اقامه‌ی خیر و احسان مهم‌ترین بخش فرهنگ عمومی و از تأمین‌کننده‌های اصلی حیات طیبه در جامعه‌ی سالم به شمار می‌رود. بازوی اصلی دولت و حاکمیت در کاهش فقر، بی‌عدالتی، ارتقای سلامت و سرمایه‌های اجتماعی حضور همین خیریه‌ها است که در استان اردبیل بیش از ۷۰ خیریه‌ی فعال در حوزه‌های مختلف نقش‌آفرینی می‌کنند. در کنار ده‌ها مؤسسه و نهادهای مردمی خیر و احسان واقع در استان اردبیل، مراکز نیکوکاری وابسته به کمیته‌ی امداد (بیش از ۱۲۰ مورد) مشغول خدمت‌رسانی هستند. (بخشی از سخنان مدیرکل کمیته‌ی امداد استان اردبیل)


بنیاد حمایت از کودکان سرطانی شمیم مهر استان اردبیل

بنیاد شمیم مهر استان اردبیل به‌صورت غیردولتی و کاملاً با کمک‌های مردمی اداره می‌شود و با استفاده از مشارکت‌های مردمی تا پایان خردادماه ۹۹ تعداد ۳۱۸ کودک مبتلا به سرطان را تحت حمایت و پوشش خود درآورده است. بخش خیریه‌ی شمیم مهر در حوزه‌های خدمات حمایتی و جلب کمک‌های مردمی فعالیت می‌کند.



همچنین بخش خدمات حمایتی شمیم مهر به توزیع خدمات حمایتی برای افراد تحت پوشش توسط روان‌شناسان داوطلب مستقر در بنیاد می‌پردازد و در نهایت بخش جلب کمک‌های مردمی در دفاتر سطح شهر نسبت به جمع‌آوری کمک‌های ماهانه و موردی مردمی می‌پردازد. لازم به ذکر است که بدانید این درآمدها مستقیماً تبدیل به خدمات حمایتی و درمانی برای کودکان مبتلا به سرطان می‌شود.


کارآفرینان نواندیش آرتا

مجمع کارآفرینان نواندیش آرتا به‌عنوان یک سازمان مردم‌نهاد (غیردولتی و غیرسیاسی)، تشکلی است فراگیر در راستای جذب و تجمع تمامی فارغ‌التحصیلان، مهندسان، مخترعان و صاحبان ایده که با اهداف انتقال اطلاعات، تجربیات و ارتباط هرچه بیشتر با اعضاء برای ایجاد بیشترین توان در فعالیت‌های اجتماعی و حرفه‌ای، آموزشی، پژوهشی و نشست‌های تخصصی تشکیل شده است. هدف این تشکل بالابردن فرهنگ عمومی جامعه در زمینه‌ی کارآفرینی، مهندسی و ارتقای شأن و منزلت حرفه‌ای کارآفرینان، مهندسان، مبتکران و مخترعان جوان و معرفی توانمندی‌های آنان به جامعه است.


انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی و صعب‌العلاج ریحانه اردبیل

مؤسسه‌ی خیریه‌ی ریحانه اردبیل با پیشنهاد نماینده‌ی ولی‌فقیه و امام جمعه استان اردبیل از سال ۱۳۸۹ باهدف تأمین هزینه‌های درمانی بیماران مبتلا به سرطان فعالیت خود را آغاز نموده و در ساختمان مرکزی ریحانه در حال فعالیت است. از جمله خدمات این مؤسسه‌ی خیریه به بیماران شامل: بستری‌شدن، عمل جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی، سی‌تی‌اسکن، طب هسته‌ای، آندوسکوپی، نمونه‌برداری است.


خیریه خانه‌های کودکان و نوباوگان شکوفه‌های اردبیل

مؤسسه‌ی خیریه‌ی نگهداری کودکان و نوباوگان خانه شکوفه‌های اردبیل در سال 1380 با مجوز رسمی اداره کل بهزیستی استان اردبیل با هدف سازمان‌دهی و نگهداری و حضانت از کودکان بی سرپرست، ایتان اردبیل به صورت هیأت امنایی فعالیت خود را آغاز نمود. از جمله اهداف مهم مؤسسه شامل:

  • حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست و ارائه خدمات و پیشگیری و توان‌بخشی به اقشار جامعه.
  • مراقبت و پرورش و حمایت‌های معنوی، فرهنگی، اجتماعی، علمی و اقتصادی کودکان و نوباوگان به‌صورت روزانه.
  • مراقبت و پرورش و حمایت‌های معنوی، اجتماعی، عملمی و اقتصادی کودکان و نوباوگان به‌صورت شبانه‌روزی و...است.


مجمع خیرین مدرسه‌ساز اردبیل

مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل در سال 1377 تأسیس شده و تاکنون اقدامات مؤثر و قابل‌توجهی را در راستای رفع معضلات فضاهای آموزشی، پرورشی و ورزشی استان به عمل آورده است. از بدو تأسیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل تا کنون 396 مدرسه احداث و در اختیار فرزندان این مرز و بوم قرار گرفته است. از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان اردیبهشت ماه 1400، 397 پروژه‌ی مردمی و مشارکتی در قالب 1,586 کلاس درس توسط خیرین در سطح استان اردبیل احداث گردیده است.


خیریه درمانی عاشورا شاهرود کلور

خیریه‌ی درمانی عاشورا در تاریخ 1390/03/07 پس از اخذ پروانه‌ی تأسیس از نیروی انتظامی فعالیت خود را آغاز نمود. هدف اصلی این مؤسسه گره‌گشایی از کار بیماران نیازمند است. رسالت این خیریه کمک به بیمارانی است که بضاعت مالی مناسب برای تأمین هزینه‌های درمانی خود را ندارند و رنج فقر و تنگدستی، بیش از رنج بیماری آنها را آزار می‌دهد. برای برطرف ساختن آلام و رنج‌های این دسته از بیماران، شبکه‌ای متشکل از نیکوکاران شرافتمند تشکیل شده و تا هیچ بیماری به‌خاطر تنگدستی از درمان بازنماند.


جمعیت همیاران سلامت و روان اجتماعی استان اردبیل

در سال 1381 همیاران سلامت روان با اخذ مجوزهای لازم از مراجع قانونی به‌عنوان یک تشکل غیردولتی فراگیر «NGO» و با نام (همیاران سلامت روان اجتماعی ایران) فعالیت خود را با هدف ارتقاء سلامت روان جامعه در بعد وسیع‌تری از محله به منطقه و کشور و فرا کشور آغاز نمودند.



از جمله اهدف کلي این خیریه شامل: ارتقای سلامت روانی اجتماعی، تلاش جهت ايجاد فضايی برای مشارکت مردم درخصوص تصميم‌گيری برای حل مسائل مربوط به خود، محله و اجتماع، توانمندسازی مردم متناسب با شرايط زندگی امروزی، تلاش برای ايجاد احساس مسئوليت جمعی (همدلی، تعامل و…) و افزايش مهارت‌های فردی و اجتماعی است.


خیریه ائمه اطهار (علیهم‌السلام) اردبيل

خیریه‌ی ائمه‌ی اطهار (علیهم‌السلام) اردبيل در سال 1385 فعالیت خود را با هدف حمایت از معلولین آغاز نموده و با ايجاد مرکز نگهداری معلولان ذهنی زير ۱۲ سال، تأسیس مرکز نگهداری معلولان ذهنی بزرگسال و نگهداری کودکان خيابانی و بدسرپرست و ایتام، ايجاد مراکز مشاوره‌ای، خدمات عمومی و شهری، کشاورزی، دامداری، باغبانی، فنی مهندسی به فعالیت خود ادامه داد.


مؤسسه حمایت از بیماران سرطانی شهرستان پارس آباد مغان آرزو

مؤسسه‌ی حمایت از بیماران سرطانی شهرستان پارس آباد مغان آرزو در سال 1388 فعالیت خود را با هدف بهداشت و درمان آغاز کرد. این مؤسسه در زمینه‌ی ارائه‌ی تسهیلات برای انجام خدمات درمانی بیماران سرطانی شامل شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و همچنین تغذیه و اسکان بیماران جهت درمان فعالیت دارد. این خیریه همچنین در این مدت با مشاركت و همیاری خیرین مشكلات درمانی و حتی فراتر از آن مشكلات تحصیلی و مسكن افراد را تحت پوشش قرار داده است.


نجمن ام‌اس استان اردبیل

انجمن ام‌اس استان اردبیل در سال 1386 با هدف ارائه‌ی خدمات درمانی و بهداشتی مورد نیاز بیماران ام‌اس شامل خدمات فیزیوتراپی و دندان‌پزشکی، در جهت کاهش هزینه‌های مراقبتی سنگین بیماران ام‌اس گام برداشت. لازم به ذکر است بدانید این انجمن صرفاً در زمينه‌های حمايت از بيماران مبتلا به ام‌اس فعاليت می‌کند.