در این مصاحبه به صحبت با بهروز کاوندی از خیریه مهرانه پرداختیم. پیش از مطالعه متن مصاحبه میتوانید اطلاعات بیشتر درباره خیریههای زنجان و خیریه مهرانه را از طریق لینکهای زیر دنبال کنید:
لطفا خودتان و مجموعه مهرانه را معرفی کنید؟
من از سال 90 فعالیت خود را در مهرانه در ادارهی ورزش که ذیل کمیتهی تبلیغات قرار میگرفت آغاز کردم. یک یا دو سال در بخش معاونت کمیته تبلیغات کار کردم. ما در تمامی بخشهای شهرستان دفاتری برای توزیع دارو، توزیع قلک، جمعآوری بخش مالی و... در نظر گرفتهایم. دفاتر ما در میانه، بیجار کردستان و شهر تکاب در آذربایجان شرقی واقع شده است تا بیماران آنجا نیز مانند زنجانیها از امکانات مهرانه استفادهی لازم را به عمل بیاورند.
مجموعه شما شامل چه بخشهایی میشود؟
کمیتهی مالی کسر از حقوق، قبوض ماهیانه، احسان و نذورات، کمکهای اینترنتی را شامل میشود در واحد آموزش تحصیلی که شامل دبیران ممتاز استان زنجان میشود، برای جبران افت تحصیلی دانشآموزان کمک لازم را به عمل میآوریم. کمیتهی بنر نیز استندهای احسانهایی که انجام شده و یا عرض تسلیت در مراسم و مساجد و تاج گلها را شامل میشود. کمیتهی ورزش به دلیل پیشگیری از بیماریها، خانوادهها را به طور جمعی به ورزش صبحگاهی دعوت میکند. در این کمیته از مدیران و مسئولان نیز دعوت به عمل میآید.
شیوه جمعآوری کمکها در این مجموعه به چه صورت است؟
شیوهی جمعآوری کمکهای مالی به این شکل است که قبوضی را به ادارات، مؤسسات و خیرین میفرستیم. به همین ترتیب ماهیانه درآمدی حدود 55 میلیون تومان را در اختیار داریم.
جذب مالی در سایت به چند طریق انجام میگیرد که بهطور میانگین به 130-150 میلیون تومان در ماه میرسد. درآمد ما از استند و تاجگلها بهطور میانگین 300 میلیون در ماه است. درآمد ماهانه از نذورات و وصیتنامه بهطور میانگین از 200 میلیون تا مبالغ میلیاردی نیز میرسد که همگی اینها مدیون مدیریت و تصمیمات درست هیئتامنا است که قائم به شخص نیست و سیستم مدیریتی جذب کمکها را میسر میسازد.
افرادی بودند که در مهرانه فعالیتی داشتند، مطالبی را آموزش دیدند و سپس به سراغ دیگر حوزهها رفتند و خیریه خاص خود را تشکیل دادند - چه در شهر زنجان و چه در شهرهای دیگر چون اردبیل و آذربایجان.
سیستم مدیریتی سبب شده تا خدمات مهرانه در رابطه با آموزش، دستگاههای تشخیص بیماری، خدمات بهداشتی - درمانی و... مردم را جذب مجموعه کند و سبب شود تا بیماران برای تهیه هزینههای درمانی فشار کمتری ببینند. با آموزش مباحث پیشگیری در حوزه ورزش، روند صعودی بیماری کاهش یافته؛ اما هزینههای سرسامآور بیماری سرطان موجب شده است در هزینهها با وجود کمکهای بسیار بالا گاهی به مشکلاتی داشته باشیم.
خیریهی مهرانه نسبت خود را با فعالیتهای دولتی چگونه تعریف میکند؟
غیردولتی، غیرانتفاعی و غیرسیاسی بودن ازجمله مواردی است که در کنار بنگاه اقتصادی نبودن در اساسنامهی مهرانه ذکر شده است بعد از جلسه مجمع عمومی سالیانه صورت حسابهای مالی را جهت شفافیت در سایت قرار میدهیم. هر مدیری اگر خواستار کاندید شدن در مناصب سیاسی باشد، باید 6 ماه قبل از تصمیمش، از منصب خود کنارهگیری کند؛ چراکه مباحث مربوط به بخش سیاسی در مهرانه جایگاهی ندارد.
مهرانه در شرایط نامناسب است که ظهور میکند، اگر در شرایط و وضعیت مناسبی بودیم نیازی به حضور مهرانه نبود. جایگزینی افراد در حوزه و منصب خاص طبق ویژگیهای شخصیتی و کارآمدی آنها در حوزهی مربوطه صورت میگیرد. نوع نگاه مدیریتی مهندس وثوق سبب شده تا سر کمیتهها وارد کار تخصصی شده و طبق آموزش درست وارد این حوزه شوند. درواقع این نوع نگاه مدیریتی سبب شده تا کارآمدی افراد بهغایت خود برسد.
طی فعالیت در حوزه خیر با چه موانع و مشکلاتی مواجه هستید؟
خوشبختانه ما در مهرانه با چالشهایی که مسائلی بزرگ را شامل شوند، سروکار نداشتیم. تمامی مسائل پیش رو درصدد حلشدن هستند؛ چراکه کاری که در مهرانه غیرقابلحل باشد، وجود ندارد.
به نظر شما مهمترین دستاورد و موفقیت خیریهی مهرانه چه بوده است؟
یکی از موفقیتهایی که مهرانه کسب کرده است، به دستگرفتن حوزهی مختص به سرطان بوده است. این امر باعث شده که خیریههای دیگر نیز به حوزههای تخصصی خود بپردازند و در مسائل اینچنینی ورود نکنند. ما با خیریههایی که حوزهی مشترک با ما را دارند نیز وارد تعامل و ارتباط میشویم. اگر به همین ترتیب پیش برویم میتوانیم آیندهی خوبی را برای مهرانه فراهم کنیم تا دیگر بیماران مبتلا به سرطان هزینههای زیادی را به دوش نکشند
ارسال نظر