رسول خدا (ص) می‌فرماید: «هر کس به یاری معلولی قیام کند، برای او هفتاد و سه حسنه خواهد بود؛ یکی آنکه دنیا و آخرت او اصلاح می‌شود و باقی آن درجات او را بالا می‌برد.» (علامه حلی، تحریرالاحکام، ص 164)


مؤسسه خیریه رعد الغدیر

مؤسسه‌ی نیکوکاری رعد الغدیر سازمانی مردم‌نهاد، غیرسیاسی، غیردولتی و غیرانتفاعی است که باهدف توانمندسازی افراد معلول جسمی و حرکتی از طریق فرایند آموزش فنی و حرفه‌ای، توان‌بخشی، دندانپزشکی و حمایت مؤثر از اشتغال‌زایی و کارآفرینی اجتماعی آنها در ۲۸ مهرماه سال 1386 به‌عنوان يک NGO تأسیس شد.

برای آگاهی بیشتر:

بهترین خیریه‌های حامی کودکان توان‌یاب

از ابتدای فعالیت رعد الغدیر در محله‌ی یافت‌آباد تاکنون؛ بیش از ۵۰۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی ساکن در این منطقه و مناطق هم‌جوار و نیز شهرستان‌های اطراف تهران (اسلام‌شهر، رباط‌کریم، قلعه حسن خان، پاکدشت، پیشوا، ورامین، شهرری، کرج) از مجموعه خدمات صددرصد رایگان این مؤسسه بهره‌مند شده‌اند.

هدف رعد الغدیر، مقابله با تفکر ناتوانی؛ تن‌پروری و صدقه‌گیری و نیز ترویج و تحقق اندیشه‌ی توانائی و تلاش مؤثر به‌منظور تأمین معاش است، لذا این مؤسسه تصمیم به حمایت از اشتغال‌زایی و توسعه‌ی کارآفرینی اجتماعی؛ باهدف انتفاع افراد توان‌یاب را گرفت.

در حال حاضر این مؤسسه‌ی نیکوکاری به‌عنوان یکی از کارآفرینان اجتماعی در اجرا و توسعه‌ی این فرهنگ نوین، با اشتغال‌زایی برای ۱۰۰۰ فرد توان‌یاب (افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی، نابینا و کم‌بینا، ناشنوا و کم‌شنوا) در کارگاه‌های حمایتی چون: مراکز تماس، کارگاه خیاطی و همچنین کارگاه‌های حمایتی خود‌اشتغالی در زمینه‌ی صنایع‌دستی و هنری و کاریابی در استان تهران؛ به‌عنوان الگویی قابل‌استناد در سازمان بهزیستی و نیز بین سایر مؤسسات خیریه هم مأموریت در حوزه‌ی توانمند‌سازی حرفه‌ای و اجتماعی افراد توان‌یاب است.



همچنین دست‌اندرکاران مؤسسه‌ی خیریه‌ی رعد الغدیر به‌منظور تلاش برای تحقق عدالت اجتماعی و دسترس‌پذیرنمودن امکانات موردنیاز برای افراد توان‌یاب در سایر استان‌های کشور، با مشارکت خیرین مراکز مشابهی را در شهرهای: بوشهر، بندر‌عباس، گیلان، کاشان، اصفهان، شیراز، الیگودرز، پاکدشت، همدان، بروجن، چابهار و … تأسیس نموده است.

لازم به ذکر است بدانیم این مؤسسه، موفق به کسب مقام برگزیده‌ی کارآفرینی اجتماعی در چهاردهمین جشنواره‌ی کارآفرینان استان تهران در سال 1400 شد. همچنین در سال 2016 در مسابقات بين‌المللي 2016 OCIRP در کشور فرانسه، اين مؤسسه‌ی خیریه جز 5 خيريه‌ی برتر دنيا؛ از بين 250 مؤسسه‌ی خيريه‌ی با موضوع «کارآفريني براي افراد توان‌یاب» انتخاب شد.


مهم‌ترین مأموریت‌های رعد الغدیر

از جمله مأموریت‌های مهم این مؤسسه‌ی خیریه توانمندسازی حرفه‌ای، روحی، جسمی و اجتماعی افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی و ناشنوا و نیمه‌شنوا در مسیر اشتغال از طریق ارائه‌ی خدمات زیر است:

  1. ارائه‌ی خدمات توان‌بخشی (کاردرمانی).
  2. ظرفیت‌سازی اشتغال جامعه‌ی هدف در بازار کسب‌وکار.
  3. ظرفیت‌سازی اشتغال جامعه‌ی هدف در بازار کسب‌وکار.
  4. ارائه‌ی خدمات دندانپزشکی به جامعه‌ی هدف از سراسر کشور.
  5. کارآفرینی اجتماعی از طریق اشتغال مستقیم جامعه‌ی هدف در مؤسسه‌ی نیکوکاری رعد الغدیر (اشتغال در کارگاه خیاطی، مراکز تماس و کارگاه صنایع‌دستی) بر اساس ظرفیت موجود.
  6. آموزش‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز بازار کار در زمینه‌ی فناوری اطلاعات، صنایع‌دستی، طراحی دوخت‌ودوز، دوره‌های هنری و آموزش مهارت‌های‌ توسعه فردی و اجتماعی.
  7. خدمات روان‌شناسی و مشاوره‌ی فردیو گروهی در راستای افزایش خودباوری و توانمندسازی شغلی جامعه‌ی هدف و...


(دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی مؤسسه‌ی خیریه‌ی رعد الغدیر)

برای آگاهی بیشتر:

برترین سازمان‌های مردم‌نهاد متمرکز بر توان‌یابان جسمی


واحدهای سازمانی مؤسسه رعد الغدیر

  • مشارکت‌های مردمی
  • روابط عمومی
  • آموزش
  • مالی و اداری
  • مددکاری
  • کاردرمانی
  • دندان‌پزشکی
  • کاریابی
  • مراکز تماس
  • کارگاه خیاطی
  • نمایشگاه صنایع‌دستی


(نوع همکاری فعالان مؤسسه و میزان تحصیلات مدرسین)


بخشی از پیام مدیرعامل مؤسسه خیریه رعد الغدیر جناب آقای علیرضا آتشک: «چشم‌انداز مؤسسه‌ی نیکوکاری رعد الغدیر، تلاش برای اشتغال‌زایی افراد توانمند دارای مهارت است. در این مسیر ما متعهدیم تا با دسترس‌پذیرکردن و حمایت از اشتغال افراد دارای معلولیت در کشور برای رسیدن به استقلال مالی و اجتماعی آنها تلاش کنیم. ما معتقدیم که افراد دارای معلولیت، همانند سایر افراد، دارای توانایی‌های بالقوه هستند و می‌توانند نقش مؤثری در جامعه ایفا کنند.»