تیم اطلس خیر ایران در ادامه‌ی پروژه‌ی «سیمای نیکوکاری شهر اصفهان» با آقای علیرضا اشکبوس، معاون اجرایی خیریه و دارالشفاء ثامن‌الائمه (علیه السلام) به گفت‌و‌گو پرداخته است.

پیشنهاد ما:

«سیمای نیکوکاری شهر سنندج»


در ابتدا خودتان را معرفی کنید و بگویید فعالیت خیریه خود را از چه زمان و با چه اهدافی شروع کردید و عمده فعالیتتان تا به امروز در چه زمینه‌ای بوده است؟

علیرضا اشکبوس، فارغ‌التحصیل ارشد ارتباطات و رسانه و دانشجوی دکتری مدیریت هستم که از سال 1396 به جمع خادمین این مجموعه پیوستم و در حال حاضر با عنوان معاونت اجرایی، خدمت‌گذار خیریه و دارالشفاء ثامن الائمه (علیه السلام) هستم. این خیریه از سال 1378 با حضور 5 نفر از هیئت امنا درمانگاه آغاز به فعالیت کرد. هدف از تأسیس این درمانگاه، با تعریف خیریه، کمک به مردم این منطقه کم‌برخوردار و نیازمند بود. فعالیت اصلی این مؤسسه ارائه خدمات درمانی با تعرفه بسیار پایین است. اما تا قبل از سال 1402، در زمینه ارزاق، پوشاک، جهیزیه و... نیز به مددجویان تحت پوشش کمک می‌شد. در کنار خدمات درمانی، فروش تاج گل و استند مراسمات ترحیم و شادی نیز به این مجموعه افزوده شد و با تصمیم مدیرعامل محترم، جناب آقای دکتر محمدحسین افقری و مشاورین ایشان در حوزه مسئولیت اجتماعی، امسال به‌صورت تخصصی کمک به کودکان کار و نیازمند در حوزه دندان پزشکی در بازه سنی 4 الی 9 سال راه‌اندازی شد.


درآمد خیریه شما از چه طریق تأمین می‌شود؟

درآمد خیریه به‌طور کامل از ارائه خدمات درمانی به مراجعان در بخش‌های مختلف اورژانس، درمانگاه عمومی، داروخانه، آزمایشگاه، فیزیوتراپی، درمانگاه‌های تخصصی قلب و زیبایی و تصویربرداری تأمین می‌شود و تا به حال هیچ کمک مالی از ارگان‌های دولتی یا بخش خصوصی و افراد خیر سرشناس دریافت نکرده است. این در حالی است که تعرفه‌های ما در حوزه درمانگاه عمومی و تخصصی که بیشترین تعداد مراجعه بیماران را دارد، ۳۰ الی ۴۰ درصد زیر تعرفه نظام پزشکی است. از این رو برای جبران هزینه و منابع مالی، بر ارائه خدمات باکیفیت دندان‌پزشکی متمرکز شدیم. بخشی از درآمد ما از فروش محصول تاج گل و استند مراسمات ترحیم است که هزینه آن صرف بیماران نیازمند می‌شود.

بیشتر بخوانید:

گفت‌وگو با آقای داوود ترابی، مدیرعامل انجمن خیریه‌ی درمانی ام اس اصفهان


به‌طور کلی، وضعیت خیریه‌های اصفهان را چگونه می‌بینید؟

شهر اصفهان خیرین و دغدغه‌مدان فرهنگی-مذهبی زیادی دارد. خیریه‌ها در بحث درمان حضور بسیار پررنگی دارند و سعی می‌کنند در مجموعه خود، بهترین کیفیت را ارائه دهند. اما تعدد خیریه‌ها باعث شده است که موازی‌کاری بسیاری رخ دهد. بانک جامع اطلاعاتی از مددجویان اصفهان به‌صورت واحد وجود ندارد که چه خدماتی از چه خیریه‌ای دریافت می‌کنند و این بزرگ‌ترین خلأ در جمع خیریه‌های اصفهان است.


مهم‌ترین چالش‌های شهر اصفهان را چه می‌دانید؟

مهم‌ترین چالش فعالیت خیریه‌های درمانی در اصفهان و حتی کشور، دریافت مجوزهای لازم و عدم پرداخت به‌موقع هزینه‌ها توسط بیمه‌های پایه و تکمیلی است. همچنین هزینه‌های زیاد مواد اولیه و تجهیزات پزشکی نیز از دیگر دغدغه‌های مدیریت درمانگاه است.


با نهاد‌های صدور مجوز و مراکز دولتی، در سطح بروکراتیک، چالش خاصی داشتید؟

برای اخذ و تمدید مجوز‌ها چالش داریم. البته حساسیت مراکز ذی‌ربط هم به‌جاست؛ ولی یک سری افراد می‌توانند حمایت کنند که نمی‌کنند و این ربطی به سیستم ندارد و مسئله‌ای کاملاً انسانی است.


آینده شهر اصفهان، حوزه بهداشت و درمان و باقی خیریه‌ها را چگونه می‌بینید؟

مدیریت درمانگاه ما ان‌شاءالله به مدد امام رضا (علیه السلام) درصدد توسعه خدمات درمانی به جراحی محدود است تا به یک بیمارستان کوچک تبدیل شود که خدمت‌رسانی بیشتری به مردم این منطقه داشته باشد. امیدواریم که دیگر خیریه‌ها در زمینه‌های مختلف موفق عمل کنند و بتوانند تعاملات بیشتری با یکدیگر داشته باشند.


در پایان اگر صحبتی دارید، بفرمایید.

در آخر از عزیزانی که تعهد و دغدغه مسائلی ازاین‌‌دست را دارند، دعوت به مشارکت می‌کنم و می‌خواهم از ما حمایت کنند که این مسیر هموار شود تا تأثیر آن را در سطح شهر و کشور ببینیم.

بیشتر بخوانید:

«سیمای نیکوکاری شهر زنجان»