در استرالیا، کمک‌های انسان‌دوستانه به طرق مختلف انجام می‌شود. در این کشور کمک‌های خیر مصداق اهدای پول، زمان، اطلاعات، کالاها و خدمات است. این کمک‌ها با هدف بهبود وضعیت اقتصادی، رفاهی و... جامعه انجام می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید:

واکاوی تغییرات خیریه‌ها در سال 2022

برخی از مؤسسات خیریه عمدتاً برای ارائه کمک‌های خیر ساختاریافته مانند صندوق‌ها ایجاد می‌شوند. محیط قانونی در استرالیا برای اهدای کمک‌های مالی، پیچیده است. بخش خیریه‌های غیرانتفاعی تقریباً 30% از خیریه‌ها را تشکیل می‌دهد. بقیه‌ی بخش‌ها عمدتاً شامل واحدهای معاف از مالیات بر درآمد و درصد کمی از واحدهای غیرانتفاعی مشمول مالیات است. واحدهای معاف از مالیات بر درآمد به 8 دسته مبتنی بر هدف، مانند خدمات اجتماعی و ورزش تقسیم می‌شوند. این نهادها در کنار مؤسسات خیریه، نقش مهمی را برای بهبود رفاه جامعه ایفا می‌کنند.

منظور از کمک‌های ساختاریافته چیست؟

کمک‌های ساختاریافته به خیررسانی در مقیاس نسبتاً بزرگ اشاره دارد. به‌عنوان مثال، از طریق کمک‌های نقدی شرکتی یا مشارکت‌های خصوصی در مقیاس بزرگتر که بر اساس برنامه‌ریزی دوره‌ای انجام می‌شود. کمک‌های ساختاریافته برای مؤسسات خیریه و سازمان‌های غیرانتفاعی مهم است. زیرا منبع درآمدی منظم را برای آنها فراهم می‌کند. همچنین کمک‌های ساختاریافته می‌تواند شامل استفاده از یک وسیله‌ی مالی باشد؛ از جمله:

• وجوه جانبی خصوصی یا دولتی

• صندوق‌های فرعی و حلقه‌های ارائه

• وصیت‌نامه یا سایر امانت‌های موروثی

خیریه‌ها سومین نیروی کار بزرگ استرالیا

در دسامبر 2021، حدود 60,000 مؤسسه‌ی خیریه‌ی ثبت شده در استرالیا وجود داشت. بخش خیریه‌ها از مؤسسات خیریه در اندازه‌های مختلف، از گروه‌های کوچک محلی گرفته تا دانشگاه‌های بزرگ و سازمان‌های کمک بین‌المللی تشکیل شده است. اکثر مؤسسات خیریه طیف وسیعی از فعالیت‌ها یا برنامه‌ها را در سراسر استرالیا و در سطح بین‌المللی در زمینه‌های وسیعی از جمله بهداشت، آموزش، رفاه اجتماعی، مذهب، فرهنگ، حقوق بشر، محیط زیست و رفاه حیوانات انجام می‌دهند. بخش خیریه 1.42 میلیون نفر در سال 2021 استخدام کرده است. در واقع این تعداد برابر با سومین نیروی کار بزرگ در استرالیا پس از تجارت خرده‌فروشی و بخش مراقبت‌های بهداشتی و کمک‌های اجتماعی است. با این حال، کار داوطلبانه هنوز یک بخش حیاتی است؛ زیرا خیریه‌ها گزارش می‌دهند که 3.2 میلیون داوطلب به ارائه‌ی خدمات در سال 2021 کمک کرده‌اند.


در سال 2021:

• درآمد دریافتی از دولت بیش از نیمی از کل (97.2 میلیارد دلار) درآمد مؤسسات خیریه بود که نسبت به دوره گزارش قبلی بیش از 8.5 میلیارد دلار افزایش داشت. بیشتر این افزایش درآمد احتمالا به JobKeeper و سایر طرح‌های محرک دولت نسبت داده می‌شود.

• دارایی خالص مؤسسات خیریه با افزایش 26.7 میلیارد دلاری به 281 میلیارد دلار رسید. این رقم نسبت به سال قبل 10.5% افزایش داشته است. این افزایش بیشتر از رشد دارایی‌های مالی شخصی استرالیایی‌ها معادل 3.8% است.

13.4 میلیارد دلار از کمک‌های اهدایی از وصیت‌ها حاصل شد که نسبت به سال قبل 700 میلیون دلار (5.3%) افزایش داشت. این بخش از کمک‌ها 7% از کل درآمد خیریه را تشکیل می‌دهند.

• کل هزینه‌های خیریه به 175 میلیارد دلار افزایش یافته است که 4.2% بیشتر از سال 2020 است. در سال 2021 افزایش هزینه‌ها کمتر از افزایش درآمد بود.

• خیریه‌ها حدود 190 میلیارد دلار درآمد ایجاد کردند که 7.9% نسبت به سال قبل افزایش داشت.

9.7 میلیارد دلار برای کمک‌های مالی و 99 میلیارد دلار برای هزینه‌های کارکنان هزینه شده است.

• متداول‌ترین فعالیت‌ها برای مؤسسات خیریه، فعالیت‌های مذهبی و آموزشی بود.


منابع درآمد خیریه‌های استرالیا

خیریه‌ها از منابع مختلف بودجه دریافت می‌کنند. در سال 2021، مؤسسات خیریه حدود 190 میلیارد دلار درآمد داشتند؛ از جمله:

97.2 میلیارد دلار از دولت (شامل JobKeeper و سایر طرح‌های محرک دولتی مربوط به کووید-19 و طرح‌های بازیابی بلایا)

59.2 میلیارد دلار از از فروش کالا یا خدمات

13.7 میلیارد دلار از سایر منابع درآمد

13.4 میلیارد دلار از هدایا و وصیت‌ها

6.4 میلیارد دلار از سرمایه‌گذاری

بیشتر بخوانید:

مؤثرترین خیریه‌های اسلامی در سال 2023


آمار خیررسانی افراد

گزارش بنیاد کمک‌های خیریه (CAF) در مورد شاخص اهدای جهانی 2022، استرالیا را به‌عنوان چهارمین کشور سخاوتمند در بین 119 کشور رتبه بندی کرد. مردم به دلایل مختلفی، از جمله همسوشدن با ارزش‌ها و هویت فرهنگی، برای رضایت شخصی و اهمیت‌دادن به «انجام کار درست» و «بازپرداخت»، اقدام به کار خیر می‌کنند. اکثریت افراد، یعنی 68% به خیریه کمک مالی کردند، 63% به سازمان‌های خیریه غیرانتفاعی پول اهدا کردند و 30% به سازمان‌های مذهبی خیر رساندند. حدود یک سوم افراد هم خدمات داوطلبانه ارائه کردند. 

تقریبا یک سوم خیرین در استرالیا از خیریه‌هایی که در حوزه کودکانی که به شدت بیمار یا دارای معلولیت هستند حمایت می‌کنند. همچنین در مراتب بعدی کمک به فقرا (25٪) و تحقیقات پزشکی (21٪) قرار دارد. به منظور الهام بخشیدن به فعالیت‌های خیر در سراسر استرالیا و تشویق برای بخشش‌های بیشتر، سایت‌های معتبری در دسامبر 2021 توسط مؤسسه خیریه استرالیا راه‌اندازی شد. همچنین استرالیا یک چارچوب ملی برای دوبرابر کردن اعطای ساختاریافته از 2.5 میلیارد دلار در سال 2020 به 5 میلیارد دلار تا سال 2030 اجرا کرده است. علاوه بر این، در مارس 2023، دولت یک بررسی کمیسیون بهره‌وری برای تجزیه و تحلیل انگیزه‌های کمک‌های خیر در استرالیا و شناسایی فرصت‌هایی برای رشد بیشتر آن ایجاد کرد.


کار خیر در قالب کسر مالیات

هنگامی که فردی هدیه یا کمک مالی را در اظهارنامه مالیاتی خود اضافه می‌کند، توضیحی را وارد می‌کند که معمولا نشان می‌دهد که کمک مالی در کجا انجام شده است. کمک‌های مالی قابل کسر که از اظهارنامه مالیاتی به دست می‌آیند، تنها زیرمجموعه‌ای از اهدای فردی است؛ زیرا همه کمک‌های انجام شده را نمی‌توان از مالیات بر درآمد کسر کرد. 


در سال 2019-2020:

2.08 میلیون مالیات‌دهنده مرد ادعای کمک‌های مالی مشمول معافیت مالیاتی به مبلغ 2.18 میلیارد دلار را داشتند و 56.7% از کل کمک‌های مالی قابل کسر مالیات را تشکیل می‌دهد. 2.26 میلیون زن مالیات‌دهنده مدعی کمک‌های معافیت مالیاتی به ارزش 1.67 میلیارد دلار شدند.

• مالیات‌دهندگان فردی مجموعا مبلغی معادل 3.85 میلیارد دلار را به‌عنوان کمک مالی قابل کسر از مالیات گزارش دادند. این رقم در مقایسه با سال  2019 که در مجموع 3.98 میلیارد بود، 3.4% کاهش داشته است.

%29 از همه مالیات دهندگان استرالیایی معادل (4.34 میلیون) ادعای کسر متوسط 887 دلار داشتند. 


خیررسانی تجاری

 اغلب به دلیل تمایل اخلاقی برای بازپرداخت به جامعه، هدایت می‌شود. همچنین کسب‌وکارها مزایای فرهنگ کار خیر را در جذب، حفظ و مشارکت کارکنان شناسایی می‌کنند. شرکت‌ها علاوه بر کمک‌های نقدی، همچنین با ارائه خدمات بدون هزینه یا کاهش قابل ملاحظه‌ای بدون هیچ انتظاری از بازده تجاری، در سرمایه‌گذاری اجتماعی مشارکت می‌کنند مانند: شرکت‌های حقوقی و حسابداری. 

گزارش پشتیبانی شرکت (JBWere) گزارش داد که در سال 2021:

50 شرکت برتر 1.37 میلیارد دلار به سرمایه‌گذاری اجتماعی کمک کردند. این نشان دهنده 0.8٪ از سود قبل از مالیات در سال 2021 است.

• میانگین مشارکت 26.5 میلیون دلار بود. همچنین بیشترین سهم 234.1 میلیون دلار و کمترین آن 3.5 میلیون دلار بود.

اهدای کمک در محل کار یک رابطه مشترک بین کارفرمایان، کارمندان و مؤسسات خیریه ایجاد می‌کند. افراد طی این روند نسبتی از حقوق قبل از مالیات خود را به خیریه اهدا می‌کنند و به اندازه مبلغ کمک‌های مالی، کسر مالیات را مطالبه کنند. از دیدگاه کارفرما، این جریان باعث افزایش مشارکت، غرور کارکنان و نشان دهنده تعهد شرکت‌ها به جامعه می‌شود. 

بیشتر بخوانید:

تأثیرگذارترین خیریه‌های آفریقا در سال 2023 (بخش نخست)


صندوق‌های خیریه خصوصی و عمومی

صندوق‌های کمکی، به منظور اعطای کمک‌های مالی برای منافع عمومی در استرالیا ایجاد می‌شوند. این صندوق‌ها قابلیت اجرای برنامه و یا ارائه خدمات را ندارند، اما با تامین مالی نهادهای غیرانتفاعی واجد شرایط، نقش حمایتی خود را ایفا می‌کنند. صندوق‌های خیریه خصوصی (PAF) به افراد، خانواده‌ها یا سازمان‌ها این امکان را می‌دهد تا پول یا دارایی خود را در حمایت از مؤسسات خیریه در درازمدت کنار بگذارند. صندوق‌های خیریه عمومی (PuAFs) ساختارهای جمعی و بشردوستانه‌ای هستندکه از طریق ایجاد صندوق از عموم مردم کمک جمع‌آوری می‌کنند. دسته بندی‌های رایج PuAF شامل بنیادهای اجتماعی، بنیادهای شرکتی یا بنیادهای جمع‌آوری کمک‌های مالی برای مؤسسات خیریه فردی است.

در سال‌های 2020 تا 2021:

1373 PAF و 1819 PAF وجود داشت که به ترتیب حدود 1.31 میلیارد دلار و 0.81 میلیارد دلار کمک مالی دریافت کردند.

• PuAF ها حدود 350 میلیون دلار و PAF ها حدود 521 میلیون دلار توزیع کردند که 8.8٪ از دارایی خالص برای PuAF ها و برای PAF ها را نشان می‌دهد.

• مؤسسات خیریه دریافت‌کننده بالاترین نسبت توزیع از PuAFها با اهداف چندگانه (34%)، سازمان‌های بهداشتی (25%) و سازمان‌های رفاهی و حقوقی (22%) بودند.

• به طور متوسط، خالص دارایی‌های PuAFs و PAFs به ترتیب 13.2% و 12.5% در مدت واقعی رشد کرد.

• PuAF ها به طور متوسط 14.3٪ از دارایی‌ها را سالانه و PAFs 6.9٪ را به طور متوسط توزیع می‌کنند.


صندوق امداد و نجات بلایا

استرالیایی‌ها در چند سال گذشته تحت تاثیر شرایط اضطراری مربوط به تغییرات آب و هوایی، از آتش‌سوزی در جنگل‌ها تا سیل و طوفان قرار گرفته‌اند. پیامدهای چنین رویدادهایی تاثیرات اساسی بر مردم، جوامع، اقتصاد، زیرساخت‌ها و محیط زیست دارد. کل هزینه بلایای طبیعی در استرالیا تا سال 2050 از 18.2 میلیارد دلار به 39 میلیارد دلار در سال پیش‌بینی می‌شود. خیریه‌ها از افراد، خانواده‌ها و جوامع در آن دوران سخت حمایت کرده‌اند.


نقش خیریه‌ها در آتش سوزی‌های جنگلی

در تابستان ۲۰۱۹–۲۰، استرالیا آتش‌سوزی‌های شدید جنگلی را تجربه کرد. در آن زمان، خیریه‌ها بیش از 640 میلیون دلار برای کارهای امدادی و بهبودی جمع‌آوری کردند. تخمین زده می‌شود که 53% استرالیایی‌ها با ارزش متوسط 50 دلار به یک منطقه آتش‌سوزی در جنگل کمک مالی کرده‌اند.


در 31 ژوئیه 2020:

• صلیب سرخ استرالیا 232 میلیون دلار کمک مالی دریافت کرده بود. 167 میلیون دلار از این وجوه را به تیم خدمات اضطراری، برنامه‌های بهبودی و هزینه‌های اداری پرداخت کرده بود.

• خدمات آتش‌نشانی روستایی (نیوساوت ولز) بیش از 100 میلیون دلار برای حمایت از گروه‌های آتش نشانی داوطلب دریافت کرد.

• خدمات نجات و آموزش اطلاعات حیات وحش 91 میلیون دلار کمک مالی برای نجات، توان‌بخشی و بازیابی حیات وحش دریافت کرده بود.


تأثیر کووید-19 درروند کار خیر

با ظهور همه‌گیری کووید-19، اختلال بی‌سابقه‌ای به وجود آمد که باعث شد بسیاری از مؤسسات خیریه برای دوره‌های مختلف تغییر، کاهش یا متوقف شوند. تقریبا 2000 مؤسسه خیریه از 49,165 مؤسسه خیریه که بیانیه اطلاعات سالانه را به کمیسیون غیرانتفاعی خیریه استرالیا (ACNC) ارائه می‌کردند، فعالیت نکردند. 650 مؤسسه از COVID-19 به‌عنوان دلیل این عدم فعالیت نام بردند. رکود اقتصادی، ناشی از همه‌گیری کووید-19، فشار مالی را بر بخش خیریه‌های غیرانتفاعی وارد کرده است. بسیاری از رویدادهای جمع‌آوری کمک مالی نیز لغو یا به تعویق افتاد.

در آوریل 2020، 47% از 366 خیریه مورد بررسی گزارش کردند که کاهش قابل توجهی در درآمد جمع‌آوری کمک‌های مالی داشته اند. 20% دیگر کاهش جزئی را گزارش کردند. این بیماری همه‌گیر همچنین بر توانایی مؤسسات خیریه برای مشارکت و حفظ خدمات داوطلبان تاثیر گذاشته است. در سال 2021، تعداد داوطلبان به 3.2 میلیون نفر کاهش یافت که در مقایسه با سال قبل حدود 180,000 نفر کاهش داشت.

بیشتر بخوانید:

تأثیرگذارترین خیریه‌های آفریقا در سال 2023 (بخش دوم)

با این حال، در طول همه‌گیری، دولت استرالیا طیف وسیعی از حمایت‌ها را به مؤسسات خیریه ارائه کرد. این شامل 2 پرداخت نقدی معاف از مالیات بین 20,000 تا 100,000 دلار به مؤسسات خیریه واجد شرایط و پرداخت‌های JobKeeper بود. حمایت دولت به کاهش استرس مالی بسیاری از خیریه‌ها کمک کرد. در نتیجه در سال 2021 کل درآمد حاصل از خیریه‌ها به 190 میلیارد دلار رسید. این رقم نسبت به سال قبل 14 میلیارد دلار افزایش داشت. درآمد دولت بالغ بر 97.2 میلیارد دلار بود و نسبت به سال قبل 8.4 میلیارد دلار رشد داشته است.