مصاحبه با آقای صارمی | مسجد امیرالمؤمنین (ع) پردیسان

لطفاً معرفی مختصری از مجموعه‌ و فعالیت‌های خود بیان بفرمایید.

بنده قبل از اینکه به قم بیایم، چندین سال در خوزستان و بندر ماهشهر فعالیت می‌کردم. بعد از ورود به قم نیز در مجموعه‌ی خیریه فعالیت داشتم؛ اما نه در سمت مدیر یک مجموعه. تا زمانی که حدود سه سال، یعنی از سال اول شیوع کرونا، این مؤسسه  تأسیس شد و شروع به کار کرد.

فعالیت‌‌های این مجموعه و گروه هدف آن در درجه اول، بر نیازهای این منطقه‌ای که در آن ساکن هستیم معطوف بوده است. درابتدا برای نیازسنجی منطقه، به تعدادی از ساکنان این محله پرسشنامه‌هایی تحویل دادیم؛ که سه پرسش اصلی را در بر می‌گرفتند: 1. چه افراد نیازمند کمکی را می‌شناسید. 2. چه بانیان خیری را می‌شناسید و 3. اگر خیری را می‌شناسید به ما معرفی کنید.

طی این پیمایش بالغ بر دویست نفر نیازمند شناسایی کردیم؛ اما به‌مرور و با گذشت از زمان اوج کرونا خوشبختانه این تعداد کمتر شد. الآن ما حدود صدوبیست خانواده‌ را تحت پوشش داریم. در درجه‌ی اول بیشتر برای رفع نیازهایی چون خوراک و پوشاک فعالیت کردیم؛ اما هدف بلندمدت ما ما اشتغال‌زایی است. تاکنون توانسته‌ایم چند نفری را هم برای کار به محل‌هایی معرفی کنیم؛ اما هنوز به هدف بلندمدت خود در این زمینه نرسیده‌ایم.

ارزیابی منطقۀ پردیسان | احمد صارمی

منطقۀ پردیسان را چطور ارزیابی می‌کنید؟

منطقه‌ی ما از نظر اقتصادی آن‌چنان ضعیف نیست؛ اما نیازمندانی دارد و به تبع آن خیرانی و بانیانی هم در این منطقه حضور دارند. ما حدود 82 بانی داریم که ماهانه مبلغی نزدیک به 20 میلیون تومان به خیریه کمک می‌کنند. خیرین فصلی و گاه‌گاهی با کمک‌های بیشتر یا کمتر نیز داریم. در کل این منطقه قشر نیازمند زیادی دارد؛ افرادی از طبقه‌ی متوسط رو به پایین.

وضعیت خیرخواهی در قم | احمد صارمی

وضعیت خیریه‌ها را در قم و منطقه‌ی پردیسان چطور ارزیابی می‌کنید؟

از آنجایی که چندسالی بیشتر از فعالیت من در قم نمی‌گذرد و ارتباط چندانی با دیگر خیریه‌ها نداشته‌ام، خیلی از وضعیت خیریه‌ها در قم اطلاعی ندارم. البته هستند خیریه‌هایی که به‌خوبی فعالیت می‌کنند.

اولویت کار خیر | احمد صارمی

مهم‌ترین اولویتی که به نظر شما خیرین در این منطقه باید به آن توجه کنند چیست؟

همین هدفی که ما دنبال می‌کنیم؛ یعنی اشتغال‌زایی؛ چراکه با این کار قدرت را به دست خود افراد می‌دهیم تا خودشان مشکلاتشان را حل کنند. زمانی ما به فکر این بودیم که بسته‌ی مواد غذایی به دست افراد برسانیم؛ اما من معتقدم باید خود سرمایه را به افراد بسپاریم تا بنا به نیاز و با مدیریت خودشان آن را خرج کنند؛ شاید کسی به‌جای یک کیلو گوشت ترجیح بدهد مثلاً پنج‌تا ماکارونی بخرد. اشتغال باعث می‌شود فرد عزت‌نفس خود را حفظ کند و روی پای خودش بایستد.

چالش‌‌های فضای خیر | احمد صارمی

در این مدت فعالیت، بزرگ‌ترین چالش پیش‌روی خود را چه می‌دانید؟

چالشی به این معنا وجود نداشته است، اما هنوز به هدفی که داشتیم نرسیده‌ایم؛ و دلیل آن دسترسی نداشتن به منابع مالی کافی بوده است. پولی هم که به دستمان رسیده اصولاً به درخواست خیر صرف هزینه‌ی خرید مواد غذایی و چنین مواردی شده است.

راهکارهای تغییر | احمد صارمی

اگر امکان ایجاد تغییری در وضعیت خیرخواهی کشور داشتید، چه تغییری ایجاد می‌کردید؟

خیلی روی این موضوع فکر نکرده‌ام؛ اما به نظرم اگر ایجاد تغییری ممکن باشد، باید در راستای اشتغال‌زایی و کاهش تفاوت میان اغنیا و نیازمندان گام‌هایی برداشت.