مردم ترکیه همواره به مهماننوازی و سخاوت خود معروف بودهاند و این روحیه بخشش در فرهنگ و جامعه آنها منعکس میشود. درواقع برای آنها کمک به نیازمندان نهتنها یک وظیفه اخلاقی بلکه یک وظیفه اجتماعی هم تلقی میشود. این سنت بخشش و کمکرسانی در بسیاری از سازمانهای خیریه که نقشی حیاتی در بهبود زندگی نیازمندان ایفا میکنند، منعکس شده است.
حوزههای فعالیت خیریهها:
1. آموزش و پرورش
یکی از مهمترین انواع موسسات خیریه در ترکیه آنهایی هستند که بر آموزش متمرکز هستند. درواقع، آموزش بهعنوان یک اولویت و بهعنوان راهی برای فرار مردم از فقر در نظر گرفته میشود. با این حال، بسیاری از خانوادهها در ترکیه نمیتوانند فرزندان خود را به مدرسه بفرستند و در نتیجه سطح بالایی از بیسوادی جوانان به وجود میآید. دقیقا در این مورد سازمانهایی مانند هلالاحمر ترکیه و بنیاد آموزش ترکیه با ارائه بورسیه تحصیلی برای کودکان، آینده اشتغال آنها را بهبود میبخشند.
بیشتر بخوانید:
آمار برترین خیریههای حوزه حمایت و مراقبت از کودکان آمریکا از نظر مؤسسه Charity Watch (بخش نخست)
2. بهداشت و درمان
یکی دیگر از انواع مهم سازمانهای خیریه در ترکیه، سازمانهایی هستند که بر بهداشت و سلامت تمرکز دارند؛ زیرا در ترکیه، مراقبتهای بهداشتی گران است و بسیاری از مردم توانایی پرداخت هزینههای آن را ندارند. این امر بهویژه برای کسانی که در مناطق روستایی زندگی میکنند و از امتیازهای کمتری برخوردار هستند صادق است. برای کمکرسانی به آنها سازمانهایی مانند بنیاد خدمات بهداشتی ترکیه و انجمن ترکیه برای مبارزه با سرطان ورود میکنند. آنها مراقبتهای بهداشتی رایگان را برای کسانی که توانایی پرداخت آن را ندارند ارائه میکنند و در مورد مسائل مهم بهداشتی به مردم آموزش میدهند.
3. کودکان
در ترکیه بسیاری از سازمانهای خیریه نیز بر روی کمک به کودکان متمرکز شدهاند و در آنجا کودکان بهعنوان آینده کشور در نظر گرفته میشوند. به همین دلیل رفاه آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. سازمانهایی مانند بنیاد امور زنان و خانواده ترکیه، مؤسسه تحقیقاتی حقوق کودکان، بنیاد کودکان و خانوادههای ترکیه سخت تلاش میکنند تا از حقوق کودکان محافظت شود. آنها همچنین به کودکان بیسرپرست و بدسرپرست کمک میکنند.
4. خیریههای اسلامی
ترکیه همچنین دارای سنت طولانی مؤسسات خیریه اسلامی است که بر کمک به نیازمندان، صرفنظر از پیشینه مذهبی یا قومیتی آنها تمرکز دارد. بهعنوان مثال، هلالاحمر ترکیه به افراد آسیبدیده از بلایای طبیعی و همچنین افرادی که در فقر زندگی میکنند، امداد و کمکهای اضطراری ارائه میکند. درواقع، هلالاحمر ترکیه یکی از بزرگترین سازمانهای خیریه در جهان است که بیش از 3 میلیون داوطلب و دهها شعبه در سراسر کشور دارد.
در ترکیه یکی از مهمترین ارزشها همدردیکردن با دیگران است که در واقع بخش مهم فرهنگ آنها محسوب میشود و در همه چیز از نحوه رفتار مردم با یکدیگر گرفته تا طرز برخورد آنها با حیوانات منعکس شده است. در ترکیه، فرهنگ همدردی و درک متقابل ریشه عمیقی دارد و در سازمانهای خیریه مختلف هم که سخت برای کمک به نیازمندان تلاش میکنند، منعکس شده است. درواقع این فرهنگ یکی از مواردی است که ترکیه را به کشوری خاص تبدیل کرده و نشاندهنده این است که مردم آن همیشه برای کمک به کسانی که نیازمندند، حضور دارند.
5. محیط زیست
در سالهای اخیر، بسیاری از مؤسسههای خیریه در ترکیه نیز بر روی کمک به محیطزیست متمرکز شدهاند و محیطزیست بهعنوان بخش حائز اهمیتی از فرهنگ آنها تلقی میشود. بسیاری از مردم حفاظت از آن را وظیفه خود میدانند. سازمانهایی مانند صندوق محیطزیست ترکیه و انجمن حفاظت از محیطزیست ترکیه سخت تلاش میکنند تا از فضاهای طبیعی منحصربهفرد این کشور محافظت کنند و همچنین آگاهی در مورد اهمیت حفاظت از محیطزیست را افزایش دهند.
بیشتر بخوانید:
آمار برترین خیریههای حوزه حمایت و مراقبت از کودکان آمریکا از نظر مؤسسه Charity Watch (بخش دوم)
در نتیجه ترکیه دارای سنت غنی در امور خیریه است و قرنهاست که مردم ترکیه به سخاوت و مهماننوازی معروف بودهاند. این روحیه انفاق در بسیاری از مؤسسات خیریه ترکیه منعکس شده است و این سازمانها نقش مهمی در بهبود زندگی نیازمندان ایفا میکنند. در ترکیه، خیریه نه تنها یک تعهد اخلاقی، بلکه یک وظیفه اجتماعی تلقی میشود و بخش حیاتی فرهنگشان را تشکیل میدهد.
ارسال نظر