مجله فوربز (Forbes) در گزارشی به معرفی مؤسسات خیریه برتر آمریکا در سال 2020 میلادی پرداخته است. در این گزارش آمده است: طی سال‌های متمادی نام مؤسسه خیریه «یونایتد وِی ورلدواید» (United Way Worldwide) در صدر فهرست خیریه‌های برتر آمریکا از نگاه فوربز دیده می‌شد.

این جایگاه در حالی حاصل می‌شد که کمک‌های خصوصی به این شبکه‌ی بزرگ خیریه متشکل از 1300 سازمان غیرانتفاعی محلی به تدریج رو به کاهش بود. در 22امین فهرست سالانه فوربز نیز نام «یونایتد وِی» در جایگاه نخست به چشم می‌خورد، اما با یک تفاوت بزرگ.

این سازمانِ مستقر در شهر الکساندریا ویرجینیا (Alexandria, Va) در آخرین سال مالی خود موفق به دریافت 3/6 میلیارد دلار کمک‌های مالی خصوصی شد که 9/1 درصد نسبت به رقم 3/3 میلیارد دلاری در سال پیش از آن افزایش نشان می دهد.

هرچند این رقم نیز همچنان از رکورد 4/1 میلیارد دلاری در سال اوج یونایتد وِی (2007) کمتر است، اما با توجه به افزایش رقابت از سمت خیریه‌های تک‎ هدفه و ظهور پلتفرم‌های جدید کمک‌رسانی نظیر «بنویتی» (Benevity) یک دستاورد قابل توجه محسوب می‌شود. 

covide-19؛ محرک اصلی افزایش کمک‌های دریافتی

به گفته مقامات یونایتد وِی، علت اصلی این رشد، شیوع همه‌گیری کروناست که همزمان با چهار ماه آخر سال مالی این خیریه - منتهی به 30 ژوئن 2020 - زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داد. «تولی لاو» (Tolli Love)، مدیر اجرایی یونایتد وِی و مدیر ارشد روابط با سرمایه‌گذاران در این باره می‌گوید: "واکنش ما به کووید، محرک اصلی افزایش کمک‌های دریافتی است."

این سازمان تخمین می‌زند که از ماه مارس تا نوامبر (دوره‌ زمانی که تقریباً با سال مالی گزارش‌شده‎ یونایتد وِی همپوشانی دارد) توانسته است فقط 700 میلیون دلار برای امدادرسانی جهت کووید-19 جمع‌آوری کند. از زمان آغاز همه‌گیری کرونا، یونایتد وِی کمک‎‌‌های مالی قابل توجهی را از خیّران جدید دریافت کرده تا به این ترتیب بخشی از کمک‌های از دست رفته‌ی کارکنانی که بر اثر کووید از کار بیکار شده‌اند را جبران کند.

برای مطالعه :

10 خیریه فعال در حمایت از گرسنگان جهان

به علاوه، این سازمان، همکاری‌های جدیدی را با شرکت‌های خصوصی و بنیادهای جامعه محلی آغاز کرده و از سرمایه‌گذاری چندساله خود در امر بازاریابی، فناوری دیجیتال و بک‌آفیس (حوزه ستادی و پشتیبانی) بهره گرفته است. در ماه آوریل، یونایتد وِی با همکاری شبکه تلویزیونی «بلک اینترتینمنت» (Black Entertainment Television) و سازمان حقوق بشری «NAACP» یک شوی تلویزیونی خیریه (تله‌فون) با موضوع کووید 19 را ترتیب داد که در نهایت توانست 20 میلیون دلار برای جوامع آسیب‌دیده از کرونا در آفریقا و آمریکا جمع‌آوری کند.

اینکه یونایتد وِی، روندی رو به رشد یا عکس آن را در زمینه کمک‎‌های نیکوکارانه طی می کند یا خیر، همچنان برای مدتی نامعلوم خواهد بود، چرا که مؤسسات خیریه معمولاً دارای نقاط زمانی مختلف برای پایان سال مالی خود هستند و اغلب (گاهی اوقات تا چند سال) در گزارش نتایج دچار تأخیر می‌شوند. 

خیریه‌های برتر در آمریکا

در مجموع، 100 نهاد غیرانتفاعیِ حاضر در فهرست فوربز در طول آخرین سال مالی خود 49/5 میلیارد دلار کمک مالی دریافت کردند. به گفته بنیاد «Giving USA» این رقم تقریباً معادل 11 درصد از کل 450 میلیارد دلار حمایت‎‌های خصوصی است که به سازمان‎‌های غیرانتفاعی با بیش از یک میلیون نفر عضو در آمریکا اهدا شده است، اما در عین حال کاهش 3/9 درصدی را نسبت به 51/5 میلیارد دلار کمک‌‎های دریافتی 100 مؤسسه خیریه برتر در فهرست 2019 فوربز نشان می‌دهد.

برخلاف یونایتد وِی، سال مالی اکثر نهادهای غیرانتفاعی (حاضر در فهرست 2020 فوربز) در خلال سال 2019 یعنی؛ قبل از آغاز همه‌گیری به پایان رسید. یکی از این نهادها مؤسسه خیریه «تغذیه آمریکا» (Feeding America) با بیش از 100 بانک غذایی است که نام آن در رتبه دوم پس از یونایتد وِی به چشم می‌خورد.

آخرین سال مالی این شبکه‌ی مستقر در شیکاگو در تاریخ 30 ژوئن 2019 به پایان رسید و مقدار کمک‌های اهدایی به آن - عمدتاً به صورت مواد غذایی - نسبت به سال قبل ثابت و در حدود 2/8 میلیارد دلار گزارش شد. البته باید توجه داشت که بانک‌های مواد غذایی، امسال به دلیل پیامدهای اقتصادی ناشی از همه‌گیری، کمک‌های مالی و تقاضای بی‌سابقه‌ای را گزارش داده‌اند.

در جایگاه سوم یک نام جدید دیده می‌شود: بنیاد خیریه «امداد مستقیم» (Direct Relief) مستقر در سانتاباربارا کالیفرنیا که مأموریت ارسال لوازم و تجهیزات پزشکی اهدایی به مقاصد نیازمند در داخل و خارج از آمریکا را برعهده دارد. در سال مالی منتهی به ژوئن 2020 این سازمان 2 میلیارد دلار کمک‌ مالی دریافت کرد که با افزایش خیره‌کننده‌ی 39 درصدی نسبت به سال گذشته (زمانی که این سازمان غیرانتفاعی در رتبه هفتم قرار گرفت) مواجه شد.

رتبه سوم سال گذشته به آژانس خیریه «مأموریت سلامت جهانی» (Task for Global Health) واقع در دیکاتر جورجیا تعلق داشت، اما امسال این مؤسسه که کالاهای اهدایی را به خارج از کشور ارسال می‌کند به رتبه 13ام سقوط کرده است.

در حالی که رتبه چهارم کماکان در اختیار سازمان خیریه «ارتش نجات‌بخش» (Salvation Army) قرار دارد، نهادی مرکب از کلیسا و آژانس خدمات اجتماعی. طی سال مالی منتهی به 30 سپتامبر 2019 این مؤسسه خیریه‌ی مستقر در الکساندریا ویرجینا موفق به دریافت 1/96 میلیارد دلار کمک مالی شد که 3 درصد نسبت به رقم 2/01 میلیارد دلاری در سال گذشته کاهش یافته است.

از آنجا که در ایام کریسمس خریداران کمتری به خاطر کووید به فروشگاه‌ها مراجعه کنند، این سازمان انتظار دارد شاهد کاهش 50 درصدی مبالغ جمع‌آوری شده در صندوق‎ اعانات قرمز رنگ و معروف خود (که اکنون حساب‌های «اپل پی» - Apple Pay - و «گوگل پی» - Google Pay - را نیز می‌پذیرد) باشد، در عین آنکه بر شدت تلاش‌های خود برای جمع‌آوری کمک‌های آنلاین افزوده است.

جهت مشاهده فهرست کامل 100 مؤسسه خیریه همراه با اطلاعات دقیق در مورد هر یک از جمله کارایی مالی آنها و کارکنان دارای بیشترین پاداش و دستمزد اینجا را کلیک کنید. حد نصاب کمک‌های مالی در لیست امسال (خیریه شماره 100) 152 میلیون دلار است که 4 درصد نسبت به 146 میلیون دلار سال گذشته افزایش نشان می‌دهد. این رتبه به بنیاد خیریه «مأموریت بین‌المللی نابینایان مسیحی» (Christian Blind Mission International) مستقر در گرینویل کارولینای شمالی اختصاص دارد که در زمینه افزایش کیفیت زندگی افراد معلول فعالیت دارد. 

اعلام تغییرات در لیست خیریه‌های برتر آمریکا

پنج مؤسسه خیریه‌ی حاضر در فهرست سال گذشته نتوانستند امسال به این حد نصاب برسند و بنابراین از لیست 100 خیریه برتر خارج شدند. این مؤسسات عبارتند از: 

علاوه بر «مأموریت بین‌المللی نابینایان مسیحی»، این پنج نهاد با چند سازمان دیگر در فهرست 100 گانه جایگزین شدند که عبارتند از: 

پاداش خیریه‌ها به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

از بین 100 نهاد غیرانتفاعی حدود 21 سازمان، پاداش‌های شخصی بیش از یک میلیون دلار را گزارش دادند. معمولاً (اما نه همیشه) این پاداش‌ها به فرد برتر تعلق داشت و میانگین آن برابر 999 هزار و 328 دلار بود که رکوردی در لیست فوربز و 4/5 درصد بیشتر از سال گذشته است. طبق معمول، بالاترین پاداش پرداختی به مدیران ارشد بیمارستان‌ها گزارش شد:

  • 10 میلیون و 375 هزار دلار به «استیون جی. کوروین» (Steven J. Corwin) از بیمارستان نیویورک – پرسبیترین (New York-Presbyterian Hospital
  • 6 میلیون و 380 هزار دلار به «توماس ام پریسلاک» (Thomas M. Priselac) از مرکز بهداشتی سیدرز – ساینای (Cedar-Sinai Health System) در لس‌آنجلس
  • 5 میلیون و 752 هزار دلار به «کریگ بی. تامسون» (Craig B. Thompson) از مرکز سرطان مموریال اسلون – کترینگ (Memorial Sloan Kettering Cancer Center) در نیویورک.

لازم به ذکر است که کل این پاداش شامل مزایا، پاداش‌های معوقه و یک‎باره است و می‌تواند برای یک سال مالیِ متفاوت از سال مالی مندرج در فهرست ما، در نظر گرفته شده باشد. به علاوه فهرست فوربز بر اساس مقدار کل کمک‌های خصوصی است که یک مؤسسه خیریه در آخرین دوره مالی گزارش‌شده‌ی خود دریافت کرده است.

از آنجا که این آمار کمی است و نه کیفی، لذا ما شایستگی‌های یک مؤسسه خیریه یا اینکه چقدر به اهداف اعلامی خود دست یافته است را ارزیابی نمی‌کنیم. در فهرست 100 خیریه برتر نام سه سازمان کمک و امداد بین‌المللی به چشم می‌خورد که مدتی است با چالش‌های دادگاهی روبرو هستند. این سه نهاد شامل: 

درگیر پرونده‎ای در دادگاه کالیفرنیا هستند و به حکم دفتر دادستان کل کالیفرنیا در سال 2019 که در مجموع جریمه‌ای نزدیک به 1/5 میلیون دلاری را برای آنها مقرر کرده است، اعتراض کرده‌اند. به گفته نهادهای نظارتی، این مؤسسات خیریه در زمینه گزارش بازدهی مالی خود برای دریافت کمک از خیران کالیفرنیایی مبالغه‎ گویی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید :

20 موسسه خیریه موفق در خاورمیانه

در حالی که مؤسسات مذکور با تکذیب این ادعا بر حقوق ناشی از «متمم اول قانون اساسی» (First Amendment) در زمینه تبلیغات بازاریابی خود تأکید دارند. لطفاً توجه داشته باشید که فهرست فوربز براساس کمک‌های خصوصی است و نه کل درآمد. برخی مؤسسات خیریه وجود دارند که کمک‌های خصوصی صرفاً بخش کوچکی از کل درآمد آنها را تشکیل می‌دهد. 

برای مثال بنیاد «YMCA of the USA» - مستقر در شیکاگو و حائز رتبه هفتم این فهرست - در آخرین سال مالی خود منتهی به 31 دسامبر 2019 حدود 1/05 میلیارد دلار کمک مالی دریافت کرد، در حالی که سایر درآمدهای آن نزدیک به 8 میلیارد دلار بود که عمدتاً به لطف دریافت هزینه برای امکانات باشگاه سلامت خود به دست آمده بود (به دلیل شیوع کرونا قطعاً این درآمدها در گزارش سال آینده نتایج 2020 به شدت کاهش خواهد یافت).

مثال دیگر در این زمینه «کلینیک مایو» (Mayo Clinic) حاضر در رتبه 28 است که 527 میلیون دلار کمک‌های خصوصی دریافت کرده اما در عین حال 12/9 میلیارد دلار درآمد از شیوه‎های دیگر به ویژه هزینه خدمات پزشکی کسب کرده است.

فهرست 2020 فوربز همچنین اطلاعاتی در مورد کارایی مالی هر مؤسسه خیریه و تغییرات آن نسبت به دوره گذشته را فراهم می‌کند. جهت دریافت این جزئیات علاوه بر کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر مؤسسه خیریه شامل بیشترین پرداختی به افراد اینجا را کلیک کنید.  

منبع: وبسایت forbes