نام بریتانیا را که میشنوم، چهره ملکه الیزابت در ذهنم تجسم میشود. انگار که اکثرمان همینطور هستیم و بریتانیا را با ملکه الیزابت میشناسیم. اگر اهل فیلم و سریال باشید یا مجبور شده باشید که انگلیسی بخوانید و به کلاس زبان رفته باشید، اطلاعات حداقلی در مورد فرهنگ انگلیسی دارید.
اما آنچه معمولا کمتر میشنویم و میدانیم درباره میزان بخشش و اهدا در این کشور و همچنین شیوههای نوظهور آن است. به نظرتان انگلیسیها تا چه حد بخشش میکنند و از همه مهمتر تا چه حد به صورت آنلاین بخشش میکنند؟ اگر این سوالات ذهن شما را نیز درگیر کرده است؛ در ادامه با ما همراه باشید.
درباره بریتانیا
مجمعالجزایر بریتانیا (British Isles) شامل بریتانیای کبیر، ایرلند و حدود ۶,۰۰۰ جزیره بزرگ و کوچک است که مساحتی معادل ۳۱۵,۱۵۹ کیلومتر مربع و جمعیتی معادل ۷۰ میلیون نفر را در برمیگیرد.
بریتانیای کبیر حدود ۷۳ درصد از قلمرو مجمعالجزایر بریتانیا را با ۲۲۹,۸۴۸ کیلومتر مربع مساحت به خود اختصاص داده است. بریتانیای کبیر در ابتدا شامل سه کشور انگلستان، ولز و اسکاتلند بود که تا به امروز این کشورها همگی زیرمجموعه پادشاهی متحد قرار دارند. البته پس از پیوستن ایرلند شمالی به بریتانیا در سال ۱۸۰۱ به پادشاهی کبیر (United Kingdom of Great Britain) تبدیل شد. بهعبارت دیگر، پادشاهی متحد بریتانیای کبیر از چهار کشور انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی تشکیل شده است.
انگستان بزرگترین کشور بریتانیای کبیر است که حدود ۵۳٫۷ درصد مساحت و ۸۴٫۳ درصد از جمعیت آن را تشکیل میدهد.
اسکاتلند با ۳۲٫۱ درصد از مساحت و ۸٫۲ درصد از جمعیت، دومین کشور بریتانیای کبیر محسوب میشود.
ولز کوچکترین کشور بریتانیای کبیر است که فقط ۸٫۵ درصد مساحت و ۴٫۷ درصد از جمعیت قلمروی مذکور را شامل میشود.
ایرلند شمالی نیز ۵٫۷ درصد مساحت و ۲٫۸ درصد از کل جمعیت جزیره ایرلند را به خود اختصاص داده است.
فرهنگ نیکوکاری در برتانیا
- آمار نیکوکاری در انگلیس نشان میدهدتعداد بیشتری از مردم این کشور به صورت آنلاین به خیریه ها دونیت کردهاند.
- بررسی آمار نیکوکاری و کار خیر در انگلیس نشان داد ۷۱ درصد از انگلیسیها دونیت کردهاند که ۴۳ درصد آن به صورت آنلاین بوده است.
- رابطه بین سن و میزان نیکوکاری نیز در سه ماهه گذشته تغییر کرده است.
- این مطالعه پژوهشی نشان میدهد تمایل گروه سنی بیشتر از ۶۵ سال نسبت به کمک نقدی آنلاین در زمستان نسبت به پاییز رشد داشته است.
- به این ترتیب سازمان های مردم نهاد در انگلیس باید برنامههای بییشتر برای جذب خیرین از این گروه طراحی کنند.
- با این حال ۴۳ درصد از آزمودنیها گفتهاند شرایط اقتصادی آنها برای اهدای کمک نقدی سختتر شده است.
- این کار آماری در زمینه نیکوکاری نشان میدهد تنها ۱۱ درصد افراد به آسانی دونیت کردهاند.
- نسل زد (۹ تا ۲۴ سالهها) سخاوتمندترین گروه سنی بودهاند.
- همچنین این آمار برای نیکوکاری در کشور انگلیس نشان میدهد نسل هزاره (۲۵ تا ۴۰ سالهها) در جایگاه دوم بیشترین میزان نیکوکاری را داشتهاند.
- این یافتهها نشان میدهد موسسه های خیریه باید در سال جاری میلادی به محدودیت های مالی نیکوکاران فکر کنند.
نیکوکاری آنلاین در بریتانیا
- ظهور بخشش آنلاین در بین اهداکنندگان جوان و مسنتر در بریتانیا تا حدودی توسط پلتفرمهای تامین مالی جمعی (کراودفاندینگ) تسهیل شده است.
- یک مجرای ترکیبی کمکهای نوعدوستانه در بریتانیا دیده میشود، آنجا که تعاملات آنلاین با حمایتهای آفلاین همراهی و همکاری میکنند.
وضعیت ترکیبی کمکهای نوعدوستانه در بریتانیا دیده میشود، آنجا که تعاملات آنلاین با حمایتهای آفلاین همراهی و همکاری میکنند. اَشکال کمکهای مالی پیش از همهگیری در بریتانیا منعکسکننده جریانات جهانی بود: جایی که افزایش قابل توجهی در نسبت افرادی که از طریق وبسایت یا اپلیکیشن کمک مالی میکنند همزمان با کاهش حامیان از طریق پول نقد وجود داشت.
بر اساس نظرسنجی انجامشده برای این مطالعه، افراد جوان بیشتر از افراد مسن به صورت آنلاین کمک مالی کردند، با این حال گروههای سنی بالاتر نیز نسبت به گذشته، بیشتر درگیر شیوههای آنلاین کمک مالی بودند. به طور متوسط، 60 درصد از کمکهای حامیان مورد بررسی بین ژوئن 2020 و ژوئن 2021 به صورت آنلاین انجام شده است.
به طور کلی، اکثر مردم بریتانیا انتظار دارند در آینده به جای پول نقد، به صورت دیجیتالی کمک مالی کنند، اما حدود نیمی از آنها نیز انتظار داشتند که این امر از طریق جعبههای جمعآوری کمکهای مالی که در تعاملات حضوری به چشم میخورند، رخ خواهد داد.
تأخیر بین تبلیغ و عمومیتیافتن کریپتوکارنسی و تدوین مقررات رسمی برای ادارi بازار ارزهای دیجیتال در بریتانیا، مانع از رشد این صنعت و احتمالاً کمک مالی از طریق ارزهای دیجیتال شده است (Harrison، 2022). قبل از همهگیری کووید 19، تلاشی جدی برای موثرسازی و استفاده از ارزهای دیجیتال برای کمکهای مالی در کشور صورت گرفت.
هشت موسسه خیریه مستقر در بریتانیا با پلتفرم رمزارزهای «پرامیس» برای توسعه «گیفتکوین» که ادعا میکند اولین ارز دیجیتال مختص امور خیریه در جهان است، همکاری کردند (Giftcoin، 2017). در آن زمان، گیفت کوین به عنوان رمزارزی توسعه یافت که منحصراً به کمک های خیریه اختصاص دارد. با این حال، به نظر میرسد این پروژه از آوریل 2018 غیرفعال میباشد (Giftcoin، 2018). در سال 2022، اعطای ارزهای دیجیتال هنوز به عنوان یک روش نوظهور یا متداول برای حمایت مالی در بریتانیا شناخته نمیشود (Charities Aid Foundation ، 2022).
صندوقهای سرمایهگذاری حمایتی در بریتانیا
DAFها در بریتانیا مشابه ایالات متحده عمل میکنند: حامیان کمکهای مالی خود را به سازمانهای مربوطه واگذار میکنند، برای کمکهای خود از مزایای مالیاتی برخوردار میشوند و میتوانند کمکهای مالیای از صندوق خود به سازمانهای خیریة واجد شرایط پرداخت کنند. در بریتانیا، DAFها راهی موثر برای حامیانی است که مایلاند کمکهایشان در حوزههای موردعلاقة خودشان توسط خیریههای فعال هزینه شود.
گزارش ملی بشردوستانه بریتانیا (NPT) میگوید مشارکت در DAFها بالغ بر 610 میلیون پوند (معادل 873 میلیون دلار در سال 2021، با احتساب تورم) در سال 2020 بوده است که 0.4 درصد نسبت به کمکهای سال قبل افزایش یافته است. داراییهای خیریه در DAFهای بریتانیا در سال 2020 بالغ بر 1.9 میلیارد پوند (معادل 2.7 میلیارد دلار در سال 2021، با احتساب تورم) بوده است که نسبت به سال قبل هشت درصد افزایش داشته است.
نرخ کل پرداخت کمک بلاعوض از DAFها در سال 2020 به 28 درصد و در سال 2019 به 31 درصد رسید. DAFها در مجموع 477.2 میلیون پوند (معادل 682.6 میلیون دلار در سال 2021، با احتساب تورم) به سازمانهای خیریه در کشور در سال 2020 کمک مالی کردهاند. (National Philanthropic Trust UK, 2021).
صندوقهای سرمایهگذاری حامیان باید به مرجع مالیاتی بریتانیا (HMRC) نشان دهند که کمکهای مالی با اهداف نوعدوستانه و مطابق با قوانین بریتانیا انجام شده است (گریر، 2021).
بریتانیا پیشگام و پیشرو در زمینه سرمایه گذاری موثر بوده است. دولت بریتانیا، بخش خصوصی و جامعه مدنی در دو دهه گذشته برای مقابله با برخی از بزرگترین چالشهای اجتماعی، با استفاده از روش سرمایهگذاری اجتماعی برای حمایت از مردم و امکنه با یکدیگر همکاری کردهاند.
در سال 2000، وزارت خزانهداری برای اولین بار یک کارگروه را برای بررسی چگونگی استفاده از نوآوری برای ترکیب بازدهی مالی و اجتماعی ایجاد کرد. در سال 2012، اولین مؤسسه سرمایهگذاری اجتماعی در جهان به نام «سرمایه بزرگ جامعه» با درآمدهای حاصل از حسابهای بانکی غیرفعال و کمکهای مالی چهار بانک بریتانیا تاسیس شد.
پس از آن، به منظور جهانیشدن این ایده، بریتانیا یک کارگروه تأثیر اجتماعی و هیئت مشاوران ملی را در دوران ریاست خود بر جی8 (یک مجمع سیاسی بین دولتی از سال 1997 تا 2014 که اکنون با نام جی7 فعالیت میکند) ایجاد کرد که این مسئله موجب تحسین و پذیرش این نوآوریها توسط سایر کشورها شد (Advisory Group ، 2017).
به طور کلی، حجم بازار سرمایهگذاری موثر در بریتانیا با رشدی حدود ۸ برابر، از 833 میلیون پوند (معادل 1.6 میلیارد دلار در سال 2021، با احتساب تورم) در سال 2011، به 6.4 میلیارد پوند (معادل 9.2 میلیون دلار در سال 2021، با احتساب تورم) در سال 2020 رسید (Big Society Capital ، 2021).
طبق دادههای موسسه سرمایهگذاری موثر (2022a)، میزان سرمایهگذاری موثر در بریتانیا، تقریباً 3.3 تا 8 درصد از کل بازار سرمایهگذاری موثر جهانی را نشان میدهد. از نظر حوزه فعالیت، بیشتر سرمایهگذاریهای موثر به حوزههای مراقبتهای بهداشتی، انرژی اقتصادی و پاک و شهرها و جوامع پایدار مربوط میشود (Impact Investing Institute، 2022a).
بازیگران کلیدی در این زمان سرمایهگذاران اجتماعی، شرکتهای سهامی خاص و شرکتهای سرمایهگذاریهای خطرپذیر و بنیادهای خیریه هستند. با این حال، نهادهای سرمایهگذار، مانند شرکتهای بیمه، شرکتهای بازنشستگی و دفاتر خانوادگی به طور پیوسته در حال رشد هستند و با این سرعت رشد، محرکهای اصلی رشد آینده خواهند بود (Impact Investing Institute ، 2022a).
نتیجهگیری
آشنایی با فرهنگ نیکوکاری در دیگر کشورها میتواند به ما در زمینه برنامهریزی کمکهای خیریه بینالمللی کمک کند. از طرفی دیگر مطالعه شیوههای جدید نیکوکاری چشماندازی از آینده این فضا به ما ارائه میدهد. همین موضوع باعث شده تا ما به سراغ مطالعه نیکوکاری آنلاین در بریتانیا برویم. همچنین روند تغییرات شیوه بخشش در این کشور نیز میتواند در تکمیل این بینش به ما کمک کند. مطلب زیر میتواند در این زمینه یاریگر باشد.
بیشتر بخوانید:
ارسال نظر