مراسم چهارمین همایش ملی خیر ماندگار با محوریت بررسی «ظرفیت‌ها و کارکردهای نیکوکاری و وقف در پیشرفت ایران؛ ارزیابی وضعیت اکنون و چشم‌انداز آینده» در تاریخ ۱۸ اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام علی ملانوری، مدیر مرکز خیر مادگار، حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدصالح طیب‌نیا، رئیس همایش ملی خیر ماندگار، نعمت‌الله موسی‌پور، دبیر علمی همایش، محمدرضا دیانی، رئیس هیئت‌مدیره بنیاد خیریه آلاء، حجت‌الاسلام شرفخانی، رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

علی ملانوری در چهارمین همایش ملی خیر ماندگار

حجت‌الاسلام علی ملانوری، مدیر مرکز خیر ماندگار نیز در این مراسم بیان کرد: متأسفانه تاکنون پایگاه جامع امر خیر نداشتیم و وجود چنین پایگاهی یکی از آرزوهای ما با شروع خیر ماندگار بود‌. نبود پایگاه جامع به مثابه رانندگی با چشمان بسته در حوزه کار خیر ایران است و اطلس خیر ایران پایگاهی است که می‌توان همه افراد به آن رجوع و از مطالب آن استفاده کنند.

ایشان اظهار کرد: اگر بخواهیم در عرصه کار خیر حرکتی کنیم باید مبتنی بر داده‌های علمی باشد. اطلس خیر ایران باید هر روز آینه پیش روی هر کسی باشد که علاقه‌مند به فعالیت اثربخش و بهره‌وری در حوزه خیر ایران است.

مدیر مرکز خیر ماندگار ادامه داد: اطلس خیر ایران علاوه بر بستر عمومی که متشکل از مصاحبات و گزارش‌ها است که در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و در کنار آن سه محصول مهم برای علاقه‌مندان ارائه می‌کند که عبارت است از پایگاه جامع اطلاعات مؤسسات خیریه ایران، سیمای نیکوکاری ایران و پیمایش ملی نیکوکاری در ایران که در این اطلس قابل مشاهده است.

علی ملانوری

حجت‌الاسلام ملانوری افزود: وضعیت خیر ایران را بسیار ستایش می‌کنیم اما متأسفانه به صورت علمی در این زمینه اطلاعات جامع وجود ندارد‌ و پیمایش ملی نیکوکاری به این امر مهم می‌پردازد. پژوهشگران می‌توانند از این داده‌ها استفاده کنند؛ برای مثال ۸۰ درصد مردم ایران صدقه می‌دهند و از این تعداد ۵۸ درصد آنها علاقه‌مند هستند که به کودکان خیابانی کمک کنند. ۳۲ درصد مردم ایران کار دواطلبانه انجام می‌دهند و فقط ۲۶ درصد از مردم ترجیح می‌دهند که کمک‌های خود را به مؤسسات خیریه اهدا کنند.

علی ملانوری

ایشان همچنین در طی مراسم از وب‌سایت اطلس خیر ایران نیز رونمایی کرده و با اشاره به بخش بانک اطلاعاتی اطلس خیر ایران و داده‌های پیمایش ملی نیکوکاری بیان کردند: در ایران ۷۹ درصد مردم ایران در هیچ نهاد خیریه عضو نیستند در صورتی که در کشورهای پیشرفته اکثر افراد در چند مؤسسه خیریه عضو هستند و این در حالی است که فقط ۱۹ درصد مردم عضو مؤسسات خیریه هستند. براساس پایش اطلس خیر ایران ۵۳ درصد مردم تأمین غذا و سرپناه برای افراد نیازمند را ترجیح ‌می‌دهند و ۱۱ درصد علاقه‌مند هستند که در حوزه کارآفرینی فعالیت کنند.

ورود به:

بانک اطلاعاتی اطلس خیر ایران  

گزارش پیمایش ملی گرایش مردم ایران به نیکوکاری