در این مقاله و در دهمین سالگرد نشر راهنمای جهانی (CAF)، جدیدترین گزارشات این سازمان درباره فعالیت‌های نیکوکاری را می‌خوانیم.

بار دیگر مفتخریم که با عنوان بزرگ‌ترین مطالعات مرتبط با امور خیریه در سراسر دنیا با شما همراه هستیم. این افتخار را نه بخاطر عنوان داده شده به ما بلکه بخاطر انسان‌های بزرگی که با بخشش پول و زمان خود به نیازمندان این عنوان را ساخته‌اند جشن می‌گیریم. در ادامه این نوشته شما با اطلاعاتی با ارزش که طی ده سال گذشته جمع‌آوری و تحلیل شده‌اند رو‌به‌رو خواهید شد، این اطلاعات شامل اسامی کشور‌هایی که همواره در امر اهداء و نیکوکاری پیشرو بوده و همچنین اسامی کشور‌هایی که کمی در این مسیر از بقیه عقب افتاده‌اند، است.

نتایج گزارش شده شامل نظرات بیش از ۱.۳ میلیون نفر از ۱۲۵ کشور است. تمامی این افراد مدت زمان مشخصی را تحت‌نظر بوده‌اند، طی این مدت زمان تعیین شده این افراد رکود اقتصادی، بهتر شدن شرایط اقتصاد جهانی و سپس باری دیگر بهم ریختگی اقتصادی ایجاد شده با شرایط اخیر را تجربه کرده‌اند. این اطلاعات و یافته‌ها برای CAF حیاتی هستند؛ زیرا به ما کمک می‌کنند نقشه‌ای کامل از فعالیت‌های نیکوکاری اخیر تهیه کنیم و دقیقاً تعیین می‌کنند در کدام نواحی مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا بتوانیم در امور اهدا و خیریه از تمامی جهات رشد داشته باشیم.

امسال باری دیگر ترند‌های نگران کننده‌ای شناسایی شده‌اند. با اینکه ایالات متحده آمریکا در طول تمامی تحقیقات بخشنده‌ترین کشور باقی مانده است، آمار و ارقام نشان می‌دهند اکثر اهداکنندگان طی چند سال اخیر فعالیت خود را شروع کرده و تحت‌تأثیر تغییرات و شرایط کشور‌های درحال توسعه بوده‌اند. همچنین اطلاعات به دست آمده از این تحقیقات به ما نشان می‌دهد نیکوکاربودن و بخشندگی مخصوص یک ناحیه یا کشور خاص، یا فرهنگ و دین خاصی نیست و حتی ارتباط چندانی با فقیربودن یا مرفه‌بودن مردم کشور‌ها ندارد. همچنین می‌دانیم رمز خاصی برای موفقیت در رشد امور نیکوکاری و اهداء وجود ندارد و نتایج خوب فقط حاصل سخت کارکردن افراد خیر، با ارزش شمردن نیکوکاری و تعهد افراد به اهداء و کمک هرچه بیشتر است که تفاوت قابل لمسی در زندگی دوستان و همسایگان ما ایجاد خواهد کرد.

برای مطالعه:

آمارها و اطلاعات نیکوکاری آمریکا


پیش‌زمینه

CAF، ده سال زمان برای ساخت این راهنمای جهانی صرف کرده و مفتخر هست که این نشر دهم را امسال ارائه می‌دهد. برای جشن گرفتن اتمام جمع‌آوری این اطلاعات ده ساله، تصمیم گرفتند رتبه‌بندی کشور‌ها با توجه به فعالیتشان در امور خیریه در طول این ده سال را بررسی کنیم. این اولین باری خواهد بود که گزارش عملکرد کشورهایی که در انتهای این رتبه‌بندی قرار دارند را همراه با کشورهای اول رتبه‌بندی ارائه می‌شود. همچنین نگاهی به سعودکنندگان و نزول‌کنندگان رتبه‌بندی طی این ده سال خواهیم داشت. همانند سال‌های پیش هدف CAF از ارائه این گزارشات همان هدف قبلی‌ است: (ارائه‌ی فهرستی برای فهم بهتر رفتار نیکوکاری در سراسر جهان)

همچنین برای اطمینان حاصل کردن از درک عمل اهدا و انواع آن، گزارشات CAF به سه بُعد متفاوت عمل اهدا توجه خواهند داشت.

سوال‌هایی که در مرکز این‌ گزارشات بوده‌اند عبارت‌انداز:

آیا هیچکدام از اعمال زیر را طی یک ماه گذشته انجام داده‌اید؟

  • کمک به یک غریبه
  • اهدای پول به یک مرکز خیریه
  • داوطلب‌شدن و صرف زمان در یک سازمان خیریه

برای تهیه این گزارشات طی ۱۰ سال گذشته با ۱.۳ میلیون نفر در سراسر جهان مصاحباتی انجام شده و برای اولین بار چنین گزارشات جامعی در اختیار عموم قرار می‌گیرند. کارهای مرتبط با این مصاحبات توسط شرکت گالوپ (Gallup) که شرکتی تحقیقاتی است به‌عنوان بخشی از پروژه نظرسنجی جهانی آن‌ها انجام شده‌است.


اطلاعات موجود

در این گزارش، داده‌ها و اطلاعات جمع‌آوری شده طی ده سال گذشته یعنی از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ میلادی از هر کشور  به‌صورت فشرده درج شده است. این اطلاعات با اطلاعاتی که یک سال بعد از انجام مصاحبات توسط سی‌ای‌اف (CAF) منتشر شدند مطابقت خواهند داشت. با توجه به محدودیتی که شرکت گالوپ (Gallup) برای انجام مصاحبات در کشورها داشت، CAF فقط توانسته‌ است کشور‌هایی را در لیست قرار دهد که حداقل گزارشی از عملکرد آنها در طی ۸ سال از ۱۰ سال گذشته وجود داشته است. در نتیجه فقط ۱۲۸ کشور در لیست رتبه‌بندی وجود دارند.


درباره CAF

بنیاد کمک‌های خیریه(سی‌ای‌اف)در حال حاضر برجسته‌ترین موسسه‌ی خیریه‌ی بین‌المللی است که در انگلستان به ثبت رسیده‌است.دفاتر ما در ۹ کشور جهان حضور فعال داشته و به این صورت شش قاره را پوشش میدهیم. دلیل وجود ما رواج هرچه بیشتر بخشش و نیکوکاری است تا بتوانیم کنار یکدیگر زندگی‌ها و جوامع بیشتری را متحول کنیم.ما یک موسسه‌ی خیریه،یک بانک و یک قهرمان برای اهدای بهتر بوده و هستیم. طی ۹۰ سال گذشته ما به اهدا‌کنندگان،شرکت‌ها،موسسات خیریه دیگر و سمن‌های مردم نهاد کمک کرده‌ایم تا تاثیرگذار‌تر باشند.ما سی‌ای‌اف(CAF) هستیم و میخواهیم عمل خیر و اهدا دیده شود.

بیشتر بخوانید :

آمار و اطلاعات نیکوکاری با استفاده از موبایل


یافته‌های کلیدی

بخشنده‌ترین کشور جهان در دهه‌ی اخیر ایالات متحده‌ی آمریکا بوده‌است.

ایالات متحده‌ی آمریکا طی ده سال گذشته رتبه‌ی اول را با ۵۸ درصد در لیست رتبه‌بندی داشته است.رتبه‌های بعدی،کشور مینمار به عنوان رتبه‌ی دوم و رتبه‌ی سوم‌ جایگاه کشور نیوزلند هستند.

لازم به ذکر است که از بین تمامی کشورهای موجود در لیست ده‌تای برتر اندونزی تنها کشوری است که درحال پیشرفت و سعود بوده و بقیه کشور‌ها درحال سقوط هستند.

نیوزلند تنها کشوری که طبق هر سه معیار در لیست ده‌تای برتر حضور دارد.

نیوزلند نه تنها در لیست ده‌تای برتر لیست اصلی راهنمای جهانی ما حضور دارد بلکه تنها کشوری است که در لیست هر سه معیار یعنی؛ کمک به غریبه‌ها،اهدای پول و داوطلب شدن برای صرف زمان جز ده‌تای برتر می‌باشد.

در مقابل چین تنها کشوری است که نه تنها در انتهای سه لیست معیارها بلکه در انتهای لیست کلی راهنمای جهانی قرار می‌گیرد.

بزرگترین و مهم‌ترین جمع‌آور‌های کمک‌های خیریه و سعود در رتبه‌بندی از آسیا هستند.

از اولین باری که راهنمای جهانی منتشر شده است یعنی از سال ۲۰۱۰ تا به امروز، پنج کشور از ده‌تای برتر لیست همواره از آسیا بوده‌اند و اندونزی درحال حاضر بین کشورهای آسیایی بهترین رتبه را داشته و راهگشا است.

بیش از دو و نیم بیلیون نفر طی ده سال گذشته به یک غریبه کمک کرده‌اند.

کمک‌ به یک غریبه معمول‌ترین نوع اهدا و خیریه است که در سراسر جهان ۴۸.۳ درصد طی این ده سال گذشته آن را تجربه کرده‌اند.که این درصد یعنی دو و نیم بیلیون نفر طی ده سال اخیر حداقل به یک غریبه کمک کرده‌اند.

هیچ راه جادویی‌ای وجود ندارد که به ما دلیل خیر بودن یک کشور را نشان دهد.

هیچ عامل خاصی وجود ندارد که دلیل خیر بودن و دست و دلباز بودن کشوری را مشخص کند.طبق لیست کشور‌هایی که اهدا‌کننده‌ترین محسوب میشوند از مناطق جغرافیایی متفاوت با فرهنگ‌های متفاوت و ادیان متفاوت هستند.

حتی شرایط اقتصادی این کشورها متفاوت بوده و تنها نکته‌ی مشابه در بین آن‌ها که می‌توان به آن‌ اشاره کرد خواست مردم برای کمک به نیازمندان است.


ساخت پایه‌های رشد خیریه و اهدا

راهنمای جهانی سی‌اِی‌اف(CAF) جلوه متفاوتی از ترندهای مربوط به اهدا و خیریه در جهان را به ما نشان می‌دهد.این نمای منحصر به فرد ما را قادر می‌سازد که به سوال‌هایی مانند اینکه افراد در کدام مناطق بیشتر به فعالیت‌های اجتماعی و خیریه روی آورده و یا به عبارتی کدامین مناطق قهرمانان رشد در زمینه مشارکت در امور خیریه محسوب می‌شوند،پاسخ دهیم.

اگرچه این راهنما به ما نمی‌تواند نشان دهد که چه عواملی باعث رشد سخاوتمندی در آن مناطق شده و همچنین نمی‌تواند به ما موانع را نشان دهد تا با کنار زدن آن‌ها پتانسیل کامل امور خیریه و اهدا را آزاد کنیم.در سال ۲۰۱۷،سی‌ای‌اف(CAF) ابتکار جدیدی را تحت عنوان کمپین "پایه‌های رشد خیریه و اهدا" آغاز کرده است.

هدف این کمپین برجسته‌سازی پتانسیل اقتصاد‌های نو‌ظهور و درحال توسعه‌ی جهانی در ایجاد عصری طلایی در زمینه خیریه و اهدا، که به نفع همه‌ی جهان باشد،است.در واقع با توجه به راهنمای جهانی سی‌ای‌اف هدف اصلی این کمپین مانند بقیه‌ی کمپین‌های فعال ایجاد فرهنگ سخاوتمندی و ایجاد جهانی که همه در آن اهدا کننده و خیر هستند می‌باشد.

طبق آمار‌های موجود حدود ۲.۴ میلیارد نفر تا سال ۲۰۳۰ به طبقه‌ی متوسط مالی در جهان می‌پیوندند و ازین رو بسیار اهمیت دارد تا زمینه و پایه‌های رشد خیریه و اهدا فراهم شده باشند.

برای دستیابی به این اهداف از دولت‌ها خواستاریم:

  • اطمینان حاصل کنید که فعالیت‌های سازمان‌های مدنی و مردمی به نحو عادلانه،سازگار و انعطاف پذیر تنظیم شود
  • برای مردم جامعه اهدا را راحت‌تر کنید و تا جای امکان مشوق آن‌ها باشید
  • جامعه‌ی مدنی را به عنوان صدایی مستقل و جدا از سازمان‌های سودجو معرفی کرده و به سازمان‌های غیرانتفاعی اجازه دهید در رابطه با مسائل حائز اهمیت صحبت کنند

سرمایه گذاران بین‌المللی:

  • برای سازمان‌هایی کمک مالی باشید که از خیرین حمایت کرده و سازمان‌های مدنی‌ای که درحال توسعه‌ی زیرساخت‌هایی هستند که حتی بعد از پایان کمک‌های مردمی می‌توانند به تولید منابع مالی ادامه دهند
  • به سازمان‌های خیریه محلی به طور مستقیم بودجه دهید تا پاسخگویی و کارآیی کمک را افزایش دهید
  • اهمیت وجود حمایت داخلی پایدار و تامین بودجه را در حین انتخاب موسسه‌ای برای کمک مالی،در نظر داشته باشید

سازمان‌های مدنی و مردمی:

  • از مدیریت خوب اطمینان حاصل کنید و با مردم صادق باشید تا تاثیرگذاری خود را نشان داده و اطمینان جامعه را کسب کنید
  • به صورت خاص در تصمیم‌گیری‌ها جوامع محلی را مشارکت دهید تا بخش‌های مختلف به صورت محلی نیز توسط مردم مدیریت شود
  • طبق نقاط قوت، فرهنگ و سنت‌های هر محل اشکال سنتی خیریه و اهدا را شناسایی کرده و رواج دهید تا فرهنگی غنی و آشنا برای آن محل بسازید

با خرسندی تمام هم اکنون می‌توانیم به شما اعلام کنیم که طی سال آینده گزارشاتی در مورد آفریقای جنوبی، اوگاندا و کنیا نیز منتشر خواهیم کرد. همچنین تانزانیا،جایی که ما تحقیقات عمیقی در رابطه با فرهنگ اهدا و سخاوتمندی قشر متوسط انجام داده‌ایم.


کشور‌های برتر در لیست،طی ده سال اخیر

ایالات متحد آمریکا طبق گزارشات نشر دهم راهنمای جهانی سی‌ای‌اف طی ده سال اخیر صدر نشین لیست سخاوتمندی در جهان بوده است.

طی این ده سال به طور متداوم آمریکایی‌های زیادی بوده‌اند که به غریبه‌ها کمک کرده،پول اهدا کرده و یا در موسسه‌ای داوطلب شده‌اند. با بررسی ده سال اخیر میبینیم که با نمره‌ی ۵۸،میانمار و نیوزلند مقام‌های دوم و سوم را به خود اختصاص داده‌اند.

حتی نیوزلند تنهای کشوری است که از تمامی ۱۰ اقدام پرسیده شده امتیاز کسب کرده و در لیست ۱۰‌تای برتر می‌باشد.

کمک به غریبه،کمک مالی و صرف زمان به عنوات داوطلب سه دسته‌ی اصلی تحقیقات بوده‌اند.همچنین نمرات به ما نشان می‌دهند که کشورهایی که رتبه‌‌های بالا را اشغال می‌کنند "نوعی خاص" ندارند و به عبارتی با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند.

۳ کشور برتر در این لیست در ۳ قاره مختلف بوده،اقتصاد متفاوتی با یکدیگر داشته و دین آن‌ها یکی نیست، علاوه بر موارد ذکر شده تفاوت‌های دیگری نیز بین آن‌ها وجود دارد.این موضوعی است که طی تمامی تحقیقات با آن رو به رو می‌شویم، و نتیجه می‌گیریم که هیچ "عنصر خاصی" وجود ندارد که رمز موفقیت سخاوتمند بودن یک کشور باشد.

با اینکه ۷ کشور از لیست ۱۰‌تای برتر از کشور‌های ثروتمند جهان هستند،کشورهایی مانند میانمار،سریلانکا و اندونزی همگی کشور‌هایی هستند که توسط سازمان ملل متحد به عنوان کشور‌هایی با درآمد متوسط و پایین دسته‌بندی شده‌اند و در لیست ۱۰تای برتر حضور دارند.

در بخش بعدی به نحوه عملکرد این کشورها با گذر زمان می‌پردازیم،ولی لازم به ذکر است که اندونزی تنها کشوری در لیست ۱۰تای برتر است که در طول تاریخ ساخت و انتشار راهنما‌های جهانی پیشرفت چشم‌گیری داشته است.


ده کشور آخر،طی ده سال اخیر

همانطور که قبل‌تر اشاره شد،برای نشر دهم راهنمای جهانی سی‌ای‌اف(CAF) برای اولین بار ما به بررسی نه تنها ده کشور برتر بلکه ده کشور آخر پرداخته‌ایم.

کشور‌های دارای کمترین امتیاز در لیست نیز از قاره‌های مختلف،با سطح درآمد متفاوت و با ادیان رایج متفاوت بوده‌اند.

با این حال،تعدادی از این کشورها درگیر جنگ و مشکلات اقتصادی شدید هستند یا ارتباط مردم جامعه و دولت اداره کننده‌ی آن شکننده است.

چین کمترین نمره طی ده سال اخیر را داشته و با ۱۶ درصد درواقع کشوری است که در انتهای لیست و رده‌ی آخر ما قرار میگیرد.شاخص‌های بررسی همان ۳ مورد ذکر شده یعنی ؛ کمک به غریبه‌ها،اهدای پول و صرف زمان به عنوان داوطلب بوده‌اند.


ده‌ رتبه‌ی برتر تمامی دوران

در این بخش از گزارش شرایط ۱۰ کشور برتر طی ده سال اخیر را بررسی می‌کنیم.ما برای سهولت مقایسه در سطح قاره‌ای بررسی را انجام داده‌ایم.

سطح اهدا و سخاوتمندی طی سال‌های اخیر روند کاهنده و رو به پایین داشته است.آمریکا در راهنمای جهانی سی‌ای‌اف سال ۲۰۱۴ با نمره‌ی ۶۴ درصد رتبه‌ی برتر بود،اما همانطور که می‌بینید طی گزارشات بعدی و راهنمای جهانی سال ۲۰۱۷ تا نمره‌ی ۵۶ درصد کاهش یافته‌است.

با اینکه در سال ۲۰۱۸ یک افزایش کوچک تا نمره‌ی ۵۸ درصد داشت،می‌توان گفت که در مقایسه با ۴ سال قبل از آن یعنی ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ رشد قابل توجهی نبوده و در کل آمریکا روندی نزولی داشته است.

کانادا نیز بعد از راهنمای جهانی سال ۲۰۱۴ تا به امروز روندی رو به کاهش داشته است.در مقایسه با آمریکا روند کانادا نگران کننده‌تر است،به طوری که برای اولین بار نمره‌ی کانادا در راهنمای جهانی سی‌ای‌اف سال ۲۰۱۸ به زیر ۵۰ درصد رسیده است.

که یعنی ۱۱ درصد کاهش از سال ۲۰۱۵ به بعد که به اوج نمره‌ی خود رسیده بوده است.درواقع می‌توان گفت رتبه‌ی کانادا در لیست بیشتر متکی بر عملکرد قوی کانادایی‌ها در پنج سال اول گزارش‌ها است.

باید دید کانادا و آمریکا طی چند سال آینده چگونه عمل می‌کنند و آیا رتبه‌های برتری که هم اکنون در راهنمای جهانی به خاطر عملکرد سال‌های اول بررسی‌ها دارند،برای آن‌ها باقی می‌مانند یا خیر.

همچنین ما باید گزارشی از مالیات‌های آمریکا تهیه کنیم،خصوصا در رابطه با موسسه‌های خیریه زیرا می‌دانیم وجود قوانین مالیتاتی و نحوه‌ی جمع‌آوری مالیات در سال ۲۰۱۷ باعث شد تا میلیون‌ها آمریکایی فعالیت‌های خیریه خود را متوقف کرده و درخواست کسر مبلغی برای خیریه از مالیات‌های دریافتی از آن‌ها را رد کنند.

نیوزلند و استرالیا ، متداوم‌ترین نمره‌ها را دارند در مقایسه با قاره‌های دیگر.برخلاف کانادا و آمریکا که روندی نزولی دارند نمره‌های این دو کشور از قاره‌ی اقیانوسیه بالا و پایین می‌شود،اگرچه در کل متداوم مانده و بالاترین نمره و پایین‌ترین نمره‌های آن‌ها طی این ده سال فقط ۵ درصد تفاوت دارند.این قاره در مقایسه با باقی قاره‌ها طی سال‌های اخیر متداوم‌ترین بوده است.

استرالیا در راهنما‌های جهانی سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ به اوج نمره‌ی خود یعنی ۶۰ درصد رسید و در سال ۲۰۱۸ با نمره‌ی ۵۹ درصد باری دیگر به اوج خود نزدیک شد.در همین حال نیوزلند در راهنمای جهانی سال ۲۰۱۵ به نمره‌ی ۶۱ درصد رسیده است.

استرالیا و نیوزلند هر دو رتبه‌ی اول را در اولین نشر راهنمای جهانی در سال ۲۰۱۰ کسب کردند.که این خود گواهی بر این است که کشور‌های دیگر چگونه نمره و امتیاز خود را افزایش داده‌اند،این دو کشور در سال ۲۰۱۰ با نمره‌ی ۵۷ درصد رتبه‌ی اول را به دست آوردند که امروزه از کم‌ترین نمره‌های آن‌ها به شمار می‌رود.

اندونزی تنها کشوری است که طی ۱۰ سال اخیر پیشرفت داشته است.

از نقطه‌ی شروع و رتبه‌ی ۵۰ام با نمره‌ی ۳۶ درصد در راهنمای جهانی سال ۲۰۱۰ سی‌ای‌اف(CAF)،اندونزی در راهنمای جهانی منتشر شده در سال ۲۰۱۸ به نمره‌ی ۵۹ درصد رسیده و سپس طی ۴ سال بعدی به پیشرفت ادامه داده است.که این می‌تواند مرتبط باشد با فرهنگ اسلامی پرداخت ذکات و اصرار دولت اندونزی برای همکاری با سازمان ملل و استفاده از ذکات برای اهداف پایدار مرتبط با توسعه‌ که در مقاله‌ای جداگانه به آن خواهیم پرداخت.

در رابطه با میانمار،که سخاوتمندترین کشور جهان در چهار سال متوالی از این ۱۰ سال اخیر بوده است،شاهد کاهش شدید طبق گزارشات مربوط به هر سه شاخصه‌ی اصلی تا زمان انتشار راهنمای جهانی سال ۲۰۱۶ بوده‌ایم.اگرچه بعد از این افت یک افزایش ۱۲ درصدی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ وجود داشته است.

متاسفانه سریلانکا در نظرسنجی جهانی شرکت گالوپ(Gallup) حضور ندارد،به این‌ معنی که این کشور در گزارشات راهنمای جهانی سال ۲۰۱۷ نیز حاضر نبوده و به همین دلیل نمی‌توان روند سخاوتمندی آن را مقایسه و قضاوت کرد.

اگرچه با نگاهی به وضعیت این کشور از سال ۲۰۱۳ متوجه می‌شویم که مانند میانمار ابتدا الگویی صعودی و سپس در سال ۲۰۱۸ به پایین‌ترین نمره‌ی خود یعنی ۴۵ درصد سقوط کرده‌ است.

هردو کشور میانمار و سریلانکا دارای جمعیت بالایی از بوداییان توروادا هستند که عمل اهدا و بخشش‌های کوچک روزانه خصوصا برای راهبان عادی و درواقع یک هنجار است.که ما معتقدیم دلیل بالا بودن نمره‌ی این دو کشور در طی بررسی‌ها می‌باشد.

رتبه ایرلند،انگلستان و هلند در طی زمان دارای نوسان بوده است.

کشورهای اروپایی که در لیست هستند-انگلستان،ایرلند و هلند-در مقایسه با کشورهای سایر قاره‌ها نوسانات بیشتری در طول چند سال را نشان می‌دهند و روند مشخصی ندارند.

در طی مدت زمان بررسی،ایرلند در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ به بهترین نمره‌ی خود یعنی ۶۰ درصد دست یافته و در سال ۲۰۱۷ به پایین‌ترین نمره خود یعنی ۵۳ درصد رسیده است.که در همین زمان انگلستان و هلند نیز به کمترین نمره‌ی خود رسیده‌اند.

بالاترین نمره‌ی انگلستان ۵۷ درصد بوده است که در راهنما‌های جهانی سال‌های ۲۰۱۱،۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ ثبت شده است.سال ۲۰۱۵ همچنین سالی است که هلند به بهترین نمره‌ی خود یعنی ۵۶ درصد دست یافته است.


سعودکنندگان و سقوط‌کنندگان

در این بخش به شما نشان می‌دهیم کدام کشورها بیشترین پیشرفت یا پسرفت را داشته‌اند.لیست تهیه شده از اسامی کشورهایی است که حداقل اطلاعات ۸ سال گذشته آن‌ها در اختیار ما قرار گرفته باشد و شاخص‌های رتبه‌بندی همان شاخص‌های اصلی هستند که از سال ۲۰۱۰ و برای راهنمای جهانی سی‌ای‌اف(CAF) سال ۲۰۱۰ ساخته شده‌اند.

در نهایت سعود‌کنندگان و سقوط‌کنندگان با استفاده از میانگین‌های سه ساله محاسبه شده‌اند.میانگین‌های سه ساله به ما کمک می‌کنند نتایجی واقعی‌تر داشته و باشیم و تاثیر رویدادهایی مانند ماه رمضان،کریسمس یا فجایع طبیعی طی یک سال را بر روی نتایج کمتر می‌کند.این رویداد‌ها می‌توانند تاثیر چشمگیر اما کوتاه مدتی بر نمرات کشور‌ها داشته باشند.

به طور کلی،اندونزی و کنیا در دهه‌ی گذشته بیشترین پیشرفت و سعود را با کسب میانگین ۱۹ نمره‌ی بیشتر داشته‌اند.

در اندوزی بیش از هر زمانی مردم به غریبه‌ها کمک می‌کنند درحالی که در کنیا،بیش از نیمی از مردم پول به موسسات خیریه اهدا کرده‌اند،این در مقایسه با سال ۲۰۱۰ که کمتر از یک سوم آن‌ها پول اهدا می‌کردند پیشرفت بزرگی محسوب می‌شود.

سنگاپور با فاصله‌ی کمی در رتبه‌ی سوم قرار دارد،این کشور توانسته است به طور میانگین طی ده سال اخیر ۱۷ نمره پیشرفت داشته باشد. از نظر قاره‌ای لازم به ذکر است که در میان کشور‌هایی که در لیست سعودکنندگان قرار دارند نیمی از آن‌ها آسیایی،سه کشور آفریقایی و تنها یک کشور اروپایی و یک کشور از آمریکای شمالی حضور دارند.که این مسئله باری دیگر به ما نشان می‌دهد که سخاوتمندی و اهدا تنها منحصر به یک فرهنگ خاص یا دین به خصوص نیست.

درمیان سقوط‌کنندگان،لهستان بیشترین پسرفت را با کاهش میانگین ۷ نمره طی ده سال گذشته داشته است.جمهوری چک نیز میانگین ۹ نمره پسرفت داشته است. در رابطه با هر دو کشور هر سه رفتار و شاخص در میان جامعه کم‌تر شده‌اند خصوصا اهدای پول به مراکز خیریه.

و در نهایت افغانستان و مراکش بیشترین سقوط را داشته‌اند(به ترتیب با کاهش ۱۲ و ۱۳ نمره).و در هر دو کشور متوجه شده‌ایم که با گذشت زمان افراد کمتری پول اهدا کرده‌اند در مقایسه با سال‌های اول ده سال گذشته.


کمک به یک غریبه

در سراسر جهان،بیش از دو و نیم بیلیون نفر به حداقل یک غریبه طی ده سال گذشته کمک کرده‌اند که یعنی به طور میانگین،در کل جهان حدود نیمی (۴۸.۳ درصد) از بزرگسالان به غریبه‌ای کمک کرده و از خود رفتاری سخاوتمندانه نشان داده‌اند.هفت کشور از ده کشوری که مردم آن به احتمال بسیار زیاد به غریبه‌ها کمک خواهند کرد آفریقایی هستند.

این مسئله احتمالا به دلیل وجود فلسفه‌ی اوبونتو در سراسر آفریقا است.این فلسفه را می‌توان به این صورت تعریف کرد که هرکس نشان دهنده‌ی ظریفت خود برای هم‌دردی،کرامت و انسانیت برای ساخت و نگه‌داری جامعه و عدالت می‌باشد و مردم آفریقا با این باور و فلسفه زندگی می‌کنند.

کشورهای باقی مانده آمریکا با مقام سوم و سپس کانادا و نیوزلند به ترتیب در مقام‌های نهم و دهم هستند.لیست کشورهایی که مردم آن‌ها به احتمال بسیار زیاد به غریبه‌ها کمک نخواهند کرد تحت سلطه‌ی کشورهایی است که یا درحال حاضر نظامی کمونیستی دارند یا سابقا کمونیست بوده‌اند.

به طور مثال کشور‌هایی که قبلا جزئی از شوروی یا بخشی از یوگسلاوی سابق بوده‌اند معمولا در انتهای لیست‌های راهنما‌های جهانی مرتبط با سخاوتمندی قرار می‌گیرند.که به احتمال زیاد این موضوع به دلیل ترکیب پیچیده‌ای از عوامل فرهنگی و اقتصادی می‌باشد.


اهدای پول نقد

مردم میانمار ، مردمی هستند که در جهان بیشترین احتمال اهدای پول به خیریه‌ها را دارند.

میانمار،بالاترین امتیاز را در رابطه با اهدای کمک‌های مالی به خیریه‌ها دارد.این کشور به طور متداوم رتبه خود را به عنوان اولین کشور با بیشترین اهدای پول را حفظ کرده‌ است اگرچه با بیشتر شدن مشکلات سیاسی و اجتماعی در چند سال گذشته،با کاهش چشم‌گیر افراد خصوصا افراد با سن زیر ۵۰ سال اهدا کننده‌ی کمک‌های مالی بوده‌ایم.

همانطور که اشاره کردیم در کشور میانمار بیش از ۹۰ درصد از مردم دین بودایی را داشته و بخش بزرگی از آن‌ها شیوه و روش تراوادا را در پیش گرفته و به طور روزانه اهدای پول را انجام می‌دهند که می‌تواند دلیل اول بودن این‌ کشور در این بخش باشد. تراوادا همچنین باور بیشتر مردم در تایلند است و این کشور نیز رتبه‌ی بالایی در اهدای پول و کمک‌های مالی دارد.

چهار کشور از ده کشور اهدا کننده‌ی پول در اروپا هستند، که دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد.به عنوان مثال،انگلستان سنت‌های قدیمی و برپایه‌ی بشر دوستی زیادی دارد و مالتا نیز از مذهبی‌ترین کشور‌های جهان به شمار می‌آید که می‌تواند از دلایل حضور آن‌ها در لیست باشد.
همچنین هلند که به طور کلی در رتبه‌ی پنجم قرار می‌گیرد می‌تواند نمره‌ی خوبی در این بخش بخاطر بخشش‌های دینی صورت گرفته در کشورش گرفته باشد.

کشور‌هایی که احتمال اهدای پول مردم آن‌ها بسیار کم است از قاره‌های مختلف با ادیان و باور‌های متفاوت هستند،اگرچه نکته‌ی مشترک در میان این کشور‌ها درگیری چند ساله‌ی آن‌ها با فقر یا جنگ بوده‌ است.بنابراین تعجب نمی‌کنیم که کشورهای گرجستان،یمن و یونان را در انتهای لیست می‌بینیم.


صرف زمان و داوطلب شدن

در سراسر جهان،تقریبا یک پنجم کل بزرگسالان طی ده سال گذشته حداقل یکبار داوطلب شده‌اند. سریلانکا دارای بیشترین تعداد داوطلبین در دنیا می‌باشد.هر ساله حدود ۷ میلیون نفر داوطلب شده و زمان خود را صرف امور خیریه می‌کنند که به عبارتی می‌شود نصف بیشتر افراد بالای ۱۵ سال سن در این کشور.

مقام دوم کشور ترکمنستان است،که بارها مقام اول را برای داشتن داوطلبین کسب کرده است. دلیل این رتبه‌ی خوب فعالیت‌های داوطلبانه‌ی گسترده در این کشور و گاهی فعالیت‌های داوطلبانه‌ی اجباری مانند ساببوتنیک است-ساببوتنیک به کار کردن بدون گرفتن دستمزد در روزهای یکشنبه گفته می‌شود-طی ده سال گذشته این فعالیت‌های گاها اجباری باعث بالا رفتن رتبه‌ی این کشور در راهنمای جهانی شده است.

میانمار همراه با لیبریا و ایالات متحده آمریکا در مقام سوم قرار گرفته و پنج کشور ابتدای لیست ما را تشکیل می‌دهند. ترکیبی از کشورهای مختلف از قاره‌های متفاوت لیست کمترین میزان صرف وقت و داوطلبی را تشکیل می‌دهند.

در بین پنج‌تای آخر لیست،دو کشور آسیایی،دو کشور اروپایی و یک کشور آفریقایی حضور دارند. و در نهایت کمترین تعداد داوطلبین مربوط به کشور چین است که در انتهای لیست قرار دارد.چین درواقع تنها کشوری است که در هر سه شاخص و رفتار سخاوتمندانه جز ده‌تای آخر محسوب می‌شود.

الگوهای رفتاری اهدا کنندگان زن و مرد

مردها و زن‌ها از نظر تمایل به بخشش و سخاوتمندی بسیار مشابه هستند.

و با اینکه بسیار مشابه در هر سه شاخصه‌ی کمک به غریبه،اهدای پول و داوطلب شدن عمل می‌کنند،به نظر می‌رسد که مردها در دو مورد بیشتر مشارکت می‌کنند.

در طی ده سال گذشته،مردها بیشتر از زن‌ها به غریبه‌ها کمک کرده(۴۹ درصد آقایان و ۴۶ درصد خانم‌ها) درحالی که اهدای پول توسط آن‌ها مشابه بوده است(هردو ۲۹ درصد) و در بخش داوطلبین مردها کمی بیشتر از زن‌ها وقت صرف کرده‌اند(به طور میانگین ۲۲ درصد آقایان و ۱۹ درصد خانم‌ها).

درحالی که گزارشات مرتبط با راهنمای جهانی نشان می‌دهد حدودا تعداد خانم‌ها و آقایان خیر مشابه می‌باشد،تحقیقات دیگری که توسط سی‌ای‌اف(CAF) انجام شده است نشان می‌دهد جهات کمک‌های مردان و زنان اغلب با هم متفاوت است.

الگو‌های رفتاری اهدا کنندگان در نسل‌های مختلف

افراد مسن کمترین احتمال کمک به یک غریبه را،خصوصا در کشورهای توسعه یافته دارند.

اگرچه کمک کردن به غریبه‌ها شاخصی است که در بین تمامی سنین و نسل‌های مختلف دیده می‌شود،بین افراد با سنین بالای ۵۰ سال کمتر از بقیه سنین دیده می‌شود و ۴۵ درصد را به خود اختصاص می‌دهد.

این درحالی است که بالای ۵۰ درصد از کمک‌ها مربوط به سنین ۱۵ تا ۴۹ است.در کشورهای توسعه یافته افراد بعد از ۵۰ سالگی به نظر می‌رسد که افراد بیشتر با اهدای پول به مراکز خیریه سخاوتمندی خود را نشان می‌دهند.

درحالی که در کشورهای درحال توسعه افراد مسن همچنان در فعالیت‌های دیگر باقی مانده و به همان اندازه که همتایان جوان آن‌ها حاضر به کمک به غریبه‌ها هستند،از خود تمایل نشان می‌دهند.

تمایل به اهدای پول به طور کلی با افزایش سن افزایش می‌یابد.

طی ده سال اخیر مشاهده کرده‌ایم که افراد بالای ۵۰ سال بیشترین کمک مالی به امور خیریه را داشته‌اند.درحالی که تنها ۲۵ درصد از افراد ۱۵ تا ۲۹ سال کمک مالی کرده‌اند این درصد برای افراد بالای ۵۰ سال به ۳۲ درصد می‌رسد.اگرچه بزرگترین جهش در آمار را در تفاوت ۶ درصدی میان افراد ۱۵ تا ۲۹ سال با افراد ۳۰ تا ۴۹ سال مشاهده می‌کنیم.

در سراسر جهان،سن تفاوت زیادی در تعداد داوطلبین ایجاد نمی‌کند.

در مبحث داوطلب شدن ما کمترین تفاوت در سنین مختلف را مشاهده می‌کنیم.و بالاترین سطح ثبت شده در بین افراد ۳۰ تا ۴۹ ساله(۲۱ درصد) بوده است.

روش تحقیق

این گزارشات در درجه‌ی اول بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده پروژه‌ی جهانی گالوپ(Gallup's world poll)است. این پروژه همچنان درحال انجام در ۱۴۳ کشور تا سال ۲۰۱۸ بوده است که نتایج آن خود نشان دهنده‌ی شرایط ۹۵ درصد از جمعیت جهان(حدود ۵.۲ بیلیون نفر) می‌باشند.

محققان در مصاحبات و نظرسنجی‌های خود در رابطه با رفتارهای روزانه و رفتارهای سخاوتمندانه سوال‌هایی مطرح می‌کنند.کشورهای نظرسنجی شده و سوالات مطرح شده هر منطقه متفاوت بوده و در شرکت گالوپ(Gallup)مشخص می‌شوند.به صورت آنلاین می‌توانید اطلاعات بیشتری در رابطه با روش‌های استفاده شده توسط شرکت گالوپ کسب کنید.

در سال ۲۰۱۸،گالوپ تغییرات اساسی‌ای در رابطه با محل انجام نظرسنجی‌ها و پرسشنامه‌ها ایجاد کرده است. اگرچه در کشورهایی که مصاحبه به صورت حضوری انجام می‌شود تغییرات اعمال نشدند تا بر درستی نتایج تاثیر نداشته باشند.

با این حال در کشورهایی که نظرسنجی‌ها به صورت تلفنی انجام شده است این تغییرات ممکن است تاثیراتی بر نتایج گذاشته باشند.درحال حاضر ابعاد کامل این تاثیرات مشخص نیست ولی طی سال آینده و قبل از انتشار نشر یازدهم به آن‌خواهیم پرداخت.تا بررسی بیشتر این تاثیرات داده‌های جمع‌آوری شده در سال ۲۰۱۸ را در گزارش امسال تاثیر نداده‌ایم.

در اکثر کشورهای مورد بررسی،۱۰۰۰ پرسشنامه توسط نمایندگانی از مناطق مختلف آن کشورها تکمیل شده است.مناطق پوشش داده شده توسط محققین شامل مناطق روستایی هم می‌شود.نمونه‌برداری به صورت سراسری انجام شده و از نمایندگانی برای تمامی جمعیت،حتی افراد فاقد تحصیلات و از سنین ۱۵ به بالا جمع‌آوری شده است.

در کشورهای بزرگ‌تر و پر جمعیت‌تر جامعه‌ی نمونه‌ی مورد بررسی نیز بزرگ‌تر بوده است.درحالی که در برخی کشورهای کوچک جامعه‌ی نمونه بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر بوده‌اند.در مناطق به خصوصی این نظرسنجی‌ها به دلایل مختلفی مانند به خطر افتادن سلامت و جان مصاحبه‌کنندگان و نبود دسترسی به صورت پیاده یا حیوانات یا حتی قایق‌های کوچک،صورت نگرفته‌اند.

به طور کلی حدود ۱.۵ میلیون نفر از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ به صورت مستقیم با شرکت گالوپ(Gallup) مصاحبه انجام داده‌اند.تمامی نمونه‌ها و داده‌های جمع‌آوری شده مبتنی بر احتمال هستند.گزارشات ارائه شده در نشر دهم میانگینی از داده‌های دریافتی از ۱.۳ میلیون نفر از کشورهایی که حداقل هشت دوره داده سالیانه از آن‌ها در اختیار داشته‌ایم،هستند.نظرسنجی‌ها بسته به شرایط به صورت حضوری و یا تماس تلفنی بوده‌اند.

در نتایج قطعا خطای حاشیه(میزان خطای ایجاد شده به دلیل نمونه‌گیری تصادفی)وجود دارد،که این نتایج توسط شرکت گالوپ بررسی شده و با تضمین ۹۵ درصد(به این معنی که شرکت اطمینان دارد که نتایج ارائه داده شده در رابطه با هر کشور تا ۹۵ درصد بازتابی از کل جامعه‌ی آن کشور است).خطای حاشیه‌ی اولیه ۵۰ درصد برای بررسی‌های نهایی فرض شده است.

نحوه‌ی محاسبه‌ی رتبه‌بندی‌های راهنمای جهانی سی‌ای‌اف(CAF)

درصدهای نشان داده شده در راهنما و در این نشر برای تسهیل محاسبات به نزدیک‌ترین عدد اعشاری یا یک عدد یک رقم غیر اعشاری گرد شده‌اند.

در واقعیت داده‌های تحلیل شده توسط سی‌ای‌اف(CAF) درصدهایی با دو رقم اعشار هستند.به همین دلیل ممکن است دو یا چند کشور در رتبه‌بندی‌ها در کنار یکدیگر قرار گیرند یا با اینکه درصدهای مشابهی دارند در یک رتبه قرار نگرفته باشند.این تفاوت‌ها بخاطر میزان عدد‌های دارای دو رقم اعشار می‌باشد.

جدول کامل راهنمای جهانی سی‌ای‌اف(CAF)

کشورهای نظرسنجی شده

منبع: www.cafonline.org