سال 2014، سالی سخت و دشوار برای بشریت بود. شیوع ویروس «ابولا» (Ebola)، ادامه‌ی جنگ داخلی سوریه، بحران در شرق اکراین، ظهور داعش در عراق و سوریه، جنگ غزه، بوکوحرام، ناپدیدشدن و کشتار احتمالی 43 دانش‌آموز در مکزیک و مواردی از این قبیل از جمله بحران‌هایی بود که بشر امروز با آن دست به گریبان بود.

در خبرها گفته‌شده 3 میلیون سوری بر اثر جنگ داخلی به کشورهای دیگر فرار کرده و 6/5 میلیون نفر دیگر در داخل سرزمین خود آواره شده‌اند. به علاوه ابولا جان 6 هزار نفر را گرفته که تقریباً همه‌ی آنها ساکن غرب آفریقا بودند، اما وظیفه‌ی ما در این میان چیست و اگر جزو معدود افرادی در جهان نیستیم که دانش پزشکی و شجاعت لازم برای سفر به قلب بیماری و بحران را دارا هستند، چه نقشی را می‌توانیم به عهده بگیریم؟

پیشنهاد مطالعه:

آمار خیریه‌ی آکسفام (OXFAM)


ساده‌ترین راهکار نیکوکاری چیست؟

به گزارش مرکز اطلاعات فجایای بین‌المللی «USAID» (آژانس توسعه جهانی آمریکاکمک نقدی، ساده‌ترین و در عین حال مؤثرترین کاری است که می‌توانید انجام دهید و البته هیچ زمانی بهتر از امروز وجود ندارد، چرا که امروز مصادف با «سه شنبه‌ی بخشش» (Giving Tuesday) است.



اگر تصمیم دارید در این روز خاص به یک بنیاد خیریه کمک کنید، شاید تشخیص اینکه کدام یک از آنها قابل اعتماد هستند، برای‌تان دشوار باشد، اما خوشبختانه منابع آنلاین مانند «راهیاب خیریه» (Charity Navigator) وجود دارند که مؤسسات خیریه را براساس عواملی چون استفاده‌ی مؤثر از کمک‌های مالی، پاسخگویی، شفافیت و تعهد پایدار به کمپین‌های خود رتبه‌بندی می‌کنند.

 با توجه به بحران‌های فراوان در سراسر جهان، یکی از روش‌های ساده نیکوکاری این است که به خیریه‌های بزرگ، دارای رتبه‌ی بالا و با دسترسی عمده‌ی جهانی کمک کنید. بنابراین اگر برای مثال 10 دلار کمک می‌کنید، شاید این پول صرف مبارزه با ایبولا در لیبریا، تغذیه‌ی پناهندگان سوری در ترکیه یا حمایت از سلامت مادران در افغانستان شود.


معرفی 9 مؤسسه خیریه‌ قدرتمند

در ادامه فهرست مؤسسات خیریه‌ای که به بهترین نحو با مشکلات بزرگ جهانی مقابله می‌کنند، تعبیه شده است:


1. حمایت از کودکان (Save the Children)

مأموریت: بنیاد «حمایت از کودکان» وظیفه دارد در مواقع بحرانی و برای آینده‌ی کودکان سرمایه‌گذاری کند. «در آمریکا و سراسر جهان ما فرصتی برای یادگیری و محافظت در برابر آسیب‌ها را به کودکان می‌دهیم. با تغییر زندگی کنونی کودکان، مسیر آینده‌ی آنها و خودمان را تغییر می‌دهیم.»


2. کمیته امداد و نجات بین‌المللی (International Rescue Committee)

  • امتیاز (Charity Watch): A+
  • امتیاز (Charity Navigator): 4 ستاره

کمیته امداد و نجات بین‌المللی به افرادی که زندگی و معیشت آنها بر اثر جنگ و بلایای طبیعی نابود شده است کمک می‌کند تا زنده بمانند، خود را بازسازی کنند و کنترل آینده‌شان را در دست بگیرند. تیم‌های IRC وظیفه دارند مراقبت‌های بهداشتی، زیرساخت‌ها، یادگیری و پشتیبانی اقتصادی را برای مردم 40 کشور جهان با برنامه‌های مخصوص زنان و کودکان فراهم کنند. هر سال این کمیته هزاران پناهجو را در 22 شهر آمریکا اسکان می‌دهد. IRC در سال 1933 به درخواست آلبرت اینشتین (Albert Einstein) تأسیس شد.

پیشنهاد مطالعه:

آمار خیریه‌ی شرکای سلامت (Partners In Health)


3. شرکای سلامت (Partners in Health)

  • امتیاز (Charity Watch): A+
  • امتیاز (Charity Navigator): 4 ستاره

مأموریت: شرکای سلامت، امکانات لازم را برای فقرا در زمینه‌ی مراقبت‌های بهداشتی فراهم می‌کند. این بنیاد از طریق برقراری روابط بلندمدت با سازمان‌های همکار تلاش می‌کند به دو هدف کلی دست یابد:

  • ایجاد مزایای علوم پزشکی نوین برای کسانی که بیش از همه به آنها نیاز دارند
  • ایفای نقش پادزهر برای نومیدی


4. خدمات امداد کاتولیک (Catholic Relief Services)

  • امتیاز (Charity Watch): A
  • امتیاز (Charity Navigator): 4 ستاره

مؤسسه‌ی «خدمات امداد کاتولیک» تعهد اسقف‌های آمریکا برای کمک به افراد فقیر و آسیب‌پذیر در خارج از کشور را عملی می‌سازد. ما از انجیل عیسی مسیح (ع) انگیزه گرفته‌ایم که مقدسات و کرامت همه زندگی بشر را گرامی بداریم، حفظ کنیم و از آن حمایت کنیم، امور خیریه و عدالت را پرورش دهیم و تعالیم اجتماعی و اخلاقی کاتولیک را تجسم دهیم.



5. امداد مستقیم (Direct Relief)

  • امتیاز (Charity Watch): A-
  • امتیاز (Charity Navigator): 4 ستاره

Direct Relief یک سازمان غیرانتفاعی و غیرحزبی است که به افرادی که در سراسر جهان تحت تأثیر فقر، بلایای طبیعی و ناآرامی‌های مدنی قرار گرفته‌اند، کمک پزشکی می‌کند. به لطف کمک‌های مادی و مالی افراد، شرکت‌های دارویی و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، این بنیاد توانسته با متخصصان و سازمان‌های بهداشتی همکاری کرده و تجهیزات و لوازم پزشکی ضروری جهت کمک به مردم آسیب‌دیده از بلایا را برای آنها فراهم کند.


6. پزشکان بدون مرز (Doctors Without Borders)

  • امتیاز (Charity Watch): فاقد امتیاز
  • امتیاز (Charity Navigator): 4 ستاره

«ما در سازمان پزشکان بدون مرز (MSF) به افرادی که بیشترین نیاز را در سراسر جهان دارند، کمک می‌کنیم و کمک‌های فوری پزشکی را برای افراد متأثر از جنگ، بیماری‌های همه‌گیر، بلایا یا محروم از مراقبت‌های بهداشتی ارائه می‌دهیم

پیشنهاد مطالعه:

آمار خیریه‌ی پزشکان بدون مرز (MSF)


7. آکسفام آمریکا (Oxfam America)

  • امتیاز (Charity Watch): A-
  • امتیاز (Charity Navigator): 4 ستاره

این خیریه، یک سازمان جهانی است که برای اصلاح مشکلات فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی تلاش می‌کند. آنها به‌عنوان یکی از 17 عضو کنفدراسیون بین‌المللی آکسفام با مردم بیش از 90 کشور دنیا برای ایجاد راه حل‌های پایدار همکاری می‌کنند. آکسفام جان مردم را نجات می‌دهد، راه حل‌های طولانی‌مدت برای فقر ارائه می‌دهد و برای تغییر اجتماعی تلاش می‌کند.


8. صندوق یونیسف ایالات متحده (United States Fund for UNICEF)

  • امتیاز (Charity Watch): A-
  • امتیاز (Charity Navigator): 4 ستاره

صندوق یونیسف ایالات متحده از فعالیت‌های سازمان یونیسف پشتیبانی می‌کند و به علاوه تلاش‌هایی را در زمینه‌ی حمایت از کودکان جهان از طریق جمع‌آوری کمک، پشتیبانی و آموزش در آمریکا انجام می‌دهد.


9. همدردی بین‌المللی (Compassion International)

  • امتیاز (Charity Watch): A
  • امتیاز (Charity Navigator): 4 ستاره

سازمان همدردی بین‌المللی در نقش یک وزارت حمایت از کودکان مسیحی عمل می‌کند که کودکان را از فقر معنوی، اقتصادی، اجتماعی و جسمی رهایی داده و آنها را قادر می‌سازد تا به مسیحیان مسئول و بالغ تبدیل شوند. این مؤسسه توسط کشیش «ایورت سوانسون» (Everett Swanson) در سال 1952 تأسیس شد و در بدو فعالیت خود غذا، سرپناه، تحصیل و مراقبت‌های بهداشتی را برای کودکان یتیم جنگ کره آغاز کرد. امروزه این نهاد به بیش از 1/5 میلیون کودکان در 26 کشور دنیا کمک می‌کند.

منبع: (وب‌سایت pri)