تیم اطلس خیر ایران در نخستین مصاحبه پروژه «سیمای نیکوکاری شهر سنندج» با مدیرعامل خیریه امدادگران عاشورای استان کردستان به گفت‌و‌گو پرداخته است.

پیشنهاد ما:

«سیمای نیکوکاری شهر زنجان»


لطفاً ابتدا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید که از چه سالی فعالیت‌های خیر را آغاز کردید و خیریه امدادگران عاشورا چه زمانی تأسیس شد؟

بنده مصطفی بشیری هستم؛ مدیرعامل مؤسسه خیریه امدادگران عاشورای استان کردستان (که در سال 88 تأسیس شد). ما در حال حاضر سه شعبه در استان کردستان داریم؛ واقع در سنندج، سقز و بیجار. در شعبه سنندج حدود 750 نفر مددجو داریم؛ که اغلب از بیماران سرطانی هستند. ما در مؤسسه یک هیئت‌مدیره و یک هیئت‌امنا داریم؛ تصمیم‌‌های کلان ابتدا در هیئت‌امنا تصویب می‌شوند و سپس برای اجرا به هیئت‌مدیره واگذار می‌شوند. اما متأسفانه تنها حدود 70 درصد نیاز بیمارانمان را می‌توانیم در شهر سنندج مرتفع کنیم و باقی آن‌ها را به تهران یا استان‌های مهمی که برایمان مشخص شده ارجاع می‌دهیم؛ برای مثال بعضی از مددجویان را به کرمانشاه می‌فرستیم، بعضی را به همدان و بیشتر آن‌ها را نیز به خود تهران. مؤسسه امدادگران عاشورای تهران یک کلینیک جراحی دارد که هم انکولوژیست دارد و هم به امکانات تصویربرداری و اسکن هسته‌ای مجهز است و درمان مددجویان را به‌صورت رایگان پوشش می‌دهد. علاوه بر اين خدمات، بسته‌های معيشتی هم توزيع می‌كنيم. همچنین به کمک قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیای سپاه، در زمینه جهيزيه و مسکن هم به مددجويان خدمت‌رسانی می‌کنیم.


الان به‌طور كلی وضعيت بيماری‌ها و سرطان در استان كردستان چطور است؟

چون آمار دست دانشگاه علوم پزشكی است من دقيق نمی‌دانم؛ ولی گمان نمی‌کنم بيشتر از ميانگين كشوری باشد.


به‌طور کلی اوضاع شهر سنندج را چطور ارزیابی می‌کنید؟

به‌هرحال استان كردستان استان كمتر توسعه‌یافته‌ای‌ست؛ یک استان مرزی و کم‌برخوردار. وضعيتی كه در تهران حاکم است اينجا قطعاً نيست. مشكلات مرزی‌ به‌خودی‌خود چالش‌برانگیزند؛ اما مسئله‌ای كه مردم مهم‌ترين مشكل خود بدانند معضل بيكاری است و بعد از آن نیز مسکن.


بزرگ‌ترین چالش خیریه‌ها را در این شرایط چه می‌بینید؟

سازماندهی نداشتن خیریه‌ها. این مسئله باعث شده که بعضاً برخی از مددجویان از چندین مرکز کمک دریافت کنند و درمقابل برخی دیگر از هرگونه خدماتی محروم بمانند. طی جلسه‌ای که ما با استانداری داشتیم قرار بر این شد که سامانه‌ای طراحی بشود كه خيريه‌ها را به یکدیگر متصل کند و این سازماندهی را انجام دهد.


آینده این حوزه را چطور پیش‌بینی می‌کنید؟

خود ما امدادگران، چون هم از طرف تهران و هم از طرف تعدادی از خيرين خوب پشتيبانی می‌شویم، راضی هستيم. اما نمی‌دانم سایر خيريه‌ها چطور می‌خواهند کارشان را پیش ببرند.

بیشتر بخوانید:

گزارش بخشندگی 2023