تیم اطلس خیر ایران در نخستین مصاحبه پروژه «سیمای نیکوکاری شهر همدان» با رئیس هیئتمدیره خیریه پویندگان مهر به گفتوگو پرداخته است.
پیشنهاد ما:
در ابتدا خودتان را معرفی کنید و بگویید فعالیت خود را از چه زمان و با چه اهدافی شروع کردهاید و عمده فعالیتتان تا به امروز در چه زمینهای بوده است؟
من فرزانه غلامی هستم؛ رئیس هیئتمدیره انجمن خیریه پویندگان مهر. این انجمن، با همت خانم زهرا مصباح، در سال 1383 از فرمانداری مجوز گرفت و با هدف حمایت از دانشآموزان مستعد و نیازمند، زنان خودسرپرست، دختران خودسرپرست، آزادی زندانیان و مواردی از این قبیل، تأسیس شد.
در توضیح فعالیتهایمان باید عرض کنم که یک صندوق حمایت از اشتغال خانگی بانوان داریم، که برای اشتغالزایی وام قرضالحسنه اختصاص میدهیم. همچنین از دانشآموزان و دانشجویان مستعد نیز، از دوره ابتدایی تا آخر دانشگاه، حمایت میکنیم. از نظر معیشتی به مددجویانمان کمک میکنیم؛ بهویژه به زنان خودسرپرست یا بدسرپرست. کلاسهای مشاوره داریم. علاوه بر این در زمینه آزادی زندانیان هم فعالیت میکنیم. در زمینه مسکن، ساخت و ترمیم نیز برنامههایی را ترتیب دادهایم و در زمینه ازدواج و تهیه وسایل منزل، با اینکه جزو اهداف و وظایف مکتوبمان نیست، فعالیت میکنیم. همچنین فعالیتهایی در زمینه درمان و توانبخشی داریم؛ هم بهصورت پرداخت کمکهزینه و هم بهصورت معرفی به مراکز ذیربط.
خدا را شکر یکی از انجمنهای موفق همدان هستیم. نکته حائز اهمیت این است که تمامی این فعالیتها بر اساس نظمی خاص صورت میگیرد. اولین اقدام ما در هر حوزه گرفتن گزارش است. کارمان را بسیار شفاف انجام میدهیم و همین یکی از رازهای موفقیت ماست. حساب ما متمرکز و به اسم خود انجمن است. به غیر از کمک خیرین منبع دیگری نداریم و خدا را شکر گردش مالی خوبی هم داریم.
محل انجمن جزو مناطق خوب است یا محروم؟
مهدیه جزو مناطق خوب و قدیمی همدان است. البته ما در ابتدا مکان ثابتی برای انجمن نداشتیم و الان تازه سه سال است اینجا را، با کمک خود اعضا، خریداری کردیم.
همه کسانی که با انجمن کار میکنند خانم هستند؟
داخل هیئتمدیره دو آقا داریم و بازرسمان هم آقاست؛ اما بقیه همه خانمیم.
افرادی که اینجا کار میکنند همه داوطلباند؟
بله؛ کار همه داوطلبانه است، هیچکس دستمزدی نمیگیرد. همه هم از کارمندان بازنشستهاند. من خودم بازنشسته بهزیستی هستم؛ سه نفر از آموزش و پرورش داریم، دو نفر از علوم پزشکی و دو نفر از بهزیستی.
همدان را برای یک فرد غیربومی چطور توصیف میکنید؟
همدان آبوهوا و مردمان خوبی دارد و همکاری خوبی با مؤسسات خیریه دارند؛ اما بهروش سنتی حمایت میکنند.
مهمترین مسائل شهر همدان را چه میدانید؟
یکی از مهمترین مشکلات کمآبی است. کشاورزی اینجا از نظر سیر و سیبزمینی در دنیا حرف اول را میزد؛ اما متأسفانه خیلی از باغات با خشکسالی مواجه شدهاند.
معضل اصلی اینجا بیکاری است. متأسفانه در این شهر نه شهرک صنعتی داریم و نه حتی کارخانه فعال. همدان مردم کوشایی هم دارد؛ ولی متأسفانه بستری برای اشتغال آنان ندارد. معضلات اجتماعی هم به یکدیگر مرتبطاند. از کنار این مشکل مشکلات دیگری چون اعتیاد، فقر و طلاق هم سر بر میآورند. قیمت مسکن هم که دیگر جای خود دارد. در این میان حضور روزافزون مهاجران گوناگون در همدان نیز ساختار فرهنگی شهر را بر هم زده و مشکلات متعددی را به وجود آورده است.
با این اوصاف مهمترین چالشهای پیش روی خیریههای همدان را چه میدانید؟
از خیریهها حمایتهای خوبی به عمل میآید؛ چه از نظر دولت، که کار خودش را میکند و چه از نظر مردم، که خوب کمک میکنند. از مؤسسات دیگر خبری ندارم؛ اما خود ما هر چیز را که لازم داریم در اختیار داریم خوشبختانه.
مؤسسه باید شفافسازی داشته باشد؛ وقتی ارتباطتان با خیر و مددجو خوب باشد، هیچ مشکلی برایتان پیش نمیآید.
برای بهبود اوضاع خیر چه توصیهای به مسئولان میکنید؟
پیشنهاد من این است که در حوزه درمان و کاهش هزینههای دارو، کاهش قیمت مسکن، جلوگیری از تورم و اشتغالزایی گام بردارند؛ با مردم صادق باشند و جلوی این اختلاسها را بگیرند. از نظر درمانی مردم زیاد احتیاج دارند که خوشبختانه حل شده، اینها مشکلاتی است که پیش روی همه ماست.
آینده همدان و خیریه خودتان را چطور میبینید؟
اگر وضع به همین منوال پیش برود، آینده خوبی نمیبینم.
در پایان اگر صحبتی دارید، بفرمایید.
ما از صدا و سیما انتظار زیادی داریم. این نهاد باید برای حوزه خیر تبلیغ و فرهنگسازی کند؛ تا ما بتوانیم هرچه بیشتر و بهتر از افراد نیازمند حمایت کنیم.
ما از دولت کریمهمان و از جناب آقای رئیسی که گفتند دولتشان دولت مستضعفین است، انتظار داریم تنها به فکر مستضعف نباشد، به فکر همه باشد و همه جامعه را در نظر بگیرد. الان متأسفانه بسیاری از خانوادههای متوسط ما هم دارند مستضعف میشوند و علت این امر نیز فقدان کارشناسی است.
بیشتر بخوانید:
ارسال نظر