هرکدام از ما دغدغه‌های اجتماعی متفاوتی از هم داریم و تلاش می‌کنیم به نحوی به حل این دغدغه‌های اجتماعی کمک کنیم و گامی را در جهت رفع چالش‌های موجود در جامعه خود برداریم. این دغدغه‌ها می‌تواند متأثر از زندگی فردی و جمعی ما شکل بگیرد و یا نشأت گرفته از تجربیات تلخ و شیرین خودمان در طول زندگی باشد. 

افراد راه‌های مختلفی را برای پیگیری این دغدغه‌ها پیش می‌گیرند، دغدغه‌هایی از جنس فرهنگ، محیط زیست، کودکان کار، معیشت نیازمندان، سرپرستی حیوانات، آسیب‌دیدگی زنان و موارد مشابه دیگر. یکی از راه‌های که بسیاری انتخاب می‌کنند، کمک‌رسانی از طریق خیریه‌هاست؛ این کمک می‌تواند مالی باشد و یا اهدای لوازم، وقت و داوطلب شدن برای خیررسانی. 

حال سؤال اصلی اینجاست، ما اغلب به چه خیریه‌هایی کمک می‌کنیم؟ چرا با وجود بیش از 25 هزار خیریه در ایران تنها تعداد کمی از خیریه‌های معروف بیشتر کمک‌ها به خصوص اهدای مالی را دریافت می‌کنند؟ هر کدام از ما چه تعداد خیریه در محله، روستا و شهر خود می‌شناسیم؟ 

بسیاری از مواقع نیز افراد نمی‌توانند حوزه فعالیت خیریه‌ها را بشناسند و به همین واسطه نمی‌توانند در آن زمینه‌ای که خودشان دغدغه و نگرانی‌اش را دارند، کمک کنند؛ این موضوع در مورد بعضی زمینه‌های به نسبت مهجورتر مثل محیط‌زیست و حیوانات، اشتغال‌زایی و یا کارهای فرهنگی و هنری بیشتر نیز بیشتر به چشم می‌خورد.

به نظر شما این مسائل و مشکلات برای نیکوکاران از کجا ناشی می‌شود؟ چه چیزی می‌تواند به حل آن کمک کند. تصور کنید با یک جست‌وجوی ساده بتوانید خیریه‌های فعال در شهر خود را بشنسید و سپس بتوانید بفهمید که کدام از آن‌ها در زمینه بهداشت و درمان فعالیت می‌کنند. این همان خدماتی است که قرار است بانک اطلاعاتی خیر ایران به شما ارائه دهد.

 

شکاف اطلاعاتی

توانایی انجام تحقیقات جدی برای یافتن «مؤسسه خیریه مناسب» به در دسترس بودن داده‌های مفید و قابل اعتماد برای عموم مردم بستگی دارد. اثبات اینکه اطلاعات مربوط به اثربخشی و پایداری یک مؤسسه خیریه به آسانی در دسترس نیست، خیلی سخت نیست. اغلب دسترسی به آن بسیار دشوار است. معمولا افراد به سختی امکان دسترسی به اسناد و مدارک ثبتی مؤسسه، گزارش‌های مالی آن و همچنین گزارش‌های سالانه فعالیت خیریه دارند. 

موسسات خیریه به طور مداوم گزارش ها و حساب های سالانه (که الزامات نظارتی هستند) تولید می‌کنند، اما این به خودی خود برای جمع آوری تصویر روشنی از کار آنها کافی نیست. در کنار این، موسسات خیریه از وب سایت خود به عنوان فضایی رایگان برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات با مردم و نمایش کارهای خوب خود استفاده می‌کنند. اما بسیاری از خیریه‌ها سایت نداشته و گزارش‌های خود را منتشر نمی‌کنند و همین موضوع باعث معرفی نشدن این خیریه‌ها به مردم و همین‌طور وجود ابهام در شیوه و محور فعالیتی آن‌ها می‌شود. 

هر مؤسسه خیریه انتخاب می‌کند که چه چیزی را به اشتراک بگذارد و چگونه آن را به اشتراک بگذارد، و این باعث می شود که دانستن اینکه چه اطلاعاتی باید جستجو شود را دشوار کند. 

حال تصور کنید که اسناد و مدارک موجود از خیریه‌ها و سمن‌ها و مؤسسات نیکوکاری، گزارش‌های مالی، اطلاعات کارکنان و حتی سابقه فعالیتی آن‌ها همگی در یک فضایی در اختیار افراد باشد تا بتوانند خیریه‌های فعال را بشناسند و برای انتخاب کمک به خیریه تصمیم‌گیری کنند. ایده بانک اطلاعاتی خیر ایران همین است و بناست تا به شما در همین زمینه کمک کند. 

معرفی بانک اطلاعاتی خیر ایران

لینک دسترسی به بانک اطلاعاتی خیر ایران:

 اینجا کلیک کنید.

بانک اطلاعاتی خیر ایران در تلاش است تا با جمع‌آوری اطلاعات و داده‎‌های مربوط مؤسسات نیکوکاری، خیریه‌ها و سمن‌ها از منابع مختلف چون سایت خیریه‌ها، سایت اسناد و مدارک، سایت روزنامه رسمی به دست آورده و به شما در معرفی این مؤسسات و خیریه‌ها در زمینه‌هایی چون محور فعالیت، شیوه فعالیت، سابقه فعالیت، گروه هدف خیریه، ابعاد فعالیت آن کمک کند. 

همچنین با مراجعه به بانک اطلاعاتی خیر ایران می‌توانید به‌روزترین اطلاعات مربوط به خیریه‌های فعال و غیرفعال، گزارش‌های مالی مربوط به آن‌ها، اطلاعات کارکنان و انواع راه‌های تماس و دسترسی را نیز دریافت کنید. اطلاعات خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد هر استان نیز با جست‌وجوی نام استان در بخش Search سایت برای شما قابل دسترس است. جدول زیر نیز لینک دسترسی صفحه هر استان، توضیحات آن به علاوه خیریه‌های استان است، کافی است بر روی نام استان کلیک کنید.

استان
آذربایجان شرقی
آذربایجان غربی
اردبیل
اصفهان
البرز
ایلام
بوشهر
تهران
چهارمحال‌وبختیاری
خراسان رضوی
خراسان شمالی
خراسان جنوبی
خوزستان
زنجان
سمنان
سیستان و بلوچستان
فارس
قزوین
قم
کردستان
کرمان
کرمانشاه
کهگیلویه و بویراحمد
گلستان
گیلان
لرستان
مازندران
مرکزی
هرمزگان
همدان
یزد

بانک اطلاعاتی خیر ایران در تلاش است تا روزبه‌روز اطلاعات خود را کامل‌تر و به‌روزتر کند تا بتواند به پژوهشگران در حوزه خیرخواهی و همچنین افراد در زمینه شناسایی خیریه‌ها و انتخاب و تصمیم‌گیری برای اهدا به آنها یاری برساند. خیریه‌ها و مؤسسات می‌توانند با ثبت اطلاعات خود از طریق لینک فرم ثبت موسسه خیریه به ما در جهت تکمیل اطلاعات خود کمک کنند.