کمیته‌‌ی بین‌المللی نجات (IRC) به افراد آسیب‌دیده از بحران‌های انسانی - از جمله بحران آب و هوا - کمک می‌کند تا زنده بمانند، بهبود یابند و زندگی خود را بازسازی کنند.

اثرات فراگیر کمیته‌‌ی بین‌المللی نجات (IRC) در یک نگاه

IRC که به دعوت آلبرت انیشتین در سال 1933 تأسیس شد، اکنون در بیش از 50 کشور آسیب‌دیده از بحران و همچنین جوامع در سراسر اروپا و قاره‌ی آمریکا در حال فعالیت است. آنها با ارائه‌ی مراقبت‌های بهداشتی، کمک به کودکان در یادگیری و توانمندسازی افراد و جوامع برای متکی شدن به خود، در پی رسیدگی به نابرابری‌های پیش روی زنان و دختران هستند.


بیشتر بخوانید:

برترین مؤسسات خیریه در کانادا


در سال 2022، IRC و شرکای آن بیش از 32.9 میلیون نفر را در کشورهای آسیب‌دیده از بحران شناسایی کردند. بخشی از کار آنها به شرح زیر است:

• حمایت از 3,137 مرکز بهداشتی

• رسیدگی به 1,421,270 نفر با کمک نقدی 

• فراهم آوردن حمایت معیشتی برای 186,491 نفر

• توزیع 109,751,532 دلار به صورت نقدی یا کوپن 

• ارائه‌ی 8,013,515 مشاوره‌ی مراقبت‌های بهداشتی اولیه

• درمان 222,278 کودک زیر 5 سال به دلیل سوء تغذیه‌ی حاد 

• ثبت نام 807,853 کودک و نوجوان در برنامه‌های آموزشی

• ارائه‌ی مشاوره به 43,814 زن بازمانده از خشونت مبتنی بر جنسیت

• پذیرش 453,344 کودک و 106,722 زن باردار و شیرده در برنامه‌های تغذیه

• حفاظت از 122,390 کودک در فضاهای امن IRC و سایر برنامه‌های حفاظتی 

در سال 2022، تیم‌های اسکان مجدد، پناهندگی و ادغام (RAI) IRC به 308,174 مشتری – متشکل از 177,860 در ایالات متحده و 130,314 در اروپا خدمات ارائه کردند.


توانمندسازی افراد در بحران و فراتر از آن

از زمانی که کمیته‌ی بین‌المللی نجات (IRC) برای اولین بار به درخواست آلبرت انیشتین در سال 1933 تأسیس شد، تیم جهانی آنها با بیش از 17000 کارمند به افرادی که از درگیری و بحران سرگردان شده‌اند کمک کرده‌اند تا زنده بمانند، بهبود یابند و کنترل زندگی‌شان را دوباره به دست بگیرند. امروز، آنها در بیش از 50 کشور (از کشورهای متأثر از درگیری مانند یمن تا جوامع اسکان مجدد مانند Boise، Idaho) و بیش از 25 شهر ایالات متحده و اروپا کار می‌کنند.

این خیریه حمایت خود را در چهار زمینه متمرکز می‌کند: تضمین ایمنی در برابر آسیب، بهبود سلامت، افزایش دسترسی به آموزش، بهبود رفاه اقتصادی. آنها در تمام برنامه‌های خود به نیازهای منحصربه‌فرد زنان و دختران (که نماینده‌ی اکثریت آوارگان هستند) رسیدگی می‌کنند.



در تقریباً 90 سالی که از تأسیس این خیریه می‌گذرد، جهان تغییر کرده است و نیازهای افرادی که به آنها خدمت می‌کنند نیز تغییر کرده است. امروزه 100 میلیون نفر در نتیجه درگیری، آزار و اذیت و بحران آواره شده‌اند. مردم برای دوره‌های طولانی‌تر از همیشه (بیشتر بیش از یک دهه) آواره می‌شوند زیرا درگیری‌ها (مانند افغانستان) به طور متوسط 20 سال طول می‌کشد. بحران آب و هوا که پیش بینی می‌شود تا سال 2050 حدود 150 میلیون نفر را آواره کند، این روندها را تشدید می‌کند.


چشم‌‍‌اندازهای کمیته‌ی بین‌المللی نجات

هدف کمیته‌ی بین‌المللی نجات این است که برنامه‌های خود را به الگویی برای پاسخ جهانی بشردوستانه تبدیل کند. درواقع تمرکز آنها بر ارائه‌ی برنامه‌های با کیفیت بالا و مقرون به صرفه است. این خیریه تحقیقات در مورد برنامه‌هایی را که بهترین عملکرد را دارند، با بینش‌هایی که توسط کسانی که به آنها خدمت می‌کند، ترکیب کرده تا روشی را که دنیا به افراد نیازمند کمک می‌کند، تغییر دهد. با این کار آنها قصد دارند توانمندسازی و تغییر پایدار را به هنجار تبدیل کنند. همچنین آنها با چالش‌های پیش رو مبارزه می‌کنند و برای آنها راه حل‌هایی ارائه می‌دهند برای مثال:

چالش 1:تعداد افراد نیازمند هر سال افزایش می‌یابد، اما واکنش جهانی نتوانسته است سرعت خود را حفظ کند.

این خیریه به منظور دستیابی به افراد بیشتری که نیاز دارند، نه فقط از طریق برنامه‌نویسی مستقیم، بلکه با استفاده از منابع و تخصص فنی برای توانمندسازی و تقویت سیستم‌های پشتیبانی محلی، اقدامات زیر را انجام می‌دهد:

• شناسایی اینکه کدام مداخلات بیشترین تأثیر را با کمترین هزینه دارند

• هدف قرار دادن شرایط خاص مزمن اما قابل حل مانند سوء تغذیه‌ی دوران کودکی 

• بهبود سرعت و دسترسی به واکنش اضطراری از طریق تیم‌های منطقه‌ای ادغام شده با گروه‌های اجتماعی 

• مشارکت دادن شرکای محلی، از جمله شبکه‌های اجتماعی و جامعه‌ی مدنی محلی، برای حمایت از ارائه‌ی خدمات محلی

چالش 2: کمک‌کردن به تنهایی نمی‌تواند زندگی را بهبود بخشد مگر اینکه با تغییرات سیاستی همراه باشد. به منظور این هدف کمیته‌ی بین‌المللی نجات اقدامات زیر را انجام می‌دهد:

• دفاع از حقوق جوامع آواره و درخواست از همه‌ی کشورها برای آنکه به تعهدات بشردوستانه‌ی خود در قبال پناهجویان و پناهندگان احترام بگذارند.

• تسریع نوآوری در فعالیت های بشردوستانه و توسعه با ایجاد چهار مرکز برای نوآوری در سراسر جهان و برجسته کردن راه حل های نوآورانه‌ی محلی.

• ایجاد کمپین‌های جهانی و منطقه‌ای برای تغییر در موضوعات منتخب خط‌مشی برای افرادی که به آنها خدمت می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

مؤسسات خیریه در اروپا


کارایی و نتایج

IRC به طور مداوم توسط گروه‌های نظارت خیریه به دلیل استفاده مؤثر آنها از کمک‌های اهداکنندگان و اثربخشی کارشان، نمرات برتر دریافت می‌کند. میان اینها:

CharityWatch به IRC نمره‌ی A داده است.

Charity Navigator به IRC رتبه‌ی چهار ستاره نسبت داده است.

IRC دارای تمام 20 استاندارد حسابداری BBB Wise Giving Alliance است.


گزارش مالی