در این بخش نکات کلیدی سه بخش اصلی کتاب ارائه میشود. مؤلفان مشخصات اصلی نیکوکاری در جوامع مدنی نیجیریه را در این فصل خلاصه کردهاند. در ادامه با ما همراه باشید.
بخششها در نیجریه
رفتار سخاوتمندانه در نیجریه توسط انتظارات فرهنگی مانند مراقبت از جامعه، خویشاوندان و دینداری عمق هدایت میشود. بخششکردن نسبت به بستگان هم امری واجب و هم فداکارانه محسوب میشود. باورهای مذهبی، بخشش به فقرا و غریبهها را تشویق میکند.
رفتارهای حمایتی به شیوههای مختلفی از قبیل اقامت-دادن به فامیل دور نزدیک در یک خانه، پرداخت هزینهی تحصیل و صورتحساب پزشکی یک فرد، مشارکتهای نقدی و غیرنقدی در مناسبتهای تولد، ازدواج، مراسمهای سوگواری، تهیه غذا و باقی ضروریات گفته میشود که به افراد کمبرخوردار جامعه کمک میکند تا جشنهای مانند کریسمس و باقی تعطیلات مذهبی را طی کنند.
این اصطلاح نیکوکاری معمولاً برای توصیف این فعالیتهای سخاوتمندانه بهکار نمیرود. در اغلب اوقات بسیاری از مردم نیکوکاری را با مفاهیمی مانند بخشش در مقیاس بزرگ، تأسیس خیریه، بخششها و حمایتهای ثروتمندان یا بخششهای خیرین مرتبط میدانند. بخششها افقی نیز با سودرسانی مستقیم به افراد نیازمند رایج است.
با اینکه بخشش از طریق سازمانهای رسمی بسیار کمک صورت میگیرد، اما در سالهای اخیر در حال رشد بوده است. با اینکه بسیاری از سازمانهای جامعه مدنی درگیر فعالیتهای جمعآوری کمکهای مالی نمیشوند استفاده فزاینده از رسانههای اجتماعی، امکان حمایتهای افراد را با استراتژیهایی از قبیل جمعآوری کمک مالی جمعی تسهیل کرده است.
به طور کلی نیجریهایها فرهنگ و فعالیت حمایتی غنیای برای بخشش به سازمانهای مشخصی مخصوص افراد آسیب دیده مانند زندانها و یتیم خانهها دارند. گروههای مدنی در فرمها و هویتهای مختلفی مانند سازمانهای مردمنهاد و سازمانهای جامعه مدنی وجود دارند. آنها شامل سازمانهای ایمانمحور تشکیلات محلی، بنیادها و سایر گروههای رسمی و غیر رسمی میشوند.
سازمانهای جامعۀ مدنی در زمینههای مختلفی مانند آموزش، مذهب، سلامت، محیطزیست، کشاورزی، ورزش، هنر و فرهنگ فعالیت میکنند. با وجود اینکه هزاران سازمان جامعه مدنی ثبت شده وجود دارد اما هیچ پیشینۀ رسمی عمومی و دردسترسی از آنها موجود نیست که تعداد کل این سازمانها را نشان دهد یا آنها را بر اساس حوزههای فعالیتیشان دستهبندی کند. افراد و گروهها میتوانند سازمانهای مدنی را به محض برآورده شدن الزامات قانونی آن، با سهولتی نسبی ثبت کنند.
سازمانهای جامعه مدنی میتوانند به یکی از این دو شکل: متولیان رسمی یا به صورت متولیان تضامنی ثبت شوند. سازمانهای جامعه مدنی از مالیات بردرآمد معاف هستند در حالی که مقررات، مجموعهای از امتیازهای مالیاتی را برای شرکتها در نظر میگیرد بخششها فردی به سازمانهای جامعه مدنی مشمول هیچگونه مزیت مالیاتی نمیشود.
بیشتر بخوانید:
توسعه جامعه مدنی در نیجریه از عوامل متعددی تاثیر پذیرفته است عبارت اند از : جنگ مدنی نیجریهایها (1967-1970) که دریافت کمکهای بشر دوستانۀ بین المللی از طرف سازمانهای جامعه مدنی را ضروری میکرد؛ برنامهی تعدیل ساختاری(SAP) که توسط صندوق بینالمللی پول در اواسط دهه 1980 معرفی شد که یک دولت ناب را ترویج میکرد؛ دوره طولانی حکومت نظامی و دیکتاتوری بین سالهای 1983 و 1989 که باعث ظهور گروههای فعال حقوق بشر شد؛ تحریکات علیه آلودگی زیست محیطی ناشی از فعالیتهای استخراج نفت شرکتهای چند ملیتی در منطقۀ دلتای نیجر؛ درگیریهای اجتماعی و ناامنی طولانی مدت در منطقه شمال شرقی کشور نیازهای بشردوستانه را افزایش داده است.
درآمد سازمانهای جامعۀ مدنی از منابع مختلفی مانند کمک مالی خیرین، هزینه خدمات، آموزش و مشاوره به دست میآید. با این حال بسیاری از سازمانهای جامعه مدنی به خیرین بینالمللی نظیر بنیادهای شخصی و نمایندگیهای اهدا کنندۀ دوجانبه و چندجانبه وابسته هستند. نیجریهایها نسبت به سازمانهای جامعه مدنی اعتماد زیادی دارند و در بسیاری از جوامعی که این سازمانهای مدنی در آن فعالیت می کنند.
در واقع به عنوان یک چهرۀ فقرزدا دیده میشود. نیجریهای ها سازمانهای جامعه مدنی را اولین تأمینکنندۀ منافع عمومی تلقی نمیکنند، اما میتواند شکافی که توسط ناکارامدی دولت ایجاد شده است را پر کند. معمولا نیجریهای ها تأمین منافع عمومی را بر عهده دولت میدانند.
برزیل
افزایش کمکهای ثبتشده در آمریکای مرکزی و جنوبی نشانهای دلگرمکننده در مورد سخاوت موجود در این مناطق و جوامع است. این یافته نیز اصلاً تعجبآور نیست.
بسیاری از کشورها در سرتاسر آمریکای مرکزی و جنوبی بهشدت تحت تأثیر همهگیری ویروس کرونا قرار گرفتند که باعث افزایش کمکهای بینفردی شد؛ همانطور که از وجودکشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی در میان کشورهایی که بالاترین رتبه را در کمک به غریبهها دارند، نشان میدهد.
علاوه بر این شرایط سیاسی پرآشوب در کشورهای مختلف در سراسر این مناطق، مردم عادی را وادار کرد تا مسئولیت بهبود جوامع خود را بر عهده بگیرند. در واقع در شرایطی که اقدامات ارگانهای دولتی برای رفع نیازهای مردم محدود یا ناکافی به نظر میرسید، بسیاری از افراد برای پیشبرد تلاشهای کمکرسانی قدم برداشتند. یافتههای این گزارش نشان میدهد که این امر قطعاً در برزیل و همچنین برای بسیاری از همسایگان ما صادق بوده است.
بیشتر بخوانید:
استرالیا
عالی است که امسال دوباره استرالیا را در بین 5 کشور سخاوتمند دنیا میبینیم. با کاهش محدودیتهای قرنطینه و برگزاری رویدادهای حضوری بیشتر، استرالیاییها فرصتهای بیشتری برای مشارکت در جامعه مدنی پیدا کردند که به افزایش تعداد استرالیاییهایی که به غریبهها کمک کردند یا کمک مالی انجام دادند منجر شد.
بسیاری از استرالیاییها چ به ارزش فرهنگی ملی ما در رابطه با دوستی افتخار میکنند، ارزشی که مظهر وفاداری و دوستی بهویژه در مواقع اضطرار است. این ارزش فرهنگی و تمایل به ساختن یک جامعه عادلانه بنمایۀ تمایل مستمر استرالیاییها به بخشش است.
ما دوست داریم که میزان کمکها در محل کار از این هم بیشتر شود، زیرا یکی از کارآمدترین راهها برای به حداکثر رساندن تأثیر روحیه مشارکت است. اگر بتوانیم بهسرعت بیشترین مقدار ممکن پول را به دست آوریم، میتوانیم به بهترین وجه به نیازمندان کمک کنیم و از اهداف نیکوکارانه بسیاری حمایت کنیم که مشخصاً استرالیاییها نیز به آن اهداف علاقه دارند
بیشتر بخوانید:
کنیا
همبستگی و بخشش بالای مردم کنیایی، علیرغم مشکلاتی که در سال گذشته به دلیل همهگیری کووید-19 و افزایش هزینههای زندگی تجربه کردهاند، واقعاً دلگرمکننده است. زیربنای فرهنگی و نفوذ دینی ما همچنان به اقدامات مربوط به بخشش کمک میکنند، بنابراین تقویت این ارزشهای مثبت برای ما مهم است.
امید من این است که بخشش و همبستگی ما به حوزههای غیرسنتی مانند عدالت اجتماعی نیز نفوذ کند. همچنین بسیار مهم است که راههای بیشتری برای حمایت از کنیاییهایی که کمک میکنند باز شود و کار مردمی که به شیوهای سازمانیافته و شفاف کمک میکنند را آسانتر کند.
ارسال نظر