15.8 میلیون نفر از مردم افغانستان دچار ناامنی غذایی حاد هستند. از هر سه افغان یک نفر نمی‌داند وعده‌ی غذایی بعدی‌اش از کجا تأمین می‌شود. دهه‌ها درگیری‌های پیچیده و طولانی، همراه با تغییر آب و هوا، نابرابری‌های جنسیتی، شهرنشینی سریع، بیکاری و پیامدهای اقتصادی همه‌گیری COVID-19، چالش‌های قابل‌توجهی را در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار (SDGs) در افغانستان ایجاد کرده است.

برای آگاهی بیشتر:

آمار ثبات و پایداری مالی خیریه‌ها

در افغانستان بیش از نیمی از جمعیت کشور زیر خط فقر زندگی می‌کنند و ناامنی غذایی در حال افزایش است که عمدتاً به دلیل درگیری و ناامنی است که کل جوامع را از فرصت‌های معیشتی محروم می‌کند. در مجموع 15.8 میلیون نفر به شدت در ناامنی غذایی قرار دارند، از جمله صدها هزار نفر که از ابتدای سال به دلیل جنگ آواره شده‌اند.

سوءتغذیه در زنان، کودکان، افراد آواره، عودت کنندگان، خانوارهای تحت سرپرستی زنان، افراد دارای معلولیت و فقرا یک نگرانی خاص است. با وجود پیشرفت در سال‌های اخیر، نرخ سوء تغذیه در حال حاضر در حال افزایش است و 2 میلیون کودک دچار سوء تغذیه هستند. هر ساله به طور متوسط حدود 250,000 نفر تحت‌تأثیر طیف گسترده‌ای از بلایای زیست محیطی از جمله سیل، خشکسالی، بهمن، رانش زمین و زلزله قرار می‌گیرند. تأثیر بلایا و وابستگی به آب ناشی از باران یا ذوب برف، بهره‌وری بخش کشاورزی را به شدت محدود می‌کند که منبع درآمدی برای 44 درصد از جمعیت است.

برنامه‌ی جهانی غذا (WFP) که از سال 1963 در افغانستان حضور دارد، با شرکای خود کار می‌کند تا اطمینان حاصل کند در راستای اصول بشردوستانه، کمک‌ها به جمعیت‌های متاثر از جنگ و بلایا در هر کجا که هستند می‌رسد. برنامه‌ی جهانی غذا همچنین از اقدامات تحول آفرینی حمایت می‌کند که تاب‌آوری و معیشت افراد و جوامع -با تمرکز ویژه بر زنان- را تقویت، از اقتصادهای محلی حمایت و در نتیجه به توسعه و ثبات بلندمدت کشور کمک می‌کند.


مختصری از اقدامات برنامه‌ی جهانی غذا (WFP) در افغانستان (فوریه 2024)

افغانستان همچنان یکی از بزرگ‌ترین مقصدهای کمک‌های بشردوستانه در جهان است زیرا 29.2 میلیون نفر نیازمند دارد و شاهد دهه‌ها درگیری، شوک‌های شدید آب و هوایی و سقوط شدید اقتصادی، بیکاری، کمبود نقدینگی و افزایش قیمت مواد غذایی است. بین نوامبر 2023 و مارس 2024، 15.8 میلیون نفر معادل (36 درصد) احتمالا سطوح بالایی از ناامنی غذایی حاد را تجربه می‌کنند. در پاسخ به سطوح بی‌سابقه‌ی گرسنگی، برنامه‌ی جهانی غذا به 21 میلیون نفر غذا، و حمایت معیشتی اضطراری در سال 2023 عرضه کرد. برنامه‌ی جهانی غذا از سال 1963 در افغانستان حضور دارد و برنامه‌ی راهبردی خود را در این کشور تا سال 2025 تمدید کرده است. همچنین 30,969 تن غذا توزیع شد.



در ماه فوریه، برنامه‌ی جهانی غذا به بیش از 7.1 میلیون نفر از طریق نقل و انتقالات غیرنقدی و تغذیه‌ای خدمات رساند. با وجود شرایط آب و هوایی شدید، WFP ارائه‌ی کمک در دورافتاده‌ترین مکان‌ها را، به لطف سهام پیش فرض که 1.2 میلیون است را پوشش می‌دهد.

• بسیاری از مناطق افغانستان شاهد بارش برف سنگین در داخل بودند که دام‌ها و خانوارها را تهدید می‌کند. این شرایط، بسیاری از جاده‌ها و بزرگراه‌ها را نیز مسدود کرده و باعث تأخیر خودروها از جمله کامیون‌های WFP شده است.

• برنامه‌ی جهانی غذا به 6.5 میلیون نفر با غذای عمومی، کمک و نقل و انتقالات مبتنی بر پول نقد (از جمله کوپن‌های کالا و ارزش) خدمات رساند. غذای عمومی کمک (GFA) با هدف رفع کمبودها در دسترسی به غذای خانگی از طریق ارائه‌ی مواد غذایی غنی‌شده کمک رساند.

• WFP غذاهای مغذی تخصصی (SNF) را برای این افراد نیازمند فراهم کرد، و موفق شد سوء‌تغذیه‌ی حاد 283,400 کودک 06-59 ماهه و 289,100 زن باردار و شیرده را درمان کند.

برای آگاهی بیشتر:

تأثیر کووید-19 بر مؤسسات خیریه‌ی کوچک