اگر حس نوع‌‌دوستی‌ شما را مجبور به کمک به مؤسسات خیریه می‌کند اما نمی‌دانید به کجا مراجعه کنید، مؤسسه «گیوول» (GiveWell) می‌تواند در این زمینه کمک‌حال‌تان باشد. این سازمان غیرانتفاعی که به شناسایی و ارزیابی مؤسسات خیریه می‌پردازد، رتبه‌بندی برترین بنیادهای خیریه‌ی جهان در سال 2016 را منتشر کرده است. گیوول این رتبه‌بندی را براساس چند معیار تنظیم کرده است: راه حل مؤسسه‌ی خیریه برای رفع مشکل مورد نظر تا چه حد مؤثر است، مؤسسه‌ی خیریه با چه کیفیتی این راه حل را اجرا می‌کند و و آیا این مؤسسه در وهله‌ی نخست به کمک مالی نیاز دارد یا خیر.

پیشنهاد مطالعه:

مؤثرترین خیریه‌های حامی مردم فقیرنشین هند (بخش نخست)


مناطق کم‌درآمد دنیا با تهدیدات بزرگی علیه سلامتی و رفاه ساکنان خود مواجه هستند و بنابراین بسیاری از مؤسسات خیریه‌ای که در رتبه‌بندی گیوول قرار دارند، بزرگ‌ترین بخش از اقدامات خود را به این مناطق یعنی آسیا و جنوب صحرای آفریقا اختصاص می‌دهند.


7 مؤسسه خیریه برتر از منظر گیوول (GiveWell)


1. بنیاد مبارزه با مالاریا (Against Malaria Foundation)

صرف نظر از اینکه قصد دارید چه مقدار پول به امور خیریه اختصاص دهید، گیوول توصیه می‌‎کند 75 درصد از کمک‌ مالی خود را به «بنیاد مبارزه با مالاریا» (AMF) اهدا کنید. مالاریا (Malaria)، خطرناک‌ترین بیماری تهدیدکننده‌ی کودکان در کشورهای کم‌درآمد است. سالانه تقریباً 600 هزار نفر بر اثر عفونت مالاریایی جان خود را از دست می‌دهند و تنها واکسنی که تاکنون برای این بیماری تأیید شده است تا سال 2017 به دست بیماران نخواهد رسید.



بنیاد AMF با نصب و استقرار توری‌های تخت‌خوابی حشره‌کش از شیوع این بیماری جلوگیری می‌کند. این توری‌های مشبک روی تخت‌خواب کودکان را پوشانده و پشه‌ها را هنگام ورود به داخل آن از بین می‌برد. حتی با اهدای کمک‌های کوچک می توان توری‌های بیشتری خریداری کرد که باعث افزایش قابل توجه کیفیت زندگی می‌شود.

گیوول از طریق تحقیقات خود دریافته است با توجه به شیوع مالاریا و هزینه‌ی پایین توزیع توری‌های تخت‌خوابی، AMF با فاصله زیاد سزاوارترین بنیاد خیریه برای دریافت کمک‌های مردمی است.


2. Schistosomiasis Control Initiative

همچون مالاریا، بیماری‌های انگلی مانند کرم‌ها بر تعداد قابل ملاحظه­‌ای از مردم مناطق فقیرنشین تأثیر می‌گذارند. تقریباً 240 میلیون نفر با عفونت‌های کرم انگلی زندگی می‌کنند و 90 درصد این موارد تنها در 20 کشور دنیا اتفاق می‌افتد. گیوول توصیه می‌کند 25 درصد باقیمانده از کمک‌های مالی خود را به بنیاد «SCI» اختصاص دهید. این بنیاد عموماً در مناطقی چون جنوب صحرای آفریقا که کشنده‌ترین کرم‌ها در آنجا شایع هستند، مشغول به فعالیت است. پشتیبانی از این سازمان امری هوشمندانه است چرا که سقف کمک‌های مالی آن بسیار بالاست و از طرف دیگر تعداد اندکی از کشورها به حد کافی ثروتمند هستند تا به تنهایی زیرساخت‌های کرم‌زدایی را ایجاد کنند.


3.  ابتکار جهانی کرم‌زدایی (Deworm the World Initiative)

اگر می‌خواهید به بیش از دو مؤسسه‌ی خیریه کمک کنید، سازمان‌های شایسته‌ی دیگری نیز به انتخاب گیوول وجود دارند که در زمینه‌ی کرم‌زدایی و مقابله با مالاریا فعال هستند. «ابتکار جهانی کرم‌زدایی» (DtWI) بنیادی است که به اجرای برنامه‌های دولتی در مدارس برای تقویت اقدامات کرم‌زدایی کمک می‌کند. اغلب این برنامه‌ها شامل توزیع دارو برای کشتن انگل‌های روده‌ای است که از طریق خاک یا آب غیربهداشتی وارد بدن کودکان می‌شوند. هدف اصلی DtWI، حمایت و پشتیبانی از برنامه‌هایی است که این داروها را به کودکان تحویل می‌دهند. «شان کانلی» (Sean Conley)، تحلیل‌گر پژوهشی، به بیزینس اینسایدر می‌گوید: «شما با مبالغ ناچیزی به کودکان دارو می‌دهید که به نظر می‌رسد در آینده تغییرات بسیار بزرگی در زندگی آنها ایجاد خواهد کرد.»

پیشنهاد مطالعه:

مؤثرترین خیریه‌های حامی مردم فقیرنشین هند (بخش دوم)


4. END Fund

در مقایسه با سایر مؤسسات خیریه که روی طرح‌های کرم‌زدایی کار می‌کنند، این صندوق وظایف اداری و قانونی بیشتری را در رابطه با این موضوع بر عهده دارد. این سازمان کمک‌های بلاعوض را مدیریت می‌کند، کمک فنی ارائه می‌دهد و مقداری از مبالغ جمع‌آوری‌شده را جهت از بین بردن «بیماری‌های گرمسیری نادیده‌گرفته‌شده» (NTDs) اختصاص می‌دهد. تحقیقات گیوول نشان می‌دهد این مؤسسه‌ی خیریه به طور جدی به پول نیاز دارد تا کمک‌های خود به دیگران را افزایش دهد. گیوول اظهار می‌کند: «ما تقریباً برآورد می‌کنیم این صندوق در سال 2017 علاوه بر تأمین بودجه و حدس و پیشبینی‌ در مورد جمع‌آوری کمک‌های بیشتر به 10 تا 22 میلیون دلار نیاز دارد.»


5. Sight savers

بنیاد خیریه «نجات بینایی» در زمینه‌ی کاهش موارد عفونت‌های مرتبط با کرم که به نابینایی و اختلال در بینایی منجر می‌شوند، فعالیت می‌کند. گیوول می‌گوید: «ما معتقدیم شواهد نسبتاً قوی برای تأثیرات مثبت کرم‌زدایی وجود دارد. بنیاد «نجات بینایی» رصد و پایش با کیفیت متوسط را در اختیار ما قرار داده که نشان می‌دهد به درصد پوشش نسبتاً بالایی برای برخی از طرح‌های گذشته خود (بیماری‌های گرمسیری نادیده‌گرفته‌شده) دست یافته است. گرچه کرم‌زدایی صرفاً بخش کوچکی از اقداماتی است که «نجات بینایی» انجام می‌دهد، گیوول متوجه شده است که این بنیاد همچنان به منابع مالی برای کاهش تأثیر بیماری‌های انگلی نیاز دارد.


6. Malaria Consortium

براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، تقریباً 3/2 میلیارد نفر از جمعیت جهان در مناطق در معرض خطر ابتلا به مالاریا زندگی می‌کنند. این خیریه تلاش می‌کند با اجرای برنامه‌های «پیشگیری دارویی از مالاریای فصلی» (SMC) که داروهای ضد مالاریا را به دست کودکان خردسال می‌رساند، این خطر را کاهش دهد. تجزیه و تحلیل‌های این سازمان نشان داده است که بیشتر کودکان در مناطق تحت فعالیت آن حداقل مصونیت یک ماهه از مالاریا (از بین چهار ماه ممکن) را دریافت می‌کنند و تقریباً نیمی از آنها مصونیت هر چاه ماه را دریافت می‌کنند.



7. Give Directly

Give Directly تنها مؤسسه‌ی خیریه در لیست برتر گیوول است که مالاریا و کرم‌ها را هدف قرار نمی‌دهد، بلکه همانطور که از نامش پیداست کل مأموریت آن اهدای پول نقد به مردم کنیا و اوگانداست. این سازمان مستقیماً پول را به تلفن همراه افراد ارسال می‌کند تا آنها بتوانند از این پول اهدایی برای انجام تعمیرات خانه، پرداخت هزینه‌ی مدرسه فرزندان و خرید غذا استفاده کنند. گیوول می‌گوید: «به اعتقاد ما شواهد موجود از این ایده که انتقال نقدی و بدون قید و شرط پول کمک قابل ملاحظه‌ای به مردم می‌کند، حمایت می‌کند.»

تحقیقات در مورد نقل و انتقال نقدی نشان داده است سلامت روانی افراد پس از دریافت کمک‌های مالی به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. خبر خوب دیگر برای اهداکنندگان این است که بنیاد «Give Directly» مقدار کمی را برای مخارج خود برمی‌دارد و تقریباً 82 درصد کمک‌های مالی مستقیماً به خانواده‌های فقیر اختصاص می‌یابد.


منبع : (وب‌سایت businessinsider)