سرطان یک بیماری نوظهور است که نام آن وحشت به دل افراد می‌اندازد. در سراسر جهان، بیش از ۱۷۵۰۰۰ کودک در هر سال مبتلا به سرطان می‌شوند و نرخ مرگ‌ومیر آنها حدود ۹۶۰۰۰ نفر در سال است. در کشورهای پیشرفته، سرطان در کودکان تقریباً ۲۰ درصد مرگ‌ومیر را شامل می‌شود.

در حال حاضر آمار دقیقی از کل مبتلایان سرطان در ایران وجود ندارد؛ اما در مجموع می‌توان گفت 98 درصد سرطان‌ها در بزرگسالان بروز می‌یابد و 2 درصد سرطان‌ها در کودکان رخ می‌دهد و سالانه 3000 مورد جدید به کودکان مبتلا به سرطان اضافه می‌شود. در ادامه یکی از بهترین مؤسسات خیریه‌‌ی ایران را که در زمینه‌ی کودکان مبتلا به سرطان فعالیت دارد به شما معرفی می‌کنیم.


مؤسسه‌ی خیریه‌ی محک

مؤسسه‌ی خیریه‌ی غیرانتفاعی - غیردولتی حمایت از کودکان مبتلا به سرطان، با نام اختصاری محک با هدف حمایت از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌ی آنها در سال ۱۳۷۰ با نیت خیرخواهانه‌ی (خانم سعیده قدس) تأسیس گردیده است. نام اختصاری محک برگرفته از نوع فعالیت این مؤسسه است (مؤسسه‌ی حمایت از کودکان مبتلا به سرطان) و لوگوی محک طرح برگ است که نماد حیات و زندگی بوده و بر روی آن کودک و خانواده‌اش امیدوارانه ایستاده‌اند.



مؤسسه‌ی خیریه‌ی محک با کمک‌های مردمی اداره می‌شود و تنها با اتکا به این نوع مشارکت‌ها، موفق به حمایت از ۳۷,۵۰۰ کودک مبتلا به سرطان تا پایان سال ۹۹ از سراسر ایران شده است. همچنین محک توانسته تنها بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودک در خاورمیانه را تأسیس کند. این بیمارستان در شمال شرق تهران واقع شده است.

فعالیت محک، انجام امور خیریه در زمینه‌های پزشکی، پژوهشی، پیشگیری، درمانی، خدماتی، بهداشتی، بیمارستانی، رفاهی و صرفاً در جهت حمایت از کودکان مبتلا به سرطان است. فعالیت‌های مؤسسه‌ی خیریه محک به سه بخش خیریه، درمان و تحقیقات تقسیم می‌شود که در ادامه به شرح هر یک از آنها می‌پردازیم.

برای آگاهی بیشتر:

آژانس UNHCR، حامی پناهندگان در ایران


خیریه: محک در بخش خیریه با کمک‌های مردمی توانسته تا پایان سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۲۰۰۰ کودک مبتلا به سرطان و خانواده‌هایشان را تحت حمایت قرار دهد. این خیریه در بخش درمان با استفاده از پزشکان متبحر در بیمارستان فوق‌تخصصی محک، پروتکل‌های درمانی را برای کودکان تعیین می‌نماید و همچنین مشاوره‌های درمانی ارائه می‌دهد. بر اساس آمار سال ۱۴۰۱، بیش از ۱۳ هزار کودک تحت درمان محک هستند.

درمان: بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک که از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را آغاز نموده است، امروز عهده‌دار تشخیص و درمان سرطان کودکان برای گروه بزرگی از کودکان مبتلا به سرطان است. این بیمارستان یک مرکز فوق‌تخصصی سرطان کودکان در خاورمیانه است که علاوه بر کودکان ایرانی، پذیرای کودکان کشورهای منطقه مانند آذربایجان، عراق، افغانستان و… است. هزینه‌ی درمان کودکان عراقی و افغانستانی توسط کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) تأمین می‌شود. این بیمارستان مجهز به آخرین تکنولوژی و دانش روز دنیا جهت تشخیص و درمان بیماری سرطان و همچنین مجهز به یک بخش پیوند مغز استخوان با ظرفیت ۱۵ تخت است.

تحقیقات: فعالیت‌های تحقیقاتی محک هم به‌صورت مستقل و هم به‌صورت همکاری با سایر سازمان‌های مرتبط داخلی و بین‌المللی و مؤسسات و سازمان‌های مشابه، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در داخل و خارج ایران انجام می‌شود. هدف از فعالیت در حوزه‌ی تحقیقات، به‌منظور پیشرفت تشخیص و دانش مقابله با سرطان و نیز استفاده از آخرین دستاوردها در این زمینه است. محک  با داده‌های علمی حاصل از فعالیت بیمارستان، پروژه‌های تحقیقاتی مشترکی را با مراکز تحقیقاتی معتبر داخلی و بین‌المللی انجام می‌دهد. انستیتو گوستاوروسی در پاریس، پژوهشگاه ابن سینا در دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه رویان عمده‌ترین همکاران تحقیقاتی مؤسسه‌ خیریه‌ی محک در تحقیقات سرطان اطفال هستند.

برای آگاهی بیشتر:

5 خیریه‌ی معتبر حوزه‌ی سرطان در ایران


بخشی از پیام مدیرعامل مؤسسه‌ی محک؛ آقای آراسب احمدیان: «تمام سازوکار محک با انسان ارتباط دارد: از انسانی نیکوکار کمک می‌گیریم، به دست انسان‌هایی دیگر آن کمک را تبدیل به حمایت سازمان‌یافته می‌کنیم و در انتهای این مسیر، حمایت را به دست خانواده و کودکی می‌رسانیم که نیازمند این حمایت است: از انسان، به‌توسط انسان، به‌قصد انسان.»