

جامعه جمیل یک سازمانِ دیگری مستقر در عربستان سعودی است که در زمینه بهداشت و درمان و سلامتِ آب و هوا فعالیت می‌­کند. این سازمان پایبند بر فعالیت بر پایه‌ی داده‌ها و شواهدِ عینی است. ثمرۀ این فعالیت‌ها در زندگی افراد نیازمند بسیاری تحول مثبت ایجاد کرده است.

9. موسسه خیریه آموزشی عبدالله الغریر (Abdulla Al Ghurair Foundation For Education)

این موسسه یکی از بزرگترین مراکز خلاقانه آموزشی در امارات متحده عربی است. آنها با همکاری موسسه خیریه امارات بر روی برنامه‌­ای به نام "برنامه اندیشمندان جوان" و پلتفرم‌­های دیجیتالی آنلاین برای ارتقای دانشگاه و آمادگی شغلی همکاری می‌­کنند.

بخشش و اهدا

8. موسسه خیریه خلیفه (Khalifa Foundation)

چشم‌­انداز این موسسه، طبق وب­سایت رسمی آنها، "ابتکارات پیشگام برای رفاه" است و سیاست­‌های آن بر سلامت و آموزش در مقیاس داخلی، منطقه‌­ای و جهانی متمرکز است. استراتژی آموزشی این موسسه شامل حمایت از پروژه‌­های آموزشی حرفه­‌ای در کشورهای منطقه، نیازهای بهداشتی، حفاظت و مراقبت از کودکان و تأمین آب سالم در سطح جهانی است.
این موسسه به منظور اجرای این استراتژی­‌ها، با سازمان‌­های جهانی وابسته به سازمان ملل متحد و سازمان­‌های رفاه عمومی مشارکت می‌نماید. 

7. موسسه خیریه القاسمی (Al-Qasimi Foundation)

اگر بخواهیم در امارات متحده عربی یک ارگانِ فعال در مسیر ایجاد توسعه اجتماعی نام ببریم باید به خیریه القاسمی اشاره کنیم. این سازمان به طور کلی بر گسترش توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در راس‌الخیمه تمرکز دارد. اما به صورت جزئی این گونه از ماموریتِ خود می‌گوید:

بنیاد ما معتقد به رویکرد مردم محور برای تجهیز جامعه است تا بتواند رویکردهای خلاقانه‌ای جهت دستیابی به هدف خود یعنی توسعه به دست آورد.

6. موسسه خیریه دبی‌العطاء (Dubai cares)

این نهاد توسط معاون رئیس جمهور امارات متحده عربی و حاکم دبی "شیخ محمدبن‌راشد آل‌ِمکتوم" تأسیس شده است و هدف آن دسترسی کودکان به آموزش در کشورهای در حال توسعه است. کودکان؛ آینده کشور را رقم می‌زنند، پس  همه آنها باید تحصیل‌ کرده باشند.

5.  موسسه خیریه دبی برای زنان و کودکان (Dubai Foundation for Women and Children)

زنان و کودکان در همه مناطق با خشونت و ترس روبرو هستند. این بنیاد برای مبارزه با این خشونت و سوء­استفاده در امارات ایجاد شده است. همچنین اولین پناهگاه مجاز در امارات متحده عربی برای زنان و کودکان قربانی در برابر خشونت است.

4. صندوق صدقات 

اگر در امارات متحده عربی هستید و می‌‌خواهید از یتیمان و زنان بیوه هم‌وطن خود حمایت کنید سازمان "صندوق الزکاة" بهترین گزینه‌ی شما خواهد بود!

این سازمان بر پایه‌های حمایتی خود را بر سنت‌های دینی بنا کرده و بر زکات‌ و فطریه در فقه اهل سنت تکیه می‌کند.

بخشش و اهدا

3. انجمن خیریه دبی (Dubai Charity Association)

این انجمن خیریه در اصل تحت نام "Al Arwa Al Wathaq" در سال 1980 تاسیس شده است که پروژه‌­هایی را در داخل و خارج از امارات به انجام رسانیده است.

2. موسسه خیریه تونس (Tunisia Charity)

این موسسه پس از انقلاب تونس تأسیس شد تا از طریق ابتکاراتی که کمک‌­های بشردوستانه ارائه می‌­دهند، بتواند از بعضی از اقشار نیازمند مردم، حمایت کند.

1. موسسه خیریۀ قلب مجدی یعقوب (The Magdy Yacoub Heart Foundation)

یک موسسه خیریه ثبت شده‌­ی مصری است که در سال 2008 تأسیس شد و در حال اجرای یکی از پروژه‌­های استثنایی می‌باشد که برای سلامتی و رفاه همه مصری‌­ها اهمیت زیادی دارد.
عمکرد این موسسه کاملاً بر اساس کمک‌های مالی است و روزانه زندگی بی­شماری را نجات می‌دهد.

نتیجه‌گیری

خیریه‌ها یک نقش بسیار مهم در کمک به مردم در خاورمیانه دارند. در این منطقه، بسیاری از افراد با مشکلات شدیدی مانند فقر، بیکاری، بیماری‌ها، جنگ و تلاش برای پناهندگی مواجه هستند. خیریه‌ها در این شرایط، با ارائه خدمات به مردم در برخورد با این مشکلات کمک می‌کنند.

بسیاری از سازمان‌های خیریه نیز در خاورمیانه فعالیت دارند. این سازمان‌ها شامل سازمان‌هایی مانند بشردوستانه، سازمان‌های حقوق بشری، سازمان‌های کمک رسانی به کودکان و سازمان‌های کمک رسانی به زنان هستند. این سازمان‌ها در برخورد با مشکلات اجتماعی و انسانی در خاورمیانه، به مردم کمک می‌کنند و به آنها امید و اعتماد به نفس می‌دهند. 

خیریه‌ها با کمک به مردم در خاورمیانه، نقش مهمی در بهبود شرایط زندگی آنها دارند. این سازمان‌ها با ارائه خدمات به مردم در زمینه‌های مختلف، به آنها امید به زندگی بهتر می‌دهند و به کمک به مردم در برابر مشکلات اجتماعی، انسانی و طبیعی کمک می‌کنند.

منبع: وبسایت scoopempire