اطلس خیر ایران تصمیم دارد تا علاوه بر ارائه اطلاعات خیریه‌های شهرها و استان‌های مختلف در بانک اطلاعاتی خیر ایران، شرح کوتاهی از فعالیت‌ها و سابقه و همچنین چشم‌انداز مؤسسات نیکوکاری و خیریه‌های نسبتاً بزرگتر و معروف‌تر شهرها و استان‌های مختلف نیز ارائه دهد. 

در این مطلب، ما به سراغ معرفی مؤسسه نیکوکاری رعدالغدیر رفتیم. امیدواریم چنین مطالبی بتواند به مخاطبان در جهت شناسایی خیریه‌ها و همچنین تصمیم‌گیری برای بخشش و اهدا به آن‌ها کمک کند. شما همچنین با مراجعه به صفحه مؤسسه رعدالغدیر در بانک اطلاعاتی خیر ایران نیز می‌توانید به اطلاعات و گزارش‌های این مؤسسه دسترسی پیدا کنید. 

لوگو موسسه رعدالغدیر

مؤسسه نیکوکاری رعدالغدیر، سازمان مردم نهاد، غیر سیاسی، غیر دولتی، غیر انتفاعی و عام المنفعه است که با هدف ارتقاء سطح توانایی ‌های افراد دارای معلولیت از طریق فرآیند «آموزش فنی و حرفه‌ای»،«توانبخشی» و حمایت موثر از« اشتغال و کارآفرینی» عزیزان معلولین جسمی حرکتی از سال ۱۳۸۰ شروع به فعالیت کرده است

این مؤسسه پس از طی تشریفات اداری و اخذ مجوزات قانونی از وزارت کشور، بهزیستی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و پلیس امنیت تهران بزرگ، در ۲۸ مهر ماه سال ۱۳۸۶ در اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری با شماره ۲۱۷۰۰ بعنوان یک N.G.O رسما به ثبت رسید.

از ابتدای آغاز به فعالیت این مؤسسه در محله یافت آباد و منطقه محروم جنوب غرب تهران؛ تاکنون بیش از ۴ هزار نفر از معلولین جسمی حرکتی ساکن در این منطقه و مناطق همجوار و نیز شهرستان های اطراف تهران (اسلامشهر، رباط کریم، قلعه حسن خان، پاکدشت، پیشوا، ورامین، شهر ری، کرج) از مجموعه خدمات “صددرصد رایگان” این مؤسسه بهره‌مند گشته‌ اند.

نظر به اینکه هدف خدمت‌گزاران و حامیان این مؤسسه، مقابله با تفکر ناتوانی؛ تن‌پروری و صدقه‌گیری و نیز ترویج تحقق اندیشه توانایی و تلاش مؤثر به ‌منظور تأمین معاش عزت‌مند است، لذا این مؤسسه تصمیم به حمایت از بحث اشتغال و خود اشتغالی عزیزان توان‌یاب را گرفت.

مصاحبه با مدیرعامل مؤسسه رعدالغدیر:

«مددجویان به فرهنگ حمایتی عاده کرده‌اند.»

در حال حاضر این مؤسسه خیریه به‌عنوان یکی از پرچمداران کارآفرینی اجتماعی در اجرا و توسعه این فرهنگ نوین با ایجاد ۷۲۲ فرصت شغلی برای معلولین در تهران و نیز از طریق دورکاری، در سایر اقصی نقاط کشور؛ به‌عنوان الگویی قابل استناد در سازمان بهزیستی و نیز بین مؤسسات خیریه همکار در حوزه توانمندسازی اجتماعی معلولین است.

از ابتدای فعالیت این مؤسسه در حوزه کارآفرینی و اشتغال، تاکنون ۷۲۲ نفر از توان‌یابان جسمی حرکتی و حسی از طریق اشتغال در کارگاه‌های حمایتی چون: «مراکز ارتباط» ، «خیاطی و دوخت»، و همچنین کارگاه‌های حمایتی خود اشتغالی در زمینه «انواع صنایع دستی و هنری» مشغول به‌کار و کسب معاش عزتمند هستند.

این مؤسسه خیریه به عنوان یک مؤسسه خیریه غیر دولتی و N.G.O ملی به منظور ارائه خدمات عام‌المنفعه و رایگان به معلولان جسمی و حرکتی در سایر استان‌های محروم و کم برخوردار نیز؛ بدون هیچ‌گونه کمک دولتی و با مشارکت خیرین خوشنام و بومی شهرستان‌ها، مراکز مشابه مؤسسه رعدالغدیر را در شهرهای بوشهر، بندر عباس، زاهدان، گیلان، کاشان، اصفهان، شیراز، الیگودرز، پاکدشت، سبزوار، همدان و … دایر نموده است.

چشم‌انداز

رعـدالغدیر سـازمانی است که از انـگیزه والای خـدمت به هـمنوعان سـرچشمـه گرفته و تـوجه خود را معطوف به توانبخشی حرفه ای معلولین جسمی حرکتی فارغ از هر گونه نژاد پـرستی،قوم گرایی و تبعیض نموده است.

این مـؤسسه خیریه؛ غـیر سیاسی، غیر انتفاعی، غیر دولتی و عام‌المنفعه است و با اتکا به کمک‌های انـسان‌دوستانه و جلب مشارکت‌های مردمی، اعم از حمـایت مـالی، کالا، خـدمات و دانــش فــنی اداره می‌شود.

رعـدالغدیر در تلاش خواهد بود تا از طـریق بـررسی و شناسـایی آخـرین روش‌هـای آمــوزش مــوثر و منجر به اشتغال، و ارائه خدمات توانبخشی بهنگام با رویکرد پیشگیری و درمان مـعلولیت در همان زمـان کودکـی در مقابل آسیب‌های پس از بلوغ و بزرگسالی معلولین بایستد.

این مؤسسه نیکوکاری با ارائه خـدمـات شفـاف و صـادقانه بعنوان یکی از مـعتمدترین خیریه‌های شـهر تهــران در تعامل با نیکوکاران، سازمان‌ها و نهادها بوده و تلاش می‌نماید تا با حداکثر توان اجرایی و مدیریتی نقــش مـناسبی را به‌عنــوان مـعیار و الگویی منـاسب برای سـایر مـــراکز مـــشـابه در ســـطح مـــلی و  بین المللـی ایجاد نماید.


اهداف

  1. توانمندسازی حرفه‌ای، روحی، جسمی و اجتماعی افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی از طریق ارائه خدمات:
  2. آموزش های فنی و حرفه‌ای در زمینه فناوری اطلاعات، صنایع دستی، طراحی دوخت و دوز، دوره‌های هنری و آموزش مهارت‌های  توسعه فردی و اجتماعی.
  3. ارائه خدمات توانبخشی (کاردرمانی و گفتاردرمانی) و خدمات دندانپزشکی برای مراجعین از سراسر کشور
  4. کارآفرینی اجتماعی از طریق اشتغال مستقیم توان‌یابان در مؤسسه نیکوکاری رعدالغدیر (اشتغال در کارگاه خیاطی «رعد جامه»، اپراتوری تلفن «مپرا» و  کارگاه صنایع دستی «صدرا»)
  5. حمایت از خوداشتغالی و راه اندازی کسب و کار برای معلولین جسمی و حرکتی
  6. ترویجگری کاریابی و جذب و استخدام توان یابان توسط صاحبان کسب و کار در جامعه
  7. طرح راحیل در قالب ارائه خدمات مراسم تبریک و ترحیم بصورت آنلاین و حضوری جهت حمایت از توانبخشی کودکان جسمی و حرکتی
  8. خدمات روانشناسی و مشاوره فردی و گروهی بصورت تلفنی و مجازی و حضوری
  9. ارائه خدمات مددکاری- حمایتی
  10. آگاه سازی، ترویج و اصلاح نگاه جامعه به مقوله توانمندی افراد دارای معلولیت، از طریق همه رسانه های دیداری و شنیداری
  11. کمک به راه اندازی حفظ و توسعه ۱۴ مرکز مشابه رعدالغدیر در سراسر کشور

کلام پایانی

مؤسسه نیکوکاری رعدالغدیر در تلاش است تا در راه آموزش توان‌یابان جسمی و حرکتی گامی مؤثر بردارد. این مؤسسه در حدود 16 سال است که در این زمینه فعالیت داشته و تبدیل به یکی از مؤسسات به‌نام و معتبر در حوزه کمک به توان‌یابان شده است. امیدواریم تا این مطلب به شما در شناخت مؤسسه رعدالغدیر کمک کرده باشد. صفحه‌های دیگر مربوط به این مؤسسه و مصاحبه با مدیرعامل آن «آقای علیرضا آتشک» را از طریق لینک‌های زیر دنبال کنید:

 سایت مؤسسه رعدالغدیر

صفحه بانک اطلاعاتی مؤسسه رعدالغدیر

 مصاحبه با آقای علیرضا آتشک