نکات کلیدی برجسته

کمپین‌ها

الف) کمپین ماه رمضان

به لطف مهربانی و سخاوت مسلمانان تقریباً 20,000 نفر به شرکت‌ها و بنیادها در سراسر جهان، در ماه رمضان امسال کمک‌های مالی اعطا کردند. همچنین بیش از 100,000 پناهنده و خانواده‌های آواره داخلی در موریتانی، نیجریه، لبنان، مصر، اردن، عراق، یمن، افغانستان، هند و بنگلادش به یمن توسط این کمپ مورد حمایت قرار گرفتند.

به‌عنوان بخشی از تلاش‌های بزرگ‌تر حمایت و جمع‌آوری کمک‌های مالی در ماه رمضان، این کمپین شاهد راه‌اندازی جهانی بشردوستی اسلامی بود. به مناسبت 10 روز مبارک ذی الحجه و عید قربان که سخاوت و نیکوکاری بیشتر می‌شود کمپین ماه رمضان برای جمع‌آوری کمک‌های مالی برای پناهندگان، خانواده‌های آواره داخلی و میزبان راه‌اندازی شد. در این کمپین به جوامعی که باتوجه‌به وخامت شرایط اقتصادی و اختلال در عرضه‌ی جهانی غذا با فقر و ناامنی غذایی فزاینده مواجه هستند در مجموع 383,078 دلار  که از 2,087  نفر جمع آوری شد اعطا گردید.


ب) کمپین زمستانی

با شروع فصل سرما، آژانس پناهندگان سازمان ملل کمپین زمستانی خود را آغاز کرد و زنگ خطر را برای تأمین نیازهای فوری خانواده‌های آواره که با فصل سخت با منابع روبه‌کاهش روبرو هستند به صدا درآورد. در طول ماه زمستان هر سال، افرادی که با مشکلات و هزینه‌های فزاینده‌ای مانند کاهش شدید دمای هوا، گرم‌کردن سرپناه، خرید لباس گرم، و پختن غذاهای گرم مواجه هستند مجبور به فرار می‌شوند.

برای آگاهی بیشتر:

برنامه‌ی جهانی غذا (WFP)، بزرگ‌ترین سازمان بشردوستانه‌ی جهان


اهداف توسعه‌‌‌ی پایدار

رفع فقر: یکی از اهداف اولیه «کاهش حداقل به نصف نسبت مردان، زنان و کودکان فقیر در تمام سنین» تا سال 2030 است. آژانس پناهندگان سازمان ملل متعهد برای پایان‌دادن به فقر به پناهندگان برای کار در کشور میزبان کمک می‌کند تا به خود متکی شوند و برای خود و خانواده خودآینده‌ی مستقل بسازند. به عنوان مثال، در پاکستان، وجوه زکات، مشارکت اقتصادی و اجتماعی را افزایش داد و از طریق پروژه‌ی «پیادان دادن به فقر» که در آن تخصیص دارایی‌های تولیدی به خانواده‌ها اجازه می‌داد شرکت‌های کوچک را راه اندازی کنند بسیاری از پناهندگان نجات یافتند. از بسیاری جهات، این پروژه همسو با هدف ریشه‌کنی فقر است: «تا سال 2030، سعی در این است اطمینان حاصل شود که همه‌ی مردان و زنان، به ویژه اقشار فقیر و آسیب‌پذیر، از حقوق برابر در منابع اقتصادی، خدمات، مالکیت و کنترل بر زمین و سایر اشکال مالکیت و همچنین دسترسی به منابع اولیه برخوردار باشند».



در یک مفهوم کلان، پناهندگان، پناه‌جویان، آوارگان داخلی، و عودت‌کنندگان جوامعی را تشکیل می‌دهند که بیشتر در معرض خطر سقوط زیر خط فقر هستند. همان‌طور که گفته شد، وجوه زکات و صدقه و ارائه‌ی کمک‌های نقدی به‌ لبنان، اردن، عراق، یمن، موریتانی و مصر موجب شده خانواده‌ها نیازهای ضروری خود را برآورده کنند تا از متوسل‌شدن آنها به مکانیسم‌های مقابله‌ای منفی جلوگیری شود.


رفع گرسنگی: UNHCR به‌طور مستمر از دسترسی جهانی به مواد غذایی ایمن و مغذی برای آسیب‌پذیرترین افراد و جوامع از طریق بودجه‌ی زکات حمایت می‌کند. آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد کمک‌های نقدی چندمنظوره را بین پناهندگان و آوارگان داخلی در عراق، یمن، لبنان، اردن و مصر توزیع می‌کند و آنها را قادر می‌سازد تا نیازهای فوری خود (غذا) را برآورده کنند. اطمینان از دسترسی این افراد به غذای کافی و غنی از مواد مغذی برای حفاظت از ایمنی، سلامت و رفاه میلیون‌ها نفری که مجبور به فرار شده‌اند ضروری است.

برای مثال در هند وجوه زکات موجب امنیت پناهندگان و جوامع میزبان از طریق توزیع غذای جیره‌بندی به آسیب‌پذیرترین خانواده‌ها، از جمله زنان، کودکان، افراد دارای معلولیت، و سالمندان شد. نتایج مثبت این کمک‌ها گواهی بر تعهد آژانس پناهندگان سازمان ملل به هدف کلیدی SDG 2 یعنی پایان‌دادن به همه‌ی اشکال سوءتغذیه […] و نیازهای تغذیه‌ای دختران نوجوان، زنان باردار و شیرده و افراد مسن است.

برای آگاهی بیشتر:

آمار کمک‌های مالی داوطلبانه‌‌ی خیریه‌ها


سلامتی و تندرستی: علاوه بر این، صندوق‌های صدقه به بهبود وضعیت سلامت پناهندگان (و اعضای جوامع میزبان آنها) که در بخش شرقی چاد زندگی می‌کنند کمک کرده است. بنابراین صدقه پناهندگان را قادر می‌سازد تا به خدمات بهداشتی ضروری دسترسی داشته باشند. این موارد شامل بستری‌شدن در بیمارستان، سلامت روانی و حمایت روانی اجتماعی ضروری، دارو برای مراقبت‌های پیشگیرانه و درمانی و همچنین ارائه‌ی تجهیزات پزشکی به مراکز بهداشتی است.


ارتقاء کیفیت تحصیلات: هدف اساسی SDG 4 این است که اطمینان حاصل شود همه‌ی دختران و پسران آموزش ابتدایی و متوسطه رایگان، عادلانه و با کیفیت را تکمیل کنند. کمک‌های نقدی ارائه‌شده توسط صندوق زکات پناهندگان در حمایت از دسترسی افراد به آموزش مؤثر بوده است. این دسترسی از طریق کمک به والدین پناهنده با دادن هزینه‌های مستقیم مانند هزینه‌های مدرسه، حمل و نقل، لباس فرم و رفع سایر موانع مالی که کودکان را از مدرسه باز می‌دارد، انجام شده است. برای مثال صندوق‌های صدقه همچنین به بهبود دسترسی آموزش با کیفیت برای پناهندگان سودانی و روستاهای مجاور در شرق چاد کمک کرد و به دانشجویان جوان پناهنده امکانات آموزشی بهتری داده شد.



برابری جنسیتی: پس از تکمیل چارچوب ارزیابی آسیب‌پذیری برای هویت ذی‌نفعان واجد شرایط، زکات و صندوق صدقه و کمک‌های نقدی به خانواده‌های بسیار آسیب‌پذیر از جمله خانواده‌هایی که تحت رهبری زنان و فرزندان آنها در لبنان، اردن، مصر، یمن، عراق، موریتانی و چاد بودند، اختصاص‌داده‌شد. این فرایند انتخاب مطابق با یکی از اهداف SDG 5 است که هدف آن شناسایی و ارزش‌گذاری مراقبت‌های بدون مزد و کار خانگی است. علاوه بر این، کمک نقدی موجب خوداتکایی و برابری جنسیتی کارآفرینان زن و توانمندسازی زنان برای اعمال تصمیم‌گیری در خانواده می‌شود.

وجوه زکات کمک می‌کند زنانی که در معرض استثمار جنسی، خشونت مبتنی بر جنسیت، ازدواج کودکان و کار اجباری آسیب‌پذیراند به مکانیسم‌های مقابله‌ای منفی ناشی از فقر دچار متوسل نشوند. این نتایج مثبت کاملاً مطابق با یکی دیگر از اهداف SDG 5 است: «حذف همه‌ی اقدامات مضر مانند ازدواج زودهنگام و اجباری کودک و ختنه زنان». به‌طورکلی، دسترسی عادلانه به کمک‌های نقدی به تسهیل تحول واقعی و مثبت در روابط، نقش‌ها و نگرش‌های جنسیتی تبعیض‌آمیز کمک شایانی می‌کند.