در ادامه مصاحبههای سیما نیکوکاری شهرها، این بار به مصاحبه با خانم ملیحه قدیمی از خیریه مهرانه شهر زنجان پرداختیم. شما همچنین میتوانید مصاحبههای دیگر از خیریه مهرانه را از طریق لینکهای زیر دنبال نمایید:
لطفاً معرفی مختصری از خود و فعالیتتان در مؤسسهی خیریهی مهرانه عرض بفرمایید.
من ملیحه قدیمی مسئول مددکاری مهرانه هستم. از روزی که کلینیک مهرانه افتتاح شده، من در خدمت این مجموعه هستم. من قبل از مهرانه بهصورت سازماننیافته کارهای خیر انجام میدادم. به دعوت همسرم به همایش مهرانه رفتم؛ در آنجا با خانم ربابه صادقی آشنا شدم و به ایشان غبطه خوردم؛ خانمی که خانهی 30 متری خود را در طبق اخلاص گذاشته و به خیریه تقدیم کرده بودند.
من نیز میخواستم؛ مانند پدرم که در حوزهی بیمارستان کار میکردند، در خیریهای مشغول به فعالیت شوم که مربوط به یاریرسانی به بیماران باشد و به علت خیر و برکتی که بهواسطهی خیریهی مهرانه در زندگی شخصیام حاصل شد، روزبهروز بیشتر به مهرانه جذب شدم. خیرین خیریهی مهرانه با اخلاص و در صداقت کامل به اینجا میآیند؛ با وضو وارد میشوند، گویی وارد فضای زیارتگاهی میشوند و تمام هدفشان یاریرسانی و دستگیری از نیازمندان است.
تمامی خیرین خیریهی مهرانه نیروهای داوطلب هستند که برای رسیدن به آرامش درونی در خیریه کار میکنند. در مهرانه هدف خیررسانی و کمک به رشد خیرین است.
فرایند کار در این مجموعه به چه صورت پیش میرود؟
تمامی پروندههایی که در بخش مددکاری هستند، ثبت سیستمی میشوند. تیرماه سال گذشته 70 پروندهی ثبتشده داشتیم و تیرماه امسال 100 پرونده را ثبت سیستمی کردیم. کل کارهایی که انجام میدهیم ثبت سیستمی میشوند. گزارشهایی که ثبتشده در سیستم را به مدیرعامل مجموعه منتقل میکنیم و به راهحلهایی که از جانب ایشان مطرح شده است، عمل میکنیم.
تبلیغات در این مجموعه به چه صورت انجام میگیرد؟
میزان کم و زیاد شدن مددجویان نیز ارتباط مستقیمی به میزان شناخت آنان از خیریه مهرانه بهواسطهی تبلیغات دارد. یکی از خیرین ما صبح در بیمارستان ولیعصر، موسوی و... به سراغ مددجویان میرفت و در آنجا سعی میکرد افرادی را تحت پوشش مؤسسه قرار دهد. مجموعهی مهرانه بهصورت حضور در مساجد و ادارات تبلیغات خود را انجام میدهد، تا بتواند افراد بیشتری را تحت پوشش قرار دهد.
چالشبرانگیزترین بخش مجموعه کدام بخش است؟
سختترین قسمت کار در مهرانه، بخش مددکاری مجموعه است؛ زیرا در آن بخش با هر نوع آدمی سروکار داریم. فرایند اعتمادسازی امری بسیار سخت و دشوار است و از این نظر با چالشهای بسیاری مواجهه هستم. تابهحال سوءاستفادههایی هم از مجموعهی مهرانه صورت گرفته که البته تیم بازدید بزرگترین مانع پیش روی این دست از سوءاستفادهها است. اعضای این گروه طی ملاقاتهایی وضعیت مسکن، کودکان، والدین و... را در نظر میگیرند و طبق مشاهدهی وضعیت امتیازهایی به آنها داده میشود.
علاوه بر گروه بازدید گروههایی دیگر چون امداد رفاه، پزشکی و... نیز در روند ثبت پرونده حضور دارند. گروه مددکاری آدرس، نام، نام خانوادگی و شرح وضعیت را به گروه بازدید میدهد تا شرحی از بررسی وضعیت صورت پذیرد، گروه بازدیدکننده پس از مشاهدهی وضعیت، خانوادهها را در گروههایی که طبق بررسی شرایط خانوارها ایجاد شده قرار میدهد. بهطور مثال اگر شرایط بیمار در وضعیت بدی باشد، طبق گروهبندی بیمار در گروه E قرار میگیرد.
نیروهای که وارد مجموعهی مددکاری میشوند طبق توضیحات و شرایط موجود در هر قسمت اعم از مددکاری، بازدید و... تصمیم میگیرند که بهطور مثال دوست دارند در کدام بخش همکاری کنند.
ما برای بیماران خود سبد معیشتی تعریف میکنیم و آن را علاوه بر دارو در اختیار بیماران خود قرار میدهیم. حتی به کسانی که بهبود یافتهاند و بیماری آنها پایان گرفته نیز کمک صورت میگیرد. در قسمت پزشکی نیز خدمات پزشکی به افراد صورت میگیرد؛ بهگونهای که بیماران دیگر برای خدمات پزشکی در بیمارستان هزینهای صرف نکنند.
در بخش مددکاری با چه مشکلاتی مواجه هستید؟
در این خصوص هزینهی بالای داروها مشکل جدی است. برای مثال هزینهی داروهایی که برای 40 بیمار پرداخت شد به بیش از یک میلیارد رسید. مشکلاتی که در راه تهیهی هزینههای بیماران قرار گرفته با توجه به اوضاع اقتصادی در آینده بیشتر هم خواهد شد.
برای حل این مشکلات چه راهحلی پیشنهاد میکنید؟
میتوان با جذب خیرین و تصمیمات درست مدیرعامل از این مشکلات جلوگیری کرد. در این راستا در مجموعهی مهرانه هرکس در هر منصب مدیریتی قائم مقامی را برای خود دارد و هر قائم مقام نیز زیرمجموعهی خود را دارا خواهد بود بهطوری که مطالب را هر کس به شخص ذیل خودش میرساند.
همچنین تلاشهایی درصدد انجام است که مجموعهی مهرانه از شکل ملی - که در حال حاضر فقط در چند استان حضور دارد - به شکل فراملی و جهانی برسد. مجموعهی مهرانه با آوردن دستگاههایی برای تشخیص و درمان بیماری سرطان بهصورت رایگان، مددجویانی از کشورهای ازبکستان، افغانستان، آذربایجان و عراق نیز جلب کرده است.
ارسال نظر