مؤسسات خیریه - مندرج در این گزارش - معمولاً به اسامی خانوادگی نامگذاری شده‌اند که دلیل آن مشخص است. این مؤسسات جزو سازمان‌های بزرگ و جهانی با بودجه‌های فراتر از 100 میلیون دلار و دارایی خالص دست کم 65 میلیون دلار هستند که تحت مالکیت خانواده‌های سرشناس قرار دارند.

این مؤسسات توانسته‌اند دست به کارهایی خارق‎العاده در داخل و خارج از کشور بزنند و در عین حال استانداردهای سطح بالای مدیریت مالی و شفافیت را رعایت کنند.
صرف‌نظر از نام هر مؤسسه خیریه - به ویژه 10 مؤسسه بزرگ حاضر در این گزارش - لازم است تأیید کنیم که آنها در عمل کارهایی را انجام می‌دهند که شما را مشتاق حمایت از این مؤسسات می‌کند.

ساندرا مینیوتی (Sandra Miniutti) - نایب رئیس بازاریابی سرویس ارزیاب Charity Navigator که اطلاعات لازم درباره عملکرد، امور مالی و مدیریت خیریه‌ها را ارائه می‌دهد - در این خصوص می‌گوید: «ما اهداکنندگان کمک‌های مالی را تشویق می‌کنیم تا درباره یک مؤسسه خیریه به ویژه مؤسسات بزرگ با برنامه‌ها و خدمات متعدد تحقیق کنند تا مطمئن شوند که این خیریه در واقع هدف مورد نظر آنها را به سرانجام می‌رساند.»

شایان ذکر است استفاده از سرویس Charity Navigator در کنار سرویس‌های ارزیاب مؤسسات خیریه نظیر BBB Wise Giving Alliance و Charity Watch رایگان است، اما برخی دیگر از کاربران سایت خود و همچنین بنیاد خیریه‌ای که توسط این سرویس‌ها رتبه‌بندی می‌شود، هزینه‌ دریافت می‌کنند.

به گفته مینیوتی، توجه به این نکته مهم است که درآمد یک مؤسسه خیریه در گذر زمان چه روندی را طی می‌کند. اگر درآمد مؤسسه طی سال‌های متوالی کاهش یابد، می‌تواند علامت زنگ خطر باشد.

لیست زیر شامل تعدادی از بزرگ‌ترین مؤسسات خیریه و حائز رتبه بالا از سوی سرویس Charity Navigator است. این مؤسسات در زمینه کمک به زنان، کودکان، فقرا و محیط زیست در سراسر جهان فعالیت می‌کنند و امتیاز آنها - در مقیاس 1 تا 100 - براساس سلامت مالی، پاسخگویی و شفافیت گزارش‌دهی آنها حاصل شده است.

برای مطالعه :

معرفی 7 خیریه برتر دنیا به انتخاب گیوول (GiveWell)

1. امداد مستقیم (Direct Relief)

انجمن «امداد مستقیم» که سال 1948 در کالیفرنیا تأسیس شد، بزرگ‌ترین سازمان غیرانتفاعی بشردوستانه بین‌المللی محسوب می‌شود. این سازمان، خدمات و امدادهای پزشکی را برای بهبود سلامت و زندگی افراد آسیب‌دیده از فقر و بلایا، چه در ایالات متحده و چه در سراسر جهان، فراهم می‌کند.

از سال 2000، این سازمان بیش از 3/4 میلیارد دلار را به تأمین منابع ضروری از جمله دارو، آذوقه و تجهیزات پزشکی - شامل کمک بیش از 500 میلیون دلاری در آمریکا – اختصاص داده است.

امتیاز : 100

2. مَپ اینترنشنال (MAP International)

مپ اینترنشنال یک سازمان بهداشتی مسیحی است که از طریق کمک به افرادی که در شرایط فقر زندگی می‌کنند، تلاش دارد تا زندگی افراد را نجات داده و خانواده‌ها و جوامع سالم‌تری را به بار آورد. به عنوان مثال اخیراً در پی ویرانی‌های ناشی از «طوفان متیو» (Hurricane Matthew) در هائیتی این سازمان دارو و تجهیزات امدادی را به این منطقه ارسال کرد.

این سازمان که در سال 1954 تأسیس شد همچنین تلاش می‌کند با بهبود منابع آب به پیشگیری از بروز بیماری‌های مختلف کمک کند و سلامت عمومی را با ایجاد امید و تغییرات پایدار در بیش از 115 کشور دنیا ترویج دهد.

مپ اینترنشنال ضمن مشارکت با بیش از 300 سازمان، آژانس و مأموریت‌ پزشکی در سراسر جهان با رهبران محلی در زمینه آموزش جوامع جهت مقابله با تهدیدات بهداشتی نظیر ایدز همکاری می‌کند.

امتیاز : 100

3. بنیاد روتاری (The Rotary Foundation)

این مؤسسه خیریه یک شبکه جهانی متشکل از داوطلبانی است که وقت و استعداد خود را برای مقابله با مهم‌ترین چالش‌های بشردوستانه دنیا اختصاص داده‌اند.

بنیاد روتاری با بیش از 1/2 میلیون عضو در 200 کشور جهان در پروژه‌هایی با هدف پیشگیری و درمان بیماری‌ها، آب و فاضلاب و سلامت مادر و فرزند فعالیت می‌کند.

«پولیو پلاس» (PolioPlus) یکی از بزرگ‌ترین ابتکارات این بنیاد است که با هدف ریشه‌کنی فلج اطفال در سراسر جهان دنبال می‌شود.

از زمان شروع این برنامه در سال 1985، روتای و شرکای آن شامل «سازمان جهانی بهداشت» (World Health Organization) و «بنیاد بیل و ملیندا گیتس» (Bill & Melinda Gates Foundation) توانسته‌اند بیش از 2/5 میلیارد کودک در 122 کشور دنیا را در برابر فلج اطفال ایمن‌ کنند.

امتیاز : 100

4. ساماریتنز پرس (Samaritan’s Purse)

از سال 1970 این مؤسسه مسیحی که به «کیف پول سامری» معروف است به تأمین نیازهای افرادی که قربانی جنگ، فقر، بلایای طبیعی، بیماری و قطحی هستند، کمک کرده است.

این سازمان از طریق پروژه‌ای موسوم به «عملیات کودک کریسمس» (Operation Christmas Child) بیش از 135 میلیون جعبه کفش پر از هدایا را به کودکان فقیر در بیش از 150 کشور جهان ارسال کرده است.

«مأموریت جهانی پزشکی» (World Medical Mission) که بازوی پزشکی این مؤسسه محسوب می‌شود پزشکان، تجهیزات و خدمات مختلف را به کشورهای محروم اعزام می‌کند.

هدف انجمن این است که به تمام محله‌‌ها و کشورهای فقیر و محروم سفر کند تا امید به زندگی را بین مردم افزایش داده و چرخه‌ی فقر را از بین ببرند.

امتیاز : 98/23

5. AmeriCares

«AmeriCares» یک سازمان بهداشت جهانی و خدمات اورژانسی است که جان افراد را نجات داده و آینده سالم‌تری را برای افراد بحران‌زده در آمریکا و سراسر جهان ایجاد می‌کند. از زمان تأسیس در سال 1979 این سازمان بیش از 12 میلیارد دلار کمک‌های بشردوستانه به 164 کشور از جمله آمریکا اهدا کرده است.

این سازمان اخیراً در پی وقوع «طوفان متیو» دارو و آذوقه را به هائیتی ارسال کرد و به علاوه با همکاری بیمارستان‌ها و کلینیک‌های پزشکی در حال مبارزه با ویروس زیکا (Zika) در سراسر آمریکای لاتین و کارائیب است.

تمرکز بزرگ AmeriCares بر روی آموزش پرسنل بهداشتی جامعه است تا آنها به نوبه خود بتوانند یک سیستم مراقبت بهداشتی قوی‌تر را در شهرها و نقاطی که مشغول به کار و زندگی هستند، ایجاد کنند.

امتیاز : 97/59

6. هیئت مأموریت پزشکی کاتولیک (Catholic Medical Mission Board)

ارائه مراقبت‌های بهداشتی برای فقرای جهان از جمله مأموریت‌های اصلی «CMMB» (یک سازمان پیشرو ایمان‌محور) به شمار می‌رود. این هدف با ایجاد جوامع سالم و پایدار از طریق همکاری و مشارکت محلی و تمرکز بر علل اصلی مرگ و میر مادران و کودکان در جوامع هدف به ویژه در آفریقا، آمریکای لاتین و کارائیب محقق شده است.

فقط طی سال گذشته، CMMB به حدود 44 هزار زن باردار برای دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی کمک کرده و 266 میلیون دلار دارو را نیز در فقیرترین کشورهای دنیا توزیع کرده است.

امتیاز : 97/23

بیشتر بخوانید :

معرفی برترین موسسات خیریه‌ در امریکا

7. انجمن اوانجلیستی بیل گراهام (Billy Graham Evangelistic Association)

کشیش بیلی گراهام (Billy Graham) در سال 1950 «انجمن اوانجلیستی بیل گراهام» را تأسیس کرد تا باعث پیوند هرچه بیشتر مردم با انجیل عیسی مسیح شود.

امروزه این سازمان مستقر در شارلوت کارولینای شمالی فعالیت‌های خود را با عنوان BGEA انجام می‌دهد که شامل پخش برنامه رادیویی هفتگی «ساعت تصمیم» (Hour of Decision) در سراسر جهان و یک ستون در روزنامه سندیکایی با عنوان «پاسخ من» (My Answer) است.

پس از واقعه 11 سپتامبر، «تیم واکنش سریع بیلی گراهام» (Billy Graham Rapid Response Team) برای ارائه مراقبت‌های عاطفی و روحی از افراد و جوامعی که در متن این تراژدی ناگهانی زندگی می‌کردند، تشکیل شد. کشیشان داوطلب در این مؤسسه با گوش دادن، دعا کردن و ارائه کمک‌های عملی به افراد نیازمند خدمت می‌کنند.

امتیاز : 97/17

8. ائتلاف صدای مراقب (Caring Voice Coalition)

این ائتلاف برای کمک به مراقبت و توانمندسازی بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن از طریق طرح‌ها و خدمات جامع با هدف حمایت مالی، عاطفی و آموزشی آنها تشکیل شده است.

این مؤسسه خیریه که در مکانیکسویل (Mechanicsville) ویرجینیا واقع است، با تدبیر و راهکارهای خود هزینه‌های مالی بسیاری از بیماران را کاهش داده و با گسترش حق بیمه از آنها حمایت و پشتیبانی می‌کند تا دغدغه‌ای جز بیماری‌شان نداشته باشند.

موسسه فوق همچنین طرح‌های حمایت از بیماران تحت بیمه یا فاقد بیمه و کمک به معلولین تأمین اجتماعی را دنبال می‌کند.

امتیاز : 96/66

9. بنیاد سازمان ملل (United Nations Foundation)

بنیاد سازمان ملل در سال 1998 به عنوان یک نهاد خیریه عمومی توسط فردی کارآفرین و نیکوکار به نام «تد ترنر» (Ted Turner) تأسیس شد.

این بنیاد، پل ارتباطی بین فعالیت‌های سازمان ملل با دیگر مؤسسات سراسر جهان بوده و انرژی و تخصص سازمان‌های تجاری و غیردولتی را برای کمک به سازمان ملل جهت مقابله با مسائلی چون تغییرات آب و هوایی، سلامت جهانی، صلح و امنیت، توانمندسازی زنان، ریشه‌کنی فقر، دسترسی به انرژی و روابط آمریکا و سازمان ملل به کار می‌گیرد.

«بنیاد سازمان ملل» و شرکای آن تا به امروز کمک‌های زیادی به سازمان ملل (U.N) در حل و فصل مسائل و مشکلات مختلف کرده‌اند از جمله:

کمک به حفظ دختران در مدارس؛ جلوگیری از ازدواج کودکان؛ افزایش دسترسی به آموزش، خدمات و لوازم بهداشت باروری؛ تأمین انرژی پایدار برای خانواده‌ها؛ کاهش 85 درصدی مرگ و میر ناشی از سرخک در آفریقا؛ توزیع بیش از 6 میلیون تخت‌خواب ضدمالاریا در 25 کشور آفریقایی؛ کاهش میزان فلج اطفال تا 99 درصد در سراسر جهان؛ و پرداخت نزدیک به 2 میلیارد دلار از دیون آمریکا به سازمان ملل.

امتیاز : 96/18

10. شورای دفاع از منابع طبیعی (Natural Resources Defense Council)

این سازمان مستقر در نیویورک با هدف محافظت از زمین، مردم، گیاهان و حیوانات و سیستم‌های طبیعی که حیات را حفظ می‌کنند، تشکیل شده است.

«شورای دفاع از منابع طبیعی» (NRDC) از بدو فعالیت خود در سال 1970 با سازمان‌ها، مقامات منتخب و گروه‌های اجتماعی در خصوص موضوعاتی چون گرم شدن کره زمین، پاکسازی اقیانوس‌ها و منابع آب، نیاز به جوامع پایدار و امنیت غذایی همکاری کرده است.

این انجمن دارای 2 میلیون عضو و فعال آنلاین در سراسر جهان است و روی تخصص و مشاوره با 500 دانشمند، وکیل و فعال سیاسی نیز حساب باز کرده است.

امتیاز : 95/48

منبع : وبسایت cnbc