امسال همچون سال گذشته نتایج «شاخص جهانی نیکوکاری» (World Giving Index) در بنیاد کمک‌های خیریه (CAF) واقعاً جالب توجه است. اثرات مخرب «کووید 19» بر مؤسسات خیریه در سراسر جهان در صفحات گزارش حاضر به وضوح مشخص است.

بسیاری از کشورهایی که در دهه گذشته پای ثابت نیکوکاری جهانی بودند، اکنون نه فقط از لیست 10 کشور برتر بلکه از بین 20 کشور برتر نیز خارج شده‌اند. آیا این بدان معناست که مردم این کشورها با شیوع همه‌گیری، از سخاوتمندی‌شان کاسته شده است؟!
چه نتایجی را می‌توان از این واقعیت استنباط کرد و مهم‎تر از همه اینکه آیا مؤسسات خیریه باید تأثیر همه‌گیری را بر توان خود جهت کمک به دیگران در سال‌های پیش رو لحاظ کنند؟ 

تحقیقات داخلی در کشورهای مختلف که بخشی از «ائتلاف جهانی CAF» را تشکیل می‌دهند، نشان می‌دهد که تمایل به بخشندگی کاهش محسوسی نداشته، بلکه فرصت نیکوکاری به دلیل قرنطینه کرونایی مردم و اقتصاد این کشورها از دست رفته است.

این قرنطینه‌ها بدون شک زندگی مردم را نجات داده، اما در عین حال فرصت‌های بی‌شمار بخشندگی و نیکوکاری روزمره را از بین برده است.
رویدادهای تحت حمایت مالی، عواید خرده‌فروشی که خیریه‌ها می‌توانند جمع کنند و نیاز به محافظت از اقشار مسن و آسیب‌پذیر که بخش قابل توجهی از داوطلبان را تشکیل می‌دهند، همگی به یک بحران تأمین بودجه ختم می‌شوند که همچنان مؤسسات خیریه و ذی‌نفعان آنها در سراسر جهان را آزار می‌دهد.

با این حال با بررسی فرهنگ‌ بی‌نظیر نیکوکاری در کشورهایی که پاندمی مسیر متفاوتی را پیموده است، به این نتیجه می‌رسیم که همچنان روزنه‌های امید وجود دارد. اهمیت کمک‌های مالی که به ایمان و اعتقادات مذهبی گره خورده است را می‌توان کماکان در اندونزی، تایلند و نقاط دیگر مشاهده کرد.

ما در «بنیاد کمک‌های خیریه» شاهد لحظات بی‌شماری از کمک‌های سخاوتمندانه و باورنکردنی بوده‌ایم، چرا که مشتریان‎مان، اعم از افراد و شرکت‌ها، به سرعت به نیازهای فردی واکنش نشان دادند. وظیفه‌ی ما استفاده از تحقیق حاضر برای آگاه‌سازی و پیشبرد چشم‌اندازمان جهت ارتباط‌ دادن خیّران و مؤسسات خیریه به منظور تسریع پیشرفت اجتماعی در سراسر جهان است. 

بیشترین افزایش در امتیاز شاخص جهانی نیکوکاری

بیشترین افزایش امتیاز شاخص جهانی نیکوکاری

این بخش بررسی می‌کند که طی پنج سال گذشته، کدام کشورها شاهد بیشترین افزایش در امتیاز شاخص جهانی نیکوکاری خود بوده‌اند.
کشورهایی که طی دست کم چهار سال از پنج سال گذشته (2016 تا 2020) امتیاز کسب کرده‌اند، برحسب بهبود شاخص کلی خود طی این دوره رتبه‌بندی شده‌اند.

1. گرجستان و پاراگوئه

در مقایسه با سال 2016، گرجستان و پاراگوئه بیشترین افزایش را در شاخص کلی تجربه کردند. 

2. چین

چین، کشور دیگری است که در طول این مدت شاهد بهبود قابل توجه در شاخص‌های خود بود. «قانون خیریه» (Charity Law) چین؛ مصوب سال 2016، اولین بخش از مقررات ساماندهی مؤسسات خیریه در این کشور بود.
قبل از تصویب این قانون، تعداد بسیار کمی از سازمان‌های عمدتاً دولتی، مجاز به جمع‌‎آوری کمک‌های مردمی و خیریه در چین بودند.

در حالی که مقررات جدید برای توسعه چشم‌انداز بشردوستانه در چین طراحی شد و شاید یکی از عوامل افزایش چشمگیر امتیاز چین در اهدای کمک‌های مالی از سال 2016 تاکنون بوده باشد. 

کمترین افزایش در امتیاز شاخص جهانی نیکوکاری

کمترین افزایش در امتیاز شاخص جهانی نیکوکاری

این آمار و ارقام در حالی است که شماری از کشورها که دارای سنت‌های بسیار دیرینه در زمینه نیکوکاری و زیرساخت‌های مدنی بسیار توسعه‌یافته هستند، در میان بزرگ‎ترین سقوط‌کنندگان رتبه‌بندی امسال قرار دارند.

1. آمریکا

برای مثال آمریکا که همواره در فهرست 10 کشور برتر (و گاه در رتبه اول) قرار داشت، شاهد کاهش چشمگیر هر سه امتیاز خود از سال 2016 بوده است؛ روندی که در سال 2020 شتاب بیشتری به خود گرفت. 

2. کانادا و ایرلند

کانادا و ایرلند نیز در این رتبه‌بندی به شدت تنزل یافته‌اند و جزو بزرگ‌ترین سقوط‌‌کنندگان سال 2020 محسوب می‌شوند.

3. هنگ‌کنگ

در حالی که بیشترین کاهش امتیازی به هنگ کنگ مربوط است که در سال 2020 کاهش قابل توجهی را در همه امتیازات خود تجربه کرد.

بیشترین افزایش در امتیاز شاخص جهانی نیکوکاری متعلق به کدام کشور است؟

کمترین افزایش در امتیاز شاخص جهانی نیکوکاری متعلق به کدام کشور است؟

منبع: CAF WORLD GIVING INDEX 2021