اطلس خیر ایران به مصاحبه با مهناز صنعت‌کار از خیریه مهرانه شهر زنجان پرداخته است. پیش از خواندن مصاحبه می‌توانید صفحه‌های مربوط به خیریه‌های استان زنجان را جهت کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: 

بانک اطلاعاتی خیریه‌های زنجان  

معرفی خیریه‌های زنجان 

خیریه مهرانه

لطفا خودتان و خیریه مهرانه را معرفی کنید؟

من، مهناز صنعت‌کار، عضو کوچک مجموعه مهرانه هستم؛ که از سال 1389 با مجموعه آشنا شدم.آشنایی من با مجموعه مهرانه از طریق پدرم بود. مهرانه برای آمارگیری از تعداد سرطانی‌ها به ثبت پرونده برای آن‌ها نیاز داشت. من طبق وصیت پدرم که گفتند تا حد توان خود در مجموعه‌ی مهرانه خدمت کن، مسئولیت‌های متفاوتی در طی این چند سال به عهده گرفتم. ابتدا به‌عنوان نیروی انسانی خیر در مجموعه شروع به کار کردم، پس از آن در کمیته‌ی بانوان در امور مخصوص به بانوان شروع به کار کردم، بعد از آن نیز با حفظ سمت امور ورزش مهرانه، در سمت کمیته‌ی تبلیغات نیز فعالیت کردم.

چه ویژگی‌هایی مؤسسه خیریه مهرانه را در پیشبرد اهدافش یاری کرده است؟

صداقت کاری مدیریت مهندس وثوقی، نیت خیر خیرین و کارمندان خیریه ازجمله دلایلی هستند که مهرانه را در تمامی امور سرآمد کرده‌اند. مدیریت مهندس وثوقی به دلایلی چون به‌روز بودن علمی، مدیریتی کارآمد است که هر بخش آن چارت خود را داشته و در چارچوب خاص خود عمل می‌کند. بیش از صدهزار نیروی خیر در مهرانه فعالیت می‌کنند. از دلایلی که کار در این مجموعه را محبوب می‌کند می‌توان به مواردی اشاره کرده ازجمله صداقت در عمل مؤسسه، همدلی میان تمامی اعضا و آرامشی که از کار می‌گیریم.

افراد در این مؤسسه در قبال انجام دادن کار تعهد وجدانی دارند. رقابت میان مهرانه با دیگر مؤسسات بسیار زیاد است و همین امر نیز سبب ارتقا مهرانه شده است. البته این رقابت برحسب دوستی و همدلی صورت می‌پذیرد. تبلیغات ما در اوایل سال 5 واحد را شامل می‌شد. امروزه با 12 واحد و  58 خیر مهرانه گردانده می‌شود. هر واحد در مهرانه درصدد ارتقای روزبه‌روز و گسترش است. 

بخشش و اهدا

این به شعار ما که: مهرانه بی‌شک به نامی جهانی بدل خواهد شد بر می‌گردد. تلاش کارمندان حقوق‌بگیر در حوزه‌های متفاوت، کمتر از خیرین دیگر نیست و افراد نسبت به حقوق دریافتی خود تلاش بسیار بیشتری برای رسیدن به اهداف مهرانه انجام می‌دهند؛ به‌طور مثال در یکی از نمایشگاه‌ها از نیروهایی از کیمته‌های ورزش، قلک و بانوان به کمک کمیته‌ی تبلیغات آمدند. 

خیرین و داوطلبان بسیار زیادی در هر رنج سنی به غرفه‌ی ما آمدند و تقاضای کار در مهرانه و کمک به اعضا را مطرح کردند. در جمع‌بندی پایان نمایشگاه گفتیم ما مفتخریم که می‌توانیم خیرهای بسیاری اعم از جوانان طبقه مرفه جامعه را به مهرانه جذب کنیم. مهندس وثوق (مدیر مهرانه) در مؤسسه هیئت مدیریتی را تشکیل دادند که مهرانه نه‌تنها در نبود ایشان گامی به عقب نرفت؛ بلکه به روندی بسیار عالی دست یافت. 

ایشان با ایجاد آموزش‌های اولیه، شورای مدیریتی، هیئت‌امنا و مدیره و تعیین افراد آموزش دیده در مؤسسه به امر مدیریت مهرانه در نبود خودشان نیز توجه کردند تا کار به پیش رود. ما تبلیغات را روزبه‌روز با حفظ تمامی شئون و اصول تبلیغات روز در دنیا تطبیق می‌دهیم و درصدد رفع ضعف‌های خود برمی‌آییم.

برای مطالعه:

آموزش نیکوکاری؛ حلقه مفقود روزمرگی‌ها

چه عواملی را طی چند سال اخیر بر فضای خیرخواهی در ایران مؤثر می‌دانید؟

کرونا چالش بزرگی بود که سبب‌ساز کم‌کاری مهرانه شد. البته خدمات بیماران اصلاً کم نشد و باقدرت ادامه یافتند؛ اما واحدهای مجزایی را به دلیل مشکلات وارد آمده ایجاد کرده و گسترش دادیم. واحد سمعی-بصری و پیشگیری زمانی به صورت کمیته درآمدند که در اثر آن تعداد خیرین بیشتر شد و واحدهای بیشتری در آن دخیل شدند.

من به‌شخصه در سطح جهانی هیچ مانعی پیش روی مهرانه نمی‌بینم. مهرانه در سطح استانی در استان‌های چون اردبیل، تبریز، سمنان، شاهرود و... بازدیدهایی را انجام می‌دهد تا بتواند حتی تا حدی کشور را تحت پوشش قرار دهد. این‌گونه است که مهرانه کم‌کم در تمامی نقاط ایران دفاتر خود را، که وابسته به دفتر مرکزی هستند، ایجاد می‌کند و سبب می‌شود تا اهمیت بسیاری در سطح کشور برای آن به ارمغان بیاید.

در تهران نیز دفاتر مهرانه در تقابل با دیگر خیریه‌ها قرار نمی‌گیرد؛ زیرا تعداد بیماران بالاست و از طرفی هر مؤسسه‌ی خیریه کارکردهای خاص خود را در نظر می‌گیرد که بر طبق آن مددجویان با در نظر گرفتن وضعیت خود، یکی از خیریه‌های پیشنهادی را انتخاب می‌کنند.

بخشش و اهدا

اگر بخواهید به‌عنوان یک سیاست‌گذار پیشنهاد‌هایی را برای بهبود فضای خیرخواهی در ایران ارائه دهید، آن پیشنهاد‌ها چه خواهند بود؟

مدیریت مؤسسه‌ی مهرانه در پیشبرد اهداف آن اهمیت زیادی دارد؛ به طوری که در تمامی تصمیمات مدیریتی علاوه بر خیر، مدد جویان و کارمندان را نیز در نظر می‌آورد. مهرانه خانه‌ی امن بیماران مبتلا به سرطان است؛ چراکه اولین دستگاه‌های تشخیص بیماری سرطان در کشور را آورده و به‌طور رایگان در خدمت مددجویان و بیماران قرار می‌دهد. مهرانه امکاناتی چون غربالگری تیم سرطان روده، دستگاه‌های مطرح پزشکی، شیمی‌درمانی، استفاده از آزمایشگاه، پایگاه ایجاد سلول‌های بنیادی و... را در اختیار بیماران و مددجویان قرار می‌دهد.

برای مطالعه:

مدیریت سفیران مهربانی در موسسات خیریه

مستند مهرانه (قهرمان من) در شبکه‌هایی چون مستند پخش شده است که سه بار نیز بازبخش شد و تعداد بازدید از آن به بیش از سی میلیون نفر رسید. مهرانه در قسمت پیشگیری، بروشورها و ویدیوهایی در مورد تغذیه‌ی سالم در خدمت کودکان خردسال قرار داده تا پیشگیری لازم را به عمل آورد. اکنون تمامی کوکان زنجان فیلم‌های آموزشی مؤسسه را دیده‌اند و طبق آماری که اولیای دانش‌آموزان در خدمت ما قرار دادند 80-90 درصد آنان دیگر چیپس و پفک نمی‌خورند.

به‌علاوه، ما از طریق برنامه‌های درسی، ویدیو، موشن‌گرافی و... برنامه‌هایی را در ذهن کودکان جا انداختیم. طبق نظرسنجی‌ای که از مدیران مدارس شده بود، بیشتر آن‌ها به این نتیجه دست یافتند که بوفه‌های مدارس تعطیل شود. از دیگر برنامه‌هایی که مهرانه انجام داده است ورزش صبحگاهی در شهربازی شهر زنجان بوده که در آن از مربیان مجربی استفاده شد. شفافیت مالی مهرانه نیز با بازدید از مؤسسه امکان‌پذیر است. همچنین صورت‌حساب مالی را در سایت برای دید عموم قرار داده‌ایم.