خداوند در سوره انعام، آیه ۱۵۲ می‌فرماید: «به مال یتیمان نزدیک مشوید، مگر به نیکوترین وجهی که به صلاح او باشد» همچنین خداوند متعال سفارش کرده که به ایتام کمک مالی باید کرد؛ «انسان نیکوکار کسی است که از اموال مورد علاقه‌اش به یتیم ببخشد.»


مؤسسه خیریه عترت بوتراب

مؤسسه‌ی خیریه‌ی عترت بوتراب به همت آقای سید ناصر محمدسیدی، خیّر بین‌المللی و بزرگانی همچون حجت‌الاسلام شاه‌چراغی، حجت‌الاسلام شکوری، دکتر محمدعلی هادی و مرحوم رضا نیّری در سال 1392 باهدف حمایت و توانمندسازی ایتام محروم شهرستان خوی تأسیس شد. سپس این مؤسسه خدمات خود را در سطح استان آذربایجان غربی توسعه داد و در ادامه به دلیل ضرورت و مسئولیت نسبت به سایر ایتام نیازمند کشور، خدمات مؤسسه به استان‌های محروم کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، ایلام و چهارمحال‌وبختیاری گسترش و تعداد ایتام تحت پوشش به 7000 نفر افزایش یافت.



در سال 1394 برای فراهم‌کردن امکان برنامه‌ریزی صحیح و بهره‌گیری از توانمندی‌های منابع انسانی و کارشناسی موجود در تهران، دفتر مرکزی مؤسسه از خوی به تهران منتقل شد و پروانه‌ی فعالیت آن به شماره 163107 مورخ 03/12/95 از وزارت کشور به عنوان یک مؤسسه‌ی ملی اخذ گردید.

در حال حاضر به‌خاطر نیاز شدید حمایت از ایتام نیازمند ساکن کربلا، علاوه بر تعدادی از ایتام که درگذشته برای درمان بیماری به تهران منتقل و پس از بهبودی به شهر خود بازگشتند، مؤسسه در حال برنامه‌ریزی اخذ مجوز و تأسیس دفتر نمایندگی در کربلا است. همچنین در سال 1397 با عنایت به ضرورت حمایت از ایتام مناطق محروم استان هرمزگان تعداد 500 نفر از ایتام این استان نیز تحت حمایت مؤسسه قرار گرفتند.

اکنون مؤسسه در 6 استان مذکور، 7,500 نفر از ایتام و 4,300 نفر از مادران آنان را تحت حمایت قرار داده و دفاتر نمایندگی مؤسسه در استان‌های مذکور تشکیل گردیده و در حال خدمت‌رسانی به ایتام عزیز و مادران آنان است.

برای مطالعه:

برترین خیریه‌های استان اردبیل


مأموریت

مؤسسه‌ی عترت بوتراب به‌واسطه‌ی نگاه بلندمدت و راه‌حل‌گرای خود، به شناسایی ایتام نیازمند و خانواده‌های ایشان جهت رفع نیاز آنان و بهبود زندگی و کمک به ساخت آینده درخشان برای آنان از جمله ارتقا سطح فرهنگی، تربیتی و تحصیلی و در نتیجه توانمندسازی نیازمندان می‌پردازد.


چشم‌انداز

مؤسسه‌ی خیریه‌ی عترت بوتراب در چشـم‌انداز ۵ساله، مؤسسه‌ای با ویژگی‌های زیر خواهد بود:
۱. گسترش پوشش‌دهی ایتام در سراسر ایران

۲. افزایش سطح کیفیت خدمات موجود تا ۵۰ درصد

۳. گسترش پروژه‌های در حال اجرا

۴. پوشش حداکثری و توانمندسازی مادران ایتام

۵. گسترش پوشش‌دهی در خارج از ایران علی‌الخصوص کشورهای منطقه

۶. کمک برای ورود ایتام به دانشگاه‌های برتر داخل و خارج کشور

۷. ترویج فرهنگ یتیم‌‌‌‌نوازی در سطح کشور و خارج کشور


اهداف

1. تأمین نیازهای اساسی و رفع تنگناها و مشکلات مختلف ایتام و خانواده‌ی آنها برای برخورداری از یک زندگی قابل قبول و رشد توانمندی‌ها و استعدادهای آنان تا حصول خودکفایی و استقلال با بهره‌گیری از این امکانات.

2. بهره‌گیری از امکانات بالقوه و بالفعل مردمی مؤسسات و نهادهای خیریه از طریق جلب مشارکت آنها و نیز انجام فعالیت‌های مختلف آموزشی، اجتماعی، فرهنگی، سلامت، حمایتی، تبلیغاتی و اعطای وام قرض‌الحسنه به ایتام تحت پوشش در چارچوب قوانین و مقررات.


خدمات و فعالیت‌های حمایتی خیریه عترت بوتراب

مؤسسه‌ی بوتراب برای تأمین نیازهای ضروری و ارتقای کیفیت زندگی فرزندان و خانواده‌های آنان به شکلی که توانمندی‌های لازم را کسب نمایند و آینده‌ای قابل‌قبول و اطمینان‌بخش برایشان فراهم گردد، خدمات متنوعی بدین شرح به آنان ارائه می‌نماید:



در خیریه عترت بوتراب، از بین ۵,۰۵۲ فرزند در حال تحصیل، ۴۸۸ نفر دانشجو و ۴,۵۶۴ نفر آنها دانش‌آموز هستند. خدمات مسکن از بدو تأسیس تاکنون شامل: ساخت و خرید ۵۲۴ واحد، تعمیرات ۶۰ واحد، وام تعمیر مسکن ۷۳ مورد، پرداخت اجاره‌بها و اقساط معوقه مسکن ۴۴ مورد، مشارکت در ساخت ۱۱۳ واحد مسکن ویژه سیل‌زدگان از خانواده ایتام است.


گزارش تصویری عملکرد خیریه‌ی عترت بوتراب (1392 تا 1401)


برای مطالعه:

معتبرترین خیریه‌های ایران در زمینه همراه سرا