هر ساله CAF نتایج ارزیابی خود را از نحوه‌ی عملکرد و میزان بخشش و خیررسانی کشورها در سراسر جهان ارائه می‌دهد. در این مقاله ضمن بیان نتایج ارزیابی CAF در سال 2023، آمار بخشنده‌ترین کشورهای جهان (اندونزی، اوکراین، کنیا و...) مطرح می‌شود. همچنین برترین کشور جهان به لحاظ بخشش و اهداء طی 6 سال گذشته اندونزی است.

بیشتر بدانید:

رتبه‌بندی کشورها بر اساس شاخص‌ جهانی نیکوکاری (CAF)


شاخص اهدای جهانی از مردم سه سؤال می‌پرسد: آیا در یک ماه گذشته به یک غریبه کمک کرده‌اند؟ پول داده‌اند؟ یا برای یک هدف خوب داوطلب شده‌اند؟

بر اساس فهرست اهدایی جهانی 2023 بنیاد کمک‌های خیریه، در سرتاسر جهان، 4.2 میلیارد نفر به افرادی که نمی‌شناختند، کمک کردند، به یک هدف خوب کمک مالی کردند، یا داوطلبانه وقت گذاشتند. شاخص اهدای جهانی CAF یکی از بزرگ‌ترین نظرسنجی‌هایی است که تاکنون در مورد اعطا انجام شده است و با میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از سال 2009 مصاحبه شده است. شاخص 2023 شامل داده‌هایی از 142 کشور است که در آن از افراد سه سؤال پرسیده شد: آیا به غریبه‌ای کمک کرده‌اند یا پول داده‌اند یا در یک ماه گذشته برای یک هدف خوب داوطلب شده‌اند.

(CAF UK)، یکی از شرکای شبکه‌ی اصلی Workplace Giving Australia، آخرین تحقیقات را در مورد اعطای جهانی منتشر کرده است و برای ششمین سال متوالی، سخاوتمندترین کشور جهان اندونزی است. دومین کشور سخاوتمند در جهان اوکراین است که همچنین بزرگ‌ترین صعودکننده‌ی شاخص در سال جاری است و امتیاز خود را پس از رتبه‌ی دهم در سال گذشته افزایش داده است. تنها سه کشور از 10 کشور برتر در میان بزرگترین اقتصادهای جهان (اندونزی، ایالات متحده و کانادا) قرار دارند، در حالی که یکی از فقیرترین و کمتر توسعه یافته‌ترین کشورهای جهان - لیبریا - در رتبه‌ی چهارم بالاترین قرار دارد.

استرالیا درحالی‌که هنوز رتبه‌ی بالایی دارد؛ اما در رتبه‌بندی کلی از 4 در سال 2022 به 14‌ام در سال 2023 به دلیل کاهش جزئی در هر منطقه کاهش یافته است. نیوزلند نیز از رتبه‌ی پنجم در سال 2022 سقوط کرد اما همچنان در بین 10 کشور برتر جهان باقی مانده است.



14 کشور برتر سال CAF World Giving Index) ،2023) عبارتند از:

1. اندونزی

2. اوکراین

3. کنیا

4. لیبریا

5. ایالات متحده آمریکا

6. میانمار

7. کویت

8. کانادا

9. نیجریه

10. نیوزلند

11. امارات متحده عربی

12. گامبیا

13. دانمارک

14. استرالیا


داده‌های جدید موجود در سال جاری عواملی را نشان می‌دهد که بر سخاوت و بخشش در سراسر جهان تأثیر می‌گذارد:


• افرادی که اعتقاد مذهبی قوی دارند، به جز اروپا که در آن تفاوتی نمی‌کند، نمره‌ی شاخص کلی بالاتری دارند.

• افرادی که زندگی خود را با عبارات مثبت ارزیابی می‌کردند، به‌احتمال زیاد برای خیریه هدیه داده‌اند، به‌طوری‌که برخی از شادترین کشورهای جهان در رتبه دهی برتر برای اهدای پول قرار دارند (سوئد، دانمارک، هلند و ایسلند).

مهاجران به‌خصوص در اروپا، خاورمیانه و شمال آفریقا نسبت به اتباع بیشتر اهدا می‌کنند. کسانی که می‌گویند در کشور دیگری به دنیا آمده‌اند، به طور متوسط در بیشتر مناطق، نمره‌ی شاخص بالاتری نسبت به ملیت‌ها دارند.




نیل هسلوپ OBE، مدیر اجرایی بنیاد کمک‌های خیریه، گفت: «شاخص اهدای جهانی CAF به ما دلایلی برای خوش‌بینی امیدوارانه در زمان بی‌ثباتی بزرگ ارائه می‌دهد. سخاوت در رفتار انسان ذاتی است و همه‌ی ما را به‌عنوان یک جامعه جهانی به هم پیوند می‌دهد. تنوع کشورهایی که در این شاخص پیشرو هستند این را برجسته می‌کند: آنها طیفی از ثروت و توسعه‌ی اقتصادی، جغرافیا، زبان، مذهب و فرهنگ را پوشش می‌دهند. بخشش به معنای ایجاد ارتباط با اطرافیانمان است، چه آن طرف خیابان باشند و چه در آن‌سوی دنیا. به همین دلیل است ما از دولت‌ها می‌خواهیم تا برای تشویق کسانی که می‌توانند، پول و زمانی که سازمان‌های جامعه مدنی پویا و انعطاف‌پذیر را در مواجهه با چالش‌های اجتماعی و زیست‌محیطی و تأثیر درگیری‌ها و جابه‌جایی جمعیت تقویت می‌کند، بیشتر کنند.»

بیشتر بدانید:

 معرفی 10 کشور برتر مشارکت‌کننده در 3 حوزه نیکوکاری


دیوید مان، مدیرعامل شرکت Workplace Giving استرالیا اظهار داشت:

اگرچه قابل‌توجه است استرالیا نسبت به سایر کشورها سخاوتمندتر است، اما ناامیدکننده است که شاهد سقوط ما از رتبه‌ی چهارم در سال گذشته به رتبه‌ی چهاردهم هستیم. این گزارش به ما می‌گوید که 9% استرالیایی‌ها نسبت به سال قبل احساس می‌کنند توانایی یا انگیزه‌ی کمتری برای اهدای پول دارند. به زبان ساده، از هر10 نفر، 1 نفر از انجام کمک‌های خیر دست برداشته است. این امر تا حدی نشان دهنده‌ی فشار هزینه‌های زندگی است. به همان اندازه نگران کننده این است که کمتر از ما به یک غریبه کمک می‌کنیم و حتی شاهد کاهش کوچک (2٪) در افرادی هستیم که داوطلب شده‌اند.


نکات برجسته کلیدی

• استرالیا در رتبه 14 از 142 قرار گرفت.

• در سرتاسر جهان، 4.2 میلیارد نفر به کسی که نمی‌شناختند کمک کردند، داوطلبانه وقت گذاشتند یا به یک هدف خوب کمک مالی اعطا کردند.

 برای ششمین سال متوالی، سخاوتمندترین کشور جهان اندونزی است. دومین کشور سخاوتمند در جهان اوکراین است که همچنین بزرگ‌ترین افزایش‌دهنده‌ی شاخص در سال جاری است.

• درحالی‌که بسیاری از کشورهای پردرآمد شاهد کاهش امتیاز شاخص خود در طول همه‌گیری بودند، اکثر آنها در سال گذشته به 10 کشور برتر بازگشتند. ایالات متحده امسال در جایگاه پنجم قرار دارد، کانادا در رتبه هشتم و نیوزلند در رتبه دهم قرار دارد.

• بریتانیا رتبه‌ی 3 را در جهان برای اهدای پول دارد، اما از سال 2019 در بین 10 نفر برتر ظاهر نشده است. اکنون در رتبه‌ی هفدهم در شاخص کلی قرار دارد که 10 رتبه کمتر از یک دهه‌ی قبل است.

• افرادی که اعتقاد مذهبی قوی دارند به طور میانگین نمره‌ی کلی بالاتری دارند، به جز اروپا که تفاوتی ندارد.

• افرادی که زندگی خود را با عبارات مثبت ارزیابی می‌کردند، به‌احتمال زیاد برای خیریه هدیه داده بودند، به‌طوری‌که برخی از شادترین کشورهای جهان در رده 10 برتر اهدای پول قرار گرفتند (سوئد، دانمارک، هلند و ایسلند).

• میزان اهداء مهاجران در بیشتر مناطق، به‌ویژه در اروپا، خاورمیانه و شمال آفریقا، نسبت به اتباع دارای امتیاز بالاتری هستند.

بیشتر بدانید:

بررسی میزان مشارکت جهانی در 3 حوزه نیکوکاری