در این مقاله به نحوه جذب و نگهداری داوطلبان در موسسات خیریه پرداخته شده است و سپس مروری بر آمارهای مربوط به نیروهای داوطلب در جهان خواهیم داشت. در ادامه با ما همراه باشید.

تقریباً یک چهارم افراد بالغ جهان کار داوطلبانه انجام می‌دهند.

زمان داوطلبی با روندی مشابه با دو معیار دیگر، شاهد افزایش اندکی از 19 درصد به 23 درصد بود و به سطح قبل از همه‌گیری بازگشت. علی‌رغم موانع ایجاد شده توسط همه‌گیری، این بالاترین میزان داوطلبی گزارش‌شده از سال 2009 است.
اندونزی کشوری است که بیشترین میزان داوطلبی را دارد. از هر ده بزرگسال در اندونزی، شش نفر (63٪) گزارش دادند که در سال 2021 کار داوطلبانه کردند. این احتمالاً تا حد زیادی به دلیل سنت اندونزیایی گوتونگ رویونگ (که در آن جوامع محلی در زمان فاجعه به یکدیگر کمک می‌کنند و از یکدیگر حمایت می‌کنند) است که پس از زلزله 2018 در میام مردم احیا شد. در طول همه‌گیری اندونزی سطح بالایی از همبستگی و میزان زمان داوطلبانه را 2.7 برابر بیشتر از میانگین جهانی نشان داد.
کنیا از نظر کار داوطلبی با سه درصد افزایش امتیاز نسبت به49 درصد سال 2020، با 52 درصد، در رده دوم قرار دارد. سیرالئون که در رتبه اول کمک به غریبه‌ها قرار دارد، در این رتبه‌بندی  کشور سوم است. همانند اندونزی سنت بشردوستانه کنیا و روح هارامبی نقش مهمی در مشارکت و بخشش در طول همه‌گیری ایفا کرد.
ایالات متحده تنها کشور پردرآمدی است که در بین 10 جایگاه  نخست قرار دارد. این کشور از رتبه 21 در سال 2020 به رتبه هفتم در سال 2021 رسید.

بیشتر بخوانید:

کشوری که کمترین میزان داوطلبی را دارد مصر (4 درصد) است. مصر از فقر، ناآرامی و بی‌عدالتی اجتماعی رنج می‌برد. این کشور شاهد کاهش ده درصدی در امتیاز شاخص کلی خود و کاهش شش درصدی در زمینه کار داوطلبانه در سال 2021 بوده است.
صربستان که یکی از 3 صعود کننده برتر در شاخص کل است، در 10 کشور پایینی لیست کمک داوطلبانه باقی مانده. در سال 2021 این کشور رتبه 116 را به خود اختصاص داد و تنها 9 درصد از مردمش کار داوطلبانه انجام دادند. همانطور که در بخش 3 بحث شد، صربستان طی پنج سال گذشته جهشی شدید در امتیازات کمک به غریبه‌ها و اهدای کمک مالی ثبت کرده. با این حال این کشور به‎طور سنتی در میان کشورهای پیاینی از نظر زمان داوطلبانه قرار داشته است.

ده کشور صدر نشین در رتبه‌بندی بر اساس کار دواطلبانه در سال 2021

کشور
رتبه
درصد   امتیاز
اندونزی
1
63
کنیا
2
52
سیرالئون
3
44
زامبیا
4
43
تاجیکستان
5
43
فیلیپین
6
39
آمریکا
7
37
سریلانکا
8
37
جاماییکا
9
36
جمهوری دومنیکن
10
36

ده کشور قعر نشین در رتبه‌بندی بر اساس کار دواطلبانه در سال 2021

کشور
رتبه
درصد امتیاز
بوسنی و هرزگوین
110
10
پاکستان
111
10
لتونی
112
10
پرتغال
113
10
کامبوج
114
10
اردن
115
9
صربستان
116
9
لبنان
117
9
آلبانی
118
8
مصر
119
4

راهکارهای حفظ نیروهای داوطلب در سمن‌ها وخیریه

حفظ داوطلبان در سازمان‌های مردم‌نهاد مهم است، زیرا بسیاری از سازمان‌های غیرانتفاعی برای ارائه خدمات به داوطلبان متکی هستند. این یک مسئله در سازمان‌های بزرگ و کوچک است زیرا صرف نظر از اندازه، سازمان‌های غیرانتفاعی برای انجام ماموریت خود به داوطلبان متکی هستند. حفظ داوطلبان توانایی درگیر نگه داشتن داوطلبان در یک سازمان است. حفظ داوطلبان ناشی از انجام تعهد و امید به تجدید این تعهد نسبت به سازمان غیرانتفاعی است. 

حفظ داوطلبان جنبه مهمی از یک سازمان غیرانتفاعی است زیرا سازمان‌های غیرانتفاعی هزاران پول را صرف بازاریابی، استخدام، آموزش و جایگزینی داوطلبان می کنند. اگر سازمان‌های غیرانتفاعی بتوانند حفظ داوطلبان را افزایش دهند، می‌توانند از پولی که در غیر این صورت خرج می‌کردند برای بازاریابی و استخدام برای موقعیت‌های داوطلبانه برای آموزش بیشتر و توسعه داوطلبان و کارکنان استفاده کنند و در نتیجه گردش داوطلبان را کاهش دهند. حفظ داوطلبان در صورتی بهبود می‌یابد که سازمانی بر انگیزه‌های داوطلب تمرکز کند و برنامه‌های مدیریت داوطلبانه و تجربیات قدردانی را حول آن انگیزه‌ها ایجاد کند.

با وجود تعداد زیاد داوطلبان در سازمان‌های مردم‌نهاد خدمات انسانی، سطح بالایی از نارضایتی از تجربه داوطلبانه وجود دارد. پژوهشگران دریافتند که 40 درصد از داوطلبان از نحوه مدیریت خود ناراضی بودند و تنها 20 درصد از نحوه مدیریت خود راضی بودند. 41.5 درصد از داوطلبان مورد بررسی، زمانی را که برای داوطلب شدن در یک سازمان متعهد شده بودند به پایان نرساندند. تمرکز بر نحوه آموزش برنامه های مدیریت داوطلبانه به هر فرد می تواند به آنها در حفظ داوطلبان کمک کند.

حفظ داوطلبان برای سمن‌های بزرگ و کوچک مهم است زیرا داوطلبان نیروی انسانی هستند که خدمات سازمان را ارائه می دهند. به منظور بهبود حفظ داوطلبان، یک سازمان باید به آنچه که یک داوطلب انگیزه می دهد تا وقت خود را در اختیار سازمان قرار دهد، رسیدگی کند. انگیزه های داوطلبانه شامل باور به ماموریت سازمان، شناخته شدن برای کاری که انجام می دهند و تجربه شغلی است. به منظور تداوم حفظ داوطلبان، یک سازمان غیرانتفاعی باید انگیزه های پشت نیاز یک فرد به داوطلب شدن و اینکه چگونه این انگیزه ها در طول زمان تغییر می کنند را به رسمیت بشناسد. اگر سازمانی بخواهد انگیزه داوطلبان را درگیر کند و حفظ را بهبود ببخشد، به مدیر و کارکنانی نیاز دارد که تمرکز آنها بر حفظ یک برنامه مدیریت داوطلبانه باشد.
داشتن یک مدیر برنامه داوطلب و کارمند مشخص به داوطلبان این امکان را می‌دهد که در صورت داشتن سؤال به سراغ آن‌ها بروند، که برای ارائه جهت‌گیری و آموزش‌های عمیق و ایجاد تمرین‌های مداوم تیم‌سازی وقت می‌گذارد.  با آموزش داوطلبانه کامل تر، حفظ داوطلب بهبود می یابد و گردش داوطلب کاهش می یابد. آموزش داوطلبانه دارای سه جنبه مختلف است: جهت گیری و آموزش، آموزش های تازه سازی و فرصت های تیم سازی.

بیشتر بخوانید:

توسعه مهارت

در طول سال‌ها، توسعه مهارت به دلیل محبوبیت فزاینده‌ای برای داوطلب شدن تبدیل شده است. برخی از داوطلبان می خواهند تخصص خود را به سازمان شما بیاورند، چه سابقه بازاریابی، تجربه کامپیوتر یا مهارت های افراد. برخی دیگر ممکن است داوطلب شوند تا مهارت‌های خاصی را تقویت کنند یا مهارت‌هایی را که قبلاً دارند حفظ کنند. هنوز دیگران با اشتیاق به یادگیری چیزهای جدید می آیند.

جهت گیری و آموزش داوطلبانه زمانی اتفاق می افتد که فرد داوطلبانه را برای سازمان شروع می کند. طبق مطالعاتی که انجام شده است، 4/55 درصد از افرادی که در شروع تجربه داوطلبانه خود هیچ جهت گیری یا آموزشی نداشتند، از تجربه داوطلبانه خود راضی نبودند. داوطلبان باید با وظایفی که به آنها داده می‌شود راحت باشند، و هر چه جهت گیری و آموزش بیشتری دریافت کنند، احتمال رضایت بیشتری از مشاغلی که پر می کنند و حمایتی که ارائه می کنند بیشتر است. هنگامی که یک مدیر داوطلب جهت گیری و آموزش قوی ارائه می دهد، احساس ناامیدی مرتبط با شکست را کاهش می دهد.

درک انگیزه

به منظور بهبود حفظ داوطلبان، یک سازمان غیرانتفاعی باید به انگیزه افراد برای داوطلب شدن و تفاوت در انتظارات نگاه کند. اگرچه بسیاری از داوطلبان دلایل نوع دوستانه برای داوطلب شدن دارند، بسیاری از آنها انتظاراتی دارند که می تواند به راحتی توسط یک سازمان برآورده شود. یک سازمان می‌تواند حفظ داوطلبان را با تمرکز بر دلایلی که فرد را به داوطلب شدن برمی‌انگیزد، ایجاد یک برنامه مدیریت داوطلبانه قوی حول این انگیزه‌ها که آموزش و حمایت مستمر داوطلب را فراهم می‌کند، و نشان دادن قدردانی اجتماعی و سازمانی داوطلبان برای کار و حمایتی که ارائه می‌کنند، بهبود بخشد. 

قدردانی

راه نهایی برای بهبود حفظ داوطلبان، قدردانی از کاری است که افراد برای سازمان غیرانتفاعی انجام می دهند. قدردانی از داوطلبان می تواند اجتماعی و نهادی باشد. قدردانی اجتماعی به معنای فراهم کردن فضا و زمان برای داوطلبان برای معاشرت با یکدیگر از طریق رویدادهای داوطلبانه یا تهیه وعده های غذایی برای داوطلبان در فضای استراحت است. قدردانی سازمانی نشان دادن ارزش داوطلبان از طریق چیزی ملموس است، مانند سیستم شایستگی، جوایز، مسابقات دوستانه، یا اقدامات تصادفی قدردانی، مانند دادن یک پیراهن یا هدیه دیگر. 

منابع

وبسایت

1. improve volunteer retention
2. Volunteer Retention