همانطور که در بخش نخست این مقاله گفته شد، آفریقا بستر بسیاری از مسائل اجتماعی، اقتصادی و محیطزیستی است. برای رفع و یا کاهش این معضلات از جمله شکار غیر قانونی حیوانات، آب آلوده، زنان و دختران آسیبپذیر که با فقر دست و پنجه نرم میکنند، خیریههای دغدغهمندی تأسیس شدهاند که به شرح زیر است:
African Children’s Fund: (حمایت از کودکان آسیبپذیر در آفریقا)
خیریه صندوق کودکان آفریقایی در سال 2006 توسط دی و پیتر تایرر برای حمایت از ابتکارات محلی که به نفع کودکان فقیر و بیخانمان آفریقایی است، تأسیس شد. امروزه این مؤسسه خیریه متعهد شده است تا کودکان آسیبپذیر آفریقایی را با همه چیزهایی که برای ادامه تحصیل و ساختن آیندهای روشن برای خود نیاز دارند، فراهم کند. طبق گزارش مالی آنها، خیریه صندوق کودکان آفریقایی 59.9% از درآمد خود را صرف برنامههای خیریه و 5.4% را برای آموزش، آگاهی و جمعآوری کمکهای مالی هزینه کرده است.
بیشتر بخوانید:
صندوق کودکان آفریقایی در کنار سایر مؤسسات خیریه همفکر برای بهبود دسترسی به آموزش برای کودکان آسیبپذیر در کنیا، تانزانیا، اوگاندا و زیمبابوه کار میکند. در کنیا، این مؤسسه خیریه کلوپهای فرنی را راهاندازی میکند تا اطمینان حاصل کند که در شروع روز مدرسه به همه کودکان وعدههای غذایی مغذی داده میشود. در تانزانیا، آنها چندین مدرسه ابتدایی و مهدکودک برای کودکان محلی محروم ایجاد کردهاند و بهطور منظم محصولات بهداشتی را بین دختران جوان نیازمند توزیع میکنند.
امروزه صندوق کودکان آفریقایی هر روز لیوانهای فرنی مغذی را به 2217 کودک ارائه میدهد و هر ماه به 1225 دختر جوان محصولات بهداشتی اهدا میکند. علاوه بر آن، این مؤسسه خیریه 20 سرپناه امن برای کودکان بیسرپرست و بدسرپرست ایجاد کرده و از تحصیل 3200 کودک از جمله 160 کودک SEN (کودکان با نیازهای ویژه آموزشی) حمایت به عمل میآورد.
WaterAid: (تلاش برای دسترسی به آب پاک برای همه)
WaterAid در سال 1981 توسط اعضای صنعت آب بریتانیا برای مقابله با بحران جهانی آب، بهویژه در کشورهای توسعهنیافته مانند اتیوپی تأسیس شد. امروزه این خیریه یک سازمان جهانی است که به اطمینان از دسترسی هر فرد به آب تمیز و بهداشتی اختصاص دارد. بر اساس گزارش مالی آنها، این مؤسسه خیریه 33.4% از درآمد خود را برای ارائه خدمات آب پاک، 25.2% را برای جمعآوری کمک مالی و 23.9% را برای تقویت بخش و ظرفیتسازی هزینه کرده است.
WaterAid خدمات آب تمیز، توالتهای مناسب و بهداشت مناسب را برای جوامع فقیر در سراسر آفریقا، آسیا، آمریکا و اروپا ارائه میدهد. در تانزانیا، این مؤسسه خیریه با مقامات محلی برای ساخت بلوکهای بهداشتی توالت و شیرهای کار در تمام مدارس ابتدایی روستایی همکاری میکند. در سیرالئون، WaterAid با دولتهای محلی کار میکند تا اطمینان حاصل کند که هر جامعه یک سیستم آب تمیز دارد. همچنین از صداهای شهری و پخشکنندههای رادیویی برای ترویج اهمیت شیوههای بهداشتی خوب استفاده میکند.
تا به امروز، این مؤسسه خیریه برای 29 میلیون نفر در 28 کشور جهان، آب سالم و توالتهای بهداشتی فراهم کرده است. در سال 2020، این مؤسسه خیریه 641 پمپ آب نصب کرده و 840583 توالت در مراکز بهداشتی در 14 کشور ساخت. پس از یک پروژه 19 ماهه، WaterAid سرانجام موفق شد تا به 10000 نفر از مردم آسیبپذیر که در روستاهای سرتاسر نیجریه زندگی میکنند، تسهیلات آب پاک ارائه دهد.
Farm Africa: (توانمندسازی کشاورزان محلی)
مزرعه آفریقا در سال 1985 توسط سر مایکل وود و دیوید کمپبل در واکنش به قحطی ویرانگر در اتیوپی تاسیس شد. امروزه، این خیریه به توانمندسازی کشاورزان محلی با کمک به آنها برای ایجاد مشاغل پایدار اختصاص داده شده است. طبق گزارش مالی آنها، خیریه مزرعه آفریقا 88% از هزینههای خود را صرف برنامههای خیریه، 7.2% برای هزینههای حمایتی و 4.8% برای جمعآوری کمک، هزینه کرده است.
خیریه مزرعه آفریقا با کمک به کشاورزان محلی برای توسعه و بهبود مشاغل کشاورزی خود برای کاهش فقر در شرق آفریقا تلاش میکند. آنها این کار را با اهدای محصولات مقاوم به بیماری و خشکسالی و دام (به ویژه بز) انجام میدهند. آنها همچنین کمک حقوقی میکنند و دسترسی به بازارهای بزرگ مواد غذایی را بهبود میبخشند. علاوه بر آن، این مؤسسه خیریه انجمنهای پسانداز محلی ایجاد کرده است تا صاحبان مشاغل بتوانند در مواقع بحران درخواست وام دهند.
بیشتر بخوانید:
از زمان تأسیس، مزرعه آفریقا به بهبود زندگی خانوادههای آسیبپذیر در سراسر شرق آفریقا اختصاص یافته است. این مؤسسه خیریه از طریق پروژه (Livestock for Livelihoods)، بیش از 10000 بز را به زنان در اتیوپی و اوگاندا اهدا کرده است. این امر منجر به دو برابر شدن درآمد خانوارها از سال 2018 شده است. در سال 2020، آنها از 434 کشاورز برای استفاده از کندوهای مدرن حمایت کردند که تولید عسل را سه برابر کرد و درآمد خانوار را 75% افزایش داد.
بنیاد بینالمللی مبارزه با شکار غیرقانونی: (پایان دادن به شکار غیرقانونی در آفریقا)
بنیاد بینالمللی مبارزه با شکار غیرقانونی (IAPF) در سال 2009 توسط دیمین مندر، پس از الهام گرفتن از کار محیطبانان و وضعیت اسفناک حیات وحش محلی در حین سفر به آفریقا تأسیس شد. امروزه این مؤسسه خیریه به حفاظت از حیات وحش آفریقا با توانمندسازی مردم محلی اختصاص دارد. بنیاد بینالمللی مبارزه با شکار غیرقانونی دارای مهر شفافیت پلاتینیوم از (GuideStar) است. این مؤسسه خیریه همچنین دارای امتیاز 94% (Encompass) برای امور مالی و پاسخگویی از (Charity Navigator) است.
بنیاد بینالمللی مبارزه با شکار غیرقانونی از افراد محلی برای راهاندازی تیمهای ضد شکار غیرقانونی در سراسر آفریقا حمایت میکند. آنها همچنین برنامههای آموزشی و راهنمایی مناسب را برای توسعه رهبران جدید اجرای جرایم حیات وحش از طریق ابتکار Lead Ranger خود در سطح جهانی ارائه میکنند. علاوه بر آن، این مؤسسه خیریه به زنان محلی قدرت میدهد تا از خانوادههای خود محافظت کنند و آنها را آموزش دهند تا عضو اولین واحد زنان آفریقایی ضد شکار غیرقانونی آکاشینگا شوند.
تا به امروز، بنیاد بینالمللی مبارزه با شکار غیرقانونی بیش از 170 زن محلی را از طریق برنامه آکاشینگای خود آموزش داده است. آنها همچنین 44 محیطبان اصلی را راهنمایی کردهاند که 1100 نفر دیگر را پشتیبانی و آموزش دادهاند. این مؤسسه خیریه اکنون از 1.1 میلیون هکتار بیابان محافظت میکند که منجر به کاهش 80 درصدی شکار غیرقانونی و افزایش 350 درصدی جمعیت حیات وحش محلی شده است.
ActionAid: (حفاظت از زنان و دختران در سراسر جهان)
ActionAid در سال 1972 توسط سیسیل جکسون کول بهعنوان یک مؤسسه خیریه حمایت مالی برای کمک به کودکان آسیبپذیر ساکن در هند و کنیا تأسیس شد. امروز، این خیریه یک سازمان بینالمللی حقوق بشر است که برای کمک به زنان و دخترانی که در فقر زندگی میکنند اختصاص یافته است. بر اساس گزارش مالی آنها، این بنیاد 76.1% از درآمد خود را صرف فعالیتهای خیریه و 23.8% را برای جمعآوری کمک، هزینه کرده است.
ActionAid با زنان و دختران در سراسر آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین کار میکند تا خشونت و بیعدالتی جنسی را به چالش بکشد. در آفریقای جنوبی، این مؤسسه خیریه با راه اندازی باشگاههای اطلاعاتی در مدارس، با بحران HIV/AIDS مقابله میکند. آنها همچنین از طریق برنامه شهرهای امن برای زنان از زنان آسیبپذیر در برابر خشونت جنسی محافظت میکنند. علاوه بر آن، این مؤسسه خیریه بانکهای غلات را در غنا برای مبارزه با گرسنگی راه اندازی کرده است و از جوخههای مبارزه محلی برای جلوگیری از خشونت علیه زنان حمایت میکند.
بیشتر بخوانید:
خیریه ActionAid از زمان تأسیس خود، حقوق زنان را در کشورهای فقیر در سراسر جهان، از جمله در آفریقا، بهبود بخشیده است. در سال 2020، این مؤسسه خیریه با موفقیت به 19500 زن در رواندا، غنا و بنگلادش برای کمک به کاهش بار کار مراقبتی، بدون مزد کمک کرد و به 3331 زن در غنا و زیمبابوه کمک کرد تا مهارتهای رهبری خود را بهبود بخشند. این مؤسسه خیریه همچنین به 44 رویداد فاجعه پاسخ داد که به طور مستقیم 11،120،000 نفر از آن بهره بردند.
ارسال نظر