ما قصد داریم در مقاله‌ی پیش رو 5 خیریه‌ی معتبر حامی زندانیان ایران را به‌طور مختصر شرح دهیم. همچنین اقدامات مؤثر این خیریه‌ها در قالب آمار و تصاویر درج شده است.


بیشتر بدانید:

بنیاد امور خیریه نیکوکاران شریف


انجمن حمایت از زندانیان مرکز

انجمن حمايت زندانيان در سال 1320 با عنوان اساسنامه‌ی بنگاه حمايت زندانيان در 25 ماده و 1 تبصره در مورخه 1320/8/21 تحت رياست عاليه‌ی وزير دادگسترى با پيشنهاد رئيس مجلس شوراى ملى و نخست وزير به تصويب هيئت وزيران وقت رسيد.  انجمن حمايت زندانيان در سال 1360 با تغييرات كلى در جلسه 218 مورخ 1360/2/11 با اصلاحات بعدى به تصويب شوراى عالى قضايى رسيد. هدف از ايجاد انجمن كمك به زندانيان و خانواده‌ی آنها، نوع پرورى و اصلاح زندانيان و همكارى با زندانى و مؤسسات تأمينى و تربيتى و مراكز مراقبت پس از خروج مشخص شده است.


اختیارات انجمن

انجمن می‌تواند در موارد زیر اقدام کند:

1- همکاری با مسئولان زندان و جلب مساعدت مؤسسات کشور در مورد درمان زندانیانی که دچار ناهنجاری‌های مغزی و روانی هستند.

2- انجام فعالیت‌های عام المنفعه، خیریه، اقتصادی و اقدامات اداری در جهت انجام وظایفی که به موجب این اساسنامه و دیگر مقررات مربوطه به عهده‌ی انجمن است.

3– اعلام نظر مشورتی به مسئولان زندان در مورد حسن اداره‌ی زندان‌ها، مؤسسات تأمینی و تربیتی و مؤسسات وابسته به آنها در مورد زندانیان یا خانواده‌ی آنان و در هر موردی که با زندانیان و خانواده‌ی آنان ارتباط یابد.


خدمات انجمن


برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس درج شده رجوع کنید: hemayatzendanianmarkaz.ir


  • پرداخت مستمری به خانواده‌های تحت پوشش بر اساس سقف تعیین شده به حساب آنان واریز و یا به صورت غیر نقدی (سبد کالا/کارت خرید کالا) اعطا می‌شود که با کمک خیرین این رقم افزایش می‌یابد. این بنیاد در سال 98 به 3 هزار خانواده مستمری پرداخت کرد.)
  • آزادسازی زندانیان در انجمن (در سال 98 تعداد 97 زندانی با کمک خیرین از طریق انجمن حمایت زندانیان مرکز آزاد و به کانون خانواده بازگشتند.)
  • پرداخت کمک هزینه‌ی تحصیلی (در سال 98 به 730 نفر از دانش آموزان و دانشجویان تحت پوشش، کمک هزینه‌ی تحصیلی پرداخت شد.)
  • توانمندسازی شغلی خانواده‌ها (در سال 98 برای 444 خانواده زندانی خدمات آموزش مهارت و ایجاد اشتغال فراهم شد.)


انجمن حمایت از خانواده زندانیان شهرستان مبارکه

انجمن حمایت از زندانیان یک مؤسسه‌ی خیریه و عام المنفعه است که بخشی از درآمد آن را کمک‌های مردمی، نهادها، سازمان‌ها و بخشی دیگر از تعریف فعالیت‌های اقتصادی تأمین می‌شود. از جمله برنامه‌های انجمن حمایت زندانیان: همکاری با زندان‌ها و مؤسسات تأمينی و تربيتی و مراکز مراقبت پس از خروج زندانيان، بازسازی شخصیت و اصلاح و ارشاد زندانیان، توانمندسازی خانواده‌های زندانیان با آموزش فنی و حرفه‌ای و فراگیری مهارت و حرفه و ایجاد فرصت شغلی به صورت کسب و کار خانگی و خوداشتغالی و همین طور ارائه‌ی خدمات مشاوره‌ای و مددکاری به مددجویان و خانواده‌ها و نیز مساعدت در بهبود وضع بهداشت و درمان آنان است.


مراسم اختتامیه‌ی المپیاد ورزشی مددجویان اردوگاه حرفه آموزی و کاردرمانی استان اصفهان. اهدای جوایز به ۳۵ قهرمان این دوره از مسابقات توسط آقای بابائی مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان شهرستان مبارکه (پنجشنبه ۲۰ مهر۱۴۰۲.اردوگاه اسدآباد) برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس درج شده رجوع کنید: ahzm.ir

وظایف انجمن

  • کمک به خانوده‌ی زندانیان
  • بازسازی شخصیت و اصلاح و ارشاد زندانیان
  • کمک به اشتغال زندانیان پس از آزادی با تهیه‌ی فرصت‌های شغلی یا کمک مالی
  • مساعدت در بهبود وضع بهداشت و درمان، ترغیب و تشویق فعالیت‌های فرهنگی، وزرشی، حرفه‌ای و آموزشی زندان‌ها
  • تلاش برای افرایش درآمد انجمن با فعالیت‌های اقتصادی و انتفاعی و جلب کمک اشخاص و مؤسسات حقوقی و حقیقی و دولت 
  • استفاده از خدمات اطباء، مددکاران، مهندسین ، آموزگاران و صاحبان تخصص و حرفه و فن در جهت بهبود وضع زندانیان و پرداخت پاداش خرید خدمت به آنها
  • تهیه‌ی طرح‌ها و پیشنهادهایی در زمینه‌ی بهبود وضع زندان و مؤسسات تأمینی و ترتیتی با ایجاد مؤسسات جدید و تسلیم طرح‌ها به مسئولان مربوطه


بیشتر بدانید:

خیریه حیات صالحین مهدیار


ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند

در سال 1369 رئیس وقت سازمان زندان‌ها، عبد صالح خدا شهید والامقام حاج سید اسداله لاجوردی، پس از بررسی آمار موجودی زندانیان، متوجه شدند اسامی تعدادی از این مددجویان بصورت دائم و هر ماهه در فهرست آمار تکرار می‌شود .ایشان پس از  مداقّه پیرامون موضوع با این واقعیت روبرو شدند که این افراد، بدهکاران جرائم غیر عمد، نظیر جرح و یا قتل غیر عمد ناشی از تصادفات رانندگی و یا بدهکاری مالی غیر کلاهبرداری و یا بدهی بابت مهریه و نفقه هستند، که حق النّاس بر عهده‌ی ایشان است و تا این دِین پرداخت نشود در زندان بسر خواهند برد.


برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس درج شده رجوع کنید: ipro.ir


این نگرش خداپسندانه و انسان‌دوستانه شهید بزرگوار،  بارقه‌های امید را در دل زندانیان نیازمند آبرومند بدهکار در جرائم غیرعمد ایجاد نمود و بازگشت به آغوش خانواده و اجتماع را در بین این مددجویان پر رنگ‌تر کرد. از این رو در ماه مبارک رمضان سال 1369 اولین جشن گلریزان برای آزادسازی این زندانیان بر پا شد و پایه‌های این نهاد خیریه با عنوان ستاد دیه سازمان زندان‌ها، شکل گرفت و  در سال 1376 با ساختار جدید، به عنوان یک مؤسسه‌ی خیریه و مردم نهاد، با هدف کمک به آزادسازی زندانیانی که به دلیل عدم توانایی نسبت به پرداخت دین (حق الناس) در جرائم غیر عمد مانند:

. حوادث کارگاهی

. چک‌های بلامحل غیرکلاهبرداری

. محکومیت‌های مالی نظیر مهریه معقول و نفقه

. ایراد صدمه‌ی بدنی و یا قتل غیر عمد ناشی از تصادفات رانندگی

در زندان‌ها محبوس هستند، با ثبت در اداره‌ی ثبت شرکت‌ها، فعالیت خود را در سراسر کشور تداوم بخشید. 


بنیاد تعاون زندانیان

بنیاد تعاون زندانیان با ۶۵ سال سابقه با هدف توانمندسازی زندانیان برای بازگشت مجدد آنان به جامعه تأسیس شده است. این نهاد عام المنفعه بدون دریافت بودجه‌های دولتی و به صورت خود گردان هم اکنون بالغ بر ۲۲۰۰ واحد تولیدی، صنعتی، کشاورزی، دامپروری، آبزی پروری و خدماتی را در داخل، پیرامون و بیرون از زندان‌های کشور اداره می‌نماید. بنیاد در حال حاضر برای ۳۵ هزار نفر از زندانیان شغل مولد ایجاد نموده و این روند همچنان در حال افزایش است.

بنیاد زندانیان را در ۴ گروه اشتغال نشسته (کنار تخت و محل اقامت)، اشتغال در محیط بسته (کارگاه‌های صنعتی و خدماتی داخل زندان‌ها)، اشتغال در محیط نیمه باز (۱۵ هزار هکتار اراضی پیرامون زندان‌ها و در فعالیت‌های کشاورزی، دامپروری و آبزی پروری)، اشتغال در محیط باز یا اعزام به‌ کار (شهرک‌های صنعتی، کارخانه‌ها، منابع طبیعی و شهرداری‌ها)، مشغول به کار نموده است.


گزارش تصویری از افتتاحیه کارگاه‌های زندان قزلحصار

برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس درج شده رجوع کنید: bonyad-taavon.com


با زندانی شدن افراد، خانواده‌ی آنان بیشتر در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار می‌گیرند. زندانیان در قبال کارها و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند از بنیاد حقوق و دستمزد دریافت می‌کنند. نیمی از حقوق و دستمزد زندانیان به حساب خانواده‌های آنها و نیمی دیگر برای تأمین مخارج ضروری در زندان به حساب زندانیان واریز می‌شود. زندانیان پیش از اشتغال در واحد‌های تولیدی، صنعتی، کشاورزی و ... در کلاس‌های حرفه آموزی و در ۲۰۰ رشته‌ی فنی و حرفه‌ای آموزش‌های لازم را فرا می‌گیرند. آموزش‌های زندانیان یا به صورت استاد - شاگردی و مستقیماً توسط واحد‌های تابعه بنیاد انجام می‌شود و یا به صورت سیستمی با مشارکت سازمان آموزش فنی حرفه‌ای، سازمان زندان‌ها و بنیاد انجام می‌شود.

زندانیان پس از فراگیری آموزش‌ها در آزمون‌های تخصصی شرکت کرده و در صورت کسب امتیازات لازم از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گواهینامه دریافت می‌نمایند. این گواهینامه‌ها پس از آزادی می‌تواند برای ادامه‌ی مسیر شغلی زندانیان مثمر ثمر واقع گردد. زندانیان هم اکنون ۳ هزار نوع کالا و محصول را در ۱۴ گروه تولید می‌نمایند و این روند همچنان در حال افزایش است.


بیشتر بدانید:

مؤسسه محبت و کارگشایی نیک


مؤسسه‌ی خیریه اندیشه یاران محسنین

مؤسسه‌ی خیریـه‌ی اندیشه یـاران محسنین مؤسـسه‌ای اسـت غیر تجاری کـه توسـط تعـدادی از خیریـن و افـراد پیشکسوت و با سابقه در مدیریت‌های مختلف کشور در سـال ۱۳۹۳ در اداره ثبت شــرکت‌ها و مـؤسـسات غـیر تجاری تحت شماره ۳۳۷۱۷ به ثبت رسـیده اســت. این خیریه از بدو تأسیس فعالیت‌های خـود را در مناطق محروم کشور به ویژه در شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان آغاز نموده و تاکنون منشاء خدمات ارزشمند فراوانی به جامعه هدف و تحت پوشش خود بوده است و همچنین با توسعه‌ی فعالیت‌های مؤسسه بخشی از منابع خیرین در نقاط محروم شهرها و روستاهای سایر استان‌های کشور هزینه شده است.


 برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس درج شده رجوع کنید: mohsenin.co


کمک به آزادی زندانیان مالی غیر عمد

بخشی از گرفتاری‌هایی که پیامدها و آسیب‌های اجتماعی زیادی در بر دارد حوادث و رخدادهای ناخواسته و غیر مجرمانه‌ای است که گاهی دامنگیر افراد جامعه می‌شود و چه بسا منجر به حبس و زندانی آنها شود همچون تصادفات، ورشکستکی‌ها و زندگی‌های ناموفق زناشویی و… که به دلائل غیر عمد و غیر مجرمانه بـه وقوع می‌پیوندد. در آموزه‌ها و مبانی دینی دسـتگیری از این افراد مورد تأکید است چنانچه حتی تاجری ممکنه است دچار ورشکستکی شود در این صــورت جـبـران خسارت و حفظ آبرو و اعتبارش سفارش شده است. مؤسسه‌ی خیریه‌ی اندیشه‌ی یاران محسنین تاکنون در این پدیده اجتماعی نقش مثبت ایفاء نموده و توفیق یافته به کمک نیکوکاران گرامی کشورمان تعدادی از زندانیان را آزاد نماید.

برنامه‌های کمک به آزادی زندانیان مالی غیر عمد خیریه‌‌ی اندیشه یاران محسنین

  • ایجاد اشتغال برای زندانیان
  • کمک‌های نقدی برای آزادی زندانیان
  • کمک‌های معیشتی، درمانی و اشتغال‌زایی برای خانواده‌ی زندانیان