مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری عصبی فلج‌کننده مغز و نخاع است. در بیماری ام اس سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ (میلین) بافت عصبی حمله کرده و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و دیگر مناطق بدن می‌شود؛ در نهایت این بیماری منجر به تخریب موقت و یا آسیب دائمی به اعصاب می‌شود. در حال حاضر بیماری ام اس درمان قطعی ندارد؛ اما روش‌های درمانی متفاوتی وجود دارد که قادرند سیر بیماری را کند کنند، حملات بیماری را درمان نمایند، علائم بیماری را کنترل کنند و در مجموع عملکرد فرد را بهبود بخشند.

برای آگاهی بیشتر:

برترین خیریه‌های حوزه مبارزه با بیماری‌های عصبی


انجمن ام اس ایران

انجمن ام اس ایران در سال ۱۳۷۸ با تأسیس رسمی انجمن با شماره ثبت ۱۱۸۲۶ در مورخ ۲۳/۱۲/۷۸ و تعیین اعضای هیئت‌امنا و هیئت‌مدیره شکل گرفت. در اوایل سال ۱۳۷۹ کمیته‌ی علمی انجمن پایه‌گذاری شد. براین‌اساس فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی آغاز شد. در همین سال تعداد بیماران مرتبط با انجمن به حدود ۳ هزار نفر رسید. باتوجه‌به افزایش تعداد بیماران مرتبط با انجمن و گسترده شدن فعالیت‌ها و انتظارات نیاز به فضای کاری بزرگ‌تری بود که با تلاش‌های به‌عمل‌آمده در نهایت شهرداری منطقه ۶ تهران فضای بزرگ‌تری در خیابان وصال در اختیار انجمن قرارداد. با توسعه‌ی کمی و کیفی فعالیت‌های انجمن، سه کمیته شامل کمیته‌ی علمی (با اهداف آموزشی و پژوهشی)، کمیته‌ی اجرایی و کمیته‌ی مالی، تشکیل شد.



به‌این‌ترتیب مشاوران بیشتری دعوت به همکاری شدند. همچنین ثبت دقیق مشخصات بیماران، تشکیل پرونده‌ی کامل برای بانک اطلاعات، ارتباط گسترده با متخصصان، مراکز علمی، صداوسیما، فدراسیون جهانی، برپایی همایش‌های مختلف، تهیه‌ی مطالب علمی و اطلاع‌رسانی، ترجمه و چاپ کتب و راه‌اندازی بخش فیزیوتراپی و ورزش انجام شد. قابل‌توجه است هم اکنون حدود ۲۵,۹۵۴ نفر بیمار با انجمن در ارتباط هستند و شناسایی و تحت پوشش قرار گرفتند.

برای آگاهی بیشتر:

خیریه رعد الغدیر؛ حامی افراد توان‌یاب

پیام مدیرعامل انجمن ام اس ایران (عبدالحسین هوشمند): «از تأسیس انجمن ام اس در سال ۱۳۷۸ بیش از دو دهه می‌گذرد. انجمن در این مدت به همت همه‌ی دوستان و علاقه‌مندان و خیرین روندی روبه‌رشد داشته است. باگذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی پلتفرم‌های متعددی در فضای مجازی ظاهر شد و بخش مهمی از ارتباطات اجتماعی را به خود اختصاص داد. البته ناگفته نماند فضای مجازی همواره محدودیت‌هایی برای همه داشته که ارتباط را با اختلال همراه می‌نموده است. اما بستر اصلی سازمان‌ها در فضای مجازی همچنان با ابتناء بر سایت قرار گرفته و همه‌ی بخش‌ها می‌کوشند موجودیت خود را در محتوای سایت آشکار کنند».

توجه: برای دسترسی به وب‌سایت انجمن ام اس ایران و کسب اطلاعات تکمیلی به آدرس زیر مراجعه کنید: (http://iranms.org/)