تیم اطلس خیر ایران در ادامه‌ی پروژه‌ی «سیمای نیکوکاری شهر اصفهان» با مدیرعامل مؤسسه‌ی خیریه‌ی حمایت از کودکان مبتلا به سرطان اصفهان (کسا) به گفت‌و‌گو پرداخته است.

پبیشنهاد ما:

«سیمای نیکوکاری شهر سنندج»


در ابتدا خودتان را معرفی کنید و بگویید فعالیت مؤسسه‌ی خیریه‌ی خود را از چه زمانی شروع کرده‌اید و عمده فعالیتتان تا به امروز در چه زمینه‌ای بوده است؟

بنده محمدرضا احمدی، متولد ۱۳۶۱، کارشناس ارشد مدیریت و در حال حاضر مدیر عامل مؤسسه‌ی خیریه‌ی کسا هستم. فعالیت ما از سال ۱۳۸۹ در حوزه‌ی سرطان کودک آغاز شد. پیش ‌از آن تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در قالب پروژه‌ی عمل به مسئولیت اجتماعی در بیمارستان سیدالشهداء شروع به فعالیت برای کودکان مبتلا به سرطان کرده و متوجه مشکلات مالی خانواده‌های کودکان شده بودند. در واقع مشخص شد این خانواده‌ها عمدتاً از خدمات مالی مؤسسه‌ی محک محروم‌اند. از آنجایی که مکان مؤسسه‌ی محک در تهران واقع است، آن‌ها نمی‌توانستند پرونده‌‌ی خود را به محک برسانند. به همین دلیل از ابتدا اساس کار خیریه‌ی کسا حول محور این مسئله شکل گرفت و تصمیم بر آن شد که با مؤسسه‌ی محک همکاری و در ادامه یک دفتر مددکاری زیر نظر آن‌ها در بیمارستان تأسیس شود.

فعالیت در این دفتر تا سال ۱۳۹۳ ادامه پیدا کرد و در همان سال خیریه‌ی کسا به صورت رسمی تأسیس شد. خیریه‌ی کسا با خیریه‌ی محک تفاهم‌نامه‌ی همکاری دارد و طی آن مؤسسه‌ی محک تمام تجربیات خود را در اختیار کسا قرار می‌دهد.

در خصوص تأمین هزینه‌ها و در راستای مستقل نمودن خیریه‌ی کسا، مقرر گردید در سال اول فعالیت ۸۵ درصد هزینه‌های کودکان را محک تأمین نموده و ۱۵ درصد دیگر را خود خیریه‌ی کسا متقبل شود و سالیانه 15 درصد به سهمیه‌ی کسا افزوده و از محک کسر گردد که این امر محقق گردید تا اکنون که ۸۵ درصد از هزینه‌ی کودکان توسط کسا تأمین می‌گردد.

از سال ۱۳۹۳ تا کنون حدود ۲۲۰۰ کودک تحت پوشش کسا قرار گرفته‌اند که بیش ۱۲۰۰ نفر از این کودکان هم‌اکنون در حال درمان‌ و حدود ۵۰۰ نفر در مرحله‌ی چکاپ می‌باشند.

عمده فعالیت‌های ما در زمینه‌ی تأمین هزینه دارو و درمان کودکان مبتلا به سرطان، مشاوره‌ی حضوری و تلفنی با همکاری خیریه‌ی فانوس (که در زمینه‌ی مشاوره و شادسازی و بازی‌ با کودکان فعال است)، توزیع پوشاک و ارزاق، تهیه‌ی لوازم‌التحریر و مواردی از این ‌قبیل است.

پذیرش کودک به‌هیچ‌وجه بستگی به ملیت، مذهب، نوع سرطان و یا مقدار هزینه‌ی درمان ندارد و تنها بایستی دو شرط داشته باشد: اول این‌که آزمایش پاتولوژی سرطان وی مثبت و دوم این‌که شروع بیماری‌ قبل از سن ۱۸ سالگی باشد و پس از آن تا هر زمانی که کودک به بهبودی کامل دست یابد، تحت پوشش مؤسسه خواهد بود.

البته تا سال گذشته سن پذیرش زیر شانزده سال بود که با استقبال خیرین و همت مردم، کسا توانست دو سال به این سن بیفزاید و کودکان بیشتری را تحت پوشش بگیرد.

کسا از استان‌های جنوبی (خوزستان، هرمزگان و...) نیز مراجعه‌کنندگان بسیاری دارد، همچنین اتباع خارجی  که در شهر اصفهان در حال درمان هستند نیز تحت حمایت ما هستند.

بیشتر بخوانید:

گفت‌وگو با آقای حمیدرضا تاجی، مدیرعامل مؤسسه‌ی فرهنگی قرآن و عترت مهر تابان مهدوی


وضعیت سرطان در اصفهان چگونه است؟

متأسفانه نرخ ابتلا به سرطان در اصفهان بالا بوده و این در کنار عوامل وراثتی، عمدتاً ناشی از آلودگی‌های زیست‌محیطی موجود در اصفهان می‌باشد.


آیا اصفهان خیریه‌ای برای بزرگسالان هم دارد؟

چند خیریه (خیریه‌ی عاشورا، خیریه‌ی نور مهیا، خیریه‌ی همدانیان، خیریه‌ی قائم‌الرضا) در اصفهان هستند که در زمینه‌ی سرطان بزرگسالان فعالیت می‌کنند؛ و ما بزرگسالانی که به کسا مراجعه کنند را به آن‌ها معرفی می‌کنیم. بخش مددکاری بیمارستان سیدالشهداء هم در این زمینه فعال است.


تأمین مالی خیریه‌ی شما به چه صورت است؟

دو واژه‌ی "سرطان" و "کودک" کافیست تا نیکوکاران مهربان و حساس هر جامعه ای را به همیاری دعوت نماید.

به لطف خدا مؤسسه‌ی کسا طی سال‌های فعالیت خود از اعتبار زیادی در نزد نبکوکاران برخوردار گردیده است. این مساله از یک سو ناشی از شفافیت کامل در کلیه فعالیت‌های مؤسسه و وارد نشدن در کارهای اقتصادی مبهم، و از سویی هیئت‌مدیره‌ی دلسوز و توانمند می‌باشد.

درآمدهای خیریه کسا کاملاً مردمی است و به هیچ شخص یا نهادی وابسته نمی‌باشد.تمرکز کسا بر روی درآمد‌های پایدار و کوچک (مثل قلک، استند، پویش های مردمی در فضای مجازی و...)؛ می‌باشد.

خیریه‌ی کسا شیوه‌های جدید و نوآورانه‌ای برای تأمین مالی اتخاذ می‌کند و در کنار همه این موارد حسابرسی مالی منسجم و مستقلی دارد که خود باعث اعتماد بیشتر خیرین می‌گردد.


وضعیت خیریه‌های شهر اصفهان را چگونه می‌بینید؟

تعداد خیریه‌های شهر اصفهان بسیار زیاد است، اما اتفاق خوبی که در زمینه‌ی خیریه‌های اصفهان افتاده، تخصصی ‌شدن فعالیت خیریه‌هاست تا از موازی‌کاری جلوگیری شود.

خیریه‌ی کسا سعی نموده نیروهای جوان و داوطلب را وارد کار نماید و از ایده‌های نوی آن‌ها بهره ببرد. در حال حاضر کسا ۵۰ نفر پرسنل رسمی و ده‌ها داوطلب جوان و فعال دارد که اتاق فکر تشکیل می‌دهند و ایده‌پرداز‌ی می‌کنند تا بتوانند کسا را از اخرین دستاوردهای علمی برخوردار گردانند.


مهم‌ترین چالش‌های خیریه‌ی کسا با حاکمیت، مردم و خیریه‌های دیگر چیست؟

حاکمیت همیشه در حد چهارچوب‌های موجود مؤسسات مردم‌نهاد به ما نیز کمک کرده و چالشی در این زمینه نداشته‌ایم. با سایر خیریه‌ها نیز خوشبختانه ارتباط مؤثر داشته و در مواردی نیز دانش و تجربیات خود را در اختیار آن‌ها قرار داده‌ایم؛ در کل با همه تعامل خوبی داشته و داریم. بحث مهم اما شرایط اقتصادی است که بسیار چالش ‌برانگیز شده، ولی با این‌ حال ما با یاری خداوند و همراهی خیرین به فعالیت خود ادامه می‌دهیم.


آینده‌ی خیریه‌ی خود و سایر خیریه‌های شهر اصفهان را چگونه می‌بینید؟

به نظر من آینده روشن است. امیدوارم بتوانیم یک بازه‌ی سنی دیگر، به‌جز کودکان، را در این حوزه تحت پوشش قرار دهیم و یا حتی یک بیمارستان احداث کنیم. گروه متخصص کارآمد رمز موفقیت خیریه‌ی کساست. خیریه‌های تخصصی دیگر هم آینده‌ی روشنی دارند؛ ولی بدیهی است خیریه‌های موازی‌کار و نیمه‌فعال باید تعطیل شوند.

بیشتر بخوانید:

«سیمای نیکوکاری شهر زنجان»