نابرابری نژادی در ایالات متحده منجر به ضرر اقتصادی 16 تریلیون دلاری در طول 20 سال، به‌دلیل تبعیض استخدام، دستمزد و خدمات شده است. خانواده‌های سفیدپوست دو برابر بیشتر از خانواده‌های سیاه‌پوست ثروت دارند و شکاف مالکیت خانه در حال حاضر حتی بیشتر از دهه‌ی 60 میلادی است. در نتیجه، سازمان‌های غیرانتفاعی از برابری و برابری نژادی در سراسر جهان دفاع می‌کنند. در ادامه با 7 مؤسسه‌ی خیریه‌ی برتری که علیه تبعیض نژادی مبارزه می‌کنند، آشنا می‌شوید:

بیشتر بخوانید:

مهم‌ترین حوزه‌های خیررسانی در ترکیه

عفو بین‌الملل: (مبارزه برای جهانی که در آن حقوق بشر برای همه قابل دسترس باشد)

مؤسسه‌ی عفو بین‌الملل در سال 1961 توسط پیتر بننسون در لندن تأسیس شد تا برای زندانیان عقیدتی در سرتاسر جهان عفو عمومی به دست آورد. امروزه خیریه یک جنبش جهانی است که الهام‌بخش مردم برای متحد شدن و مبارزه برای آزادی و عدالت نژادی است. عفو بین‌الملل رتبه‌ی 3 ستاره را از Charity Navigator دریافت کرده است. آنها همچنین دارای مهر طلایی شفافیت از GuideStar هستند.

عفو بین‌الملل با افشای نقض حقوق بشر و اعمال تبعیض‌آمیز در سراسر جهان، عدالت نژادی را ترویج می‌کند. به‌عنوان مثال، آنها از حقوق مردم بومی در تمام مناطق جهان که با تبعیض و به‌حاشیه رانده شدن روبه‌رو هستند، با مبارزه برای قوانین محلی و بین‌المللی برای حفاظت از سرزمین، فرهنگ و معیشت خود دفاع می‌کنند. همچنین از آنها در نبردهای قانونی برای بازپس‌گیری زمین‌های اجدادی خود حمایت می‌کنند.

عفو بین‌الملل از زمان تأسیس خود به جنبشی جهانی از 10 میلیون نفر تبدیل شده است که در 150 کشور برای جلوگیری از نابرابری نژادی و تبعیض کار می‌کنند. آنها همچنین بیش از 40 گزارش سالانه منتشر کرده‌اند که جزئیات بی‌عدالتی نژادی و سایر موارد نقض حقوق بشر در سراسر جهان را به همراه توصیه‌هایی برای دولت‌ها و سازمان‌های غیردولتی منتشر کرده‌اند. علاوه بر این، آنها جوایز متعددی، از جمله جایزه‌ی صلح نوبل 1977 و 1978 دریافت کرده‌اند.

گروه بین‌المللی حقوق اقلیت‌ها: (تلاش در جهت تأمین حقوق اقلیت‌ها و مردم بومی)

گروه بین‌المللی حقوق اقلیت‌ها در سال 1969 توسط دیوید آستور برای دفاع از اقلیت‌های تحت ستم در سراسر جهان ایجاد شد. امروزه آنها یک سازمان بین‌المللی غیردولتی هستند که با حمایت از حقوق اقلیت‌های محروم و مردم بومی علیه تبعیض نژادی در سطح جهانی مبارزه می‌کنند. طبق گزارش مالی آنها، گروه بین المللی حقوق اقلیت 81% از کل درآمد خود را صرف فعالیت‌های خیریه کرده است.


گروه بین‌المللی حقوق اقلیت‌ها، عدالت نژادی را در سطح جهانی با مبارزه برای به رسمیت شناختن حقوق اقلیت‌ها و جوامع بومی پیش می‌برد. برای مثال، آنها در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی بررسی می‌کنند که دولت‌ها و آژانس‌های بین‌المللی به حقوق اقلیت‌ها و مردم بومی احترام گذاشته و آنها را ارتقاء ‌دهند. آنها همچنین با ارائه‌ی حمایت قانونی برای حمایت از اقلیت‌ها و مردم بومی، تحت قوانین بین‌المللی برای عدالت نژادی مبارزه می‌کنند. علاوه بر این، آنها با آموزش و مربیگری در جنبه‌های مختلف حقوق اقلیت‌ها و مردم بومی، آگاهی را در مورد برابری نژادی افزایش می‌دهند.

این خیریه از زمان تأسیس خود با بیش از 150 شریک در 60 کشور برای ترویج همزیستی مسالمت‌آمیز و برابری نژادی کار کرده است. به‌عنوان مثال، در سال 2022، آنها به 1,426 فعال در زمینه‌ی حقوق اقلیت‌ها و برابری نژادی آموزش دادند. همچنین 339 بازدید میدانی از جوامع در سراسر مجارستان، صربستان، کرواسی و بلغارستان، برای افزایش آگاهی در مورد قوانین عدم تبعیض انجام دادند. علاوه بر این، آنها 18 نشریه‌ی اطلاعات جامع در مورد بی‌عدالتی نژادی و وضعیت اقلیت‌ها و مردم بومی در سراسر جهان تولید کردند.

مؤسسه‌ی بین‌المللی ضد برده‌داری: (مبارزه علیه برده‌داری)

این مؤسسه در سال 1839 توسط توماس کلارکسون و توماس فاول باکستون، برای از بین بردن سیستم‌هایی که از آزادی مردم به‌دلیل رنگ پوستشان سوءاستفاده می‌کردند، تأسیس شد. امروزه آنها برای کمک به پایان دادن به نابرابری سیستماتیک و آوردن آزادی و عدالت برای همه‌ی مردم در سراسر جهان، با ستمدیدگان همکاری می‌کنند. طبق گزارش مالی، آنها 85% از درآمد خود را صرف مبارزه برای ستمدیدگان و ریشه‌کن کردن سیستم‌های نابرابری نژادی کرده‌اند. مؤسسه‌ی بین‌المللی ضد‌برده‌داری برای از بین بردن همه‌ی اشکال برده‌داری و سیستم‌هایی که برده‌داری مدرن را ممکن می‌سازد، تلاش می‌کند. آنها این کار را با بررسی و افشای موارد برده‌داری و حمایت از ابتکارات محلی برای تأمین آزادی ستمدیدگان انجام می‌دهند. آنها همچنین برای اجرای مؤثرتر قوانین ملی و بین‌المللی علیه برده‌داری، تبعیض و نژادپرستی مبارزه می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

فرآیند رشد خیررسانی آنلاین در چین و هند

از زمان تأسیس، مؤسسه‌ی بین‌المللی ضدبرده‌داری به شکاف‌های نابرابری نژادی و نقض حقوق بشر در سراسر جهان پرداخته است. به‌عنوان مثال، در سال 2022، آنها از 2000 کارگر مهاجر برای رسیدگی به 113 نارضایتی محل کار، از جمله بی‌عدالتی نژادی، حمایت کردند و 64% از مشکلات را حل کردند. آنها همچنین به 100 کودک کمک کردند که شش ماه آموزش حرفه‌ای را به پایان برسانند تا به آنها کمک کنند هزینه‌های زندگی خود را تأمین نمایند و شکاف اقتصادی ایجاد شده توسط نژادپرستی و تبعیض را کاهش دهند.

اتحادیه‌ی آزادی‌های مدنی آمریکا: (دفاع از حقوق همه‌ی مردم در سراسر جهان)

اتحادیه‌ی آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU) در سال 1920 توسط گروه کوچکی از فعالان حقوق مدنی برای دفاع از حقوق اساسی مردم پس از جنگ جهانی اول تأسیس شد. امروزه آنها سازمانی هستند که برای افرادی که حقوقشان بر اساس نژاد رد شده است، می‌جنگند. اتحادیه‌ی آزادی‌های مدنی آمریکا از Charity Navigator رتبه‌ی 4 ستاره دارد. آنها همچنین دارای مهر شفافیت پلاتینی از GuideStar هستند.

اتحادیه‌ی آزادی‌های مدنی آمریکا از افرادی که به دلیل نژادشان با تبعیض روبه‌رو هستند، محافظت می‌کند. برای مثال، آنها شکایت‌های دسته‌جمعی را برای به چالش کشیدن تبعیض علیه بومیان آمریکایی، در آموزش، رأی‌گیری و سیستم رفاه کودکان تنظیم می‌کنند. آنها همچنین از قوانین و سیاست‌های بهتر برای تضمین برابری نژادی در سیستم‌های هوش مصنوعی، به‌ویژه در زمینه‌ی اشتغال، مسکن و اعتبار حمایت می‌کنند. علاوه بر این، آنها از اقدام مثبت برای ترویج تنوع نژادی و تضمین فرصت‌های برابر برای همه‌ی مردم، صرف نظر از نژاد، حمایت می‌کنند.

اتحادیه‌ی آزادی‌های مدنی آمریکا، از زمان تأسیس خود به سازمانی متشکل از بیش از 1.7 میلیون فعال حقوق مدنی تبدیل شده است. کارکنان آنها با 2000 وکیل داوطلب همکاری می‌کنند تا سالانه نزدیک به 2000 پرونده را رسیدگی کنند. به‌ویژه پرونده‌های مربوط به عدالت نژادی. به‌عنوان مثال، در سال 2021، آنها یک شکایت دسته‌جمعی از طرف 5 کشور هندی و 18 شاکی انفرادی تنظیم کردند که در آن ایالت مونتانا در انجام وظایف خود برای آموزش فرهنگ بومیان آمریکایی در مونتانا به دانش‌آموزان مدارس دولتی با مشورت قبایل محلی به چالش کشیده شد.

مؤسسه‌ی بقای فرهنگی: (پیشبرد حقوق و فرهنگ مردم بومی در سرتاسر جهان)

مؤسسه‌ی بقای فرهنگی در سال 1972 توسط دیوید و پیا میبری-لوئیس در واکنش به باز شدن مناطق داخلی آمازون و آمریکای جنوبی و تأثیرات شدید آنها بر ساکنان بومی ایجاد شد. امروزه این مؤسسه خیریه، با دفاع از حقوق مردم بومی، عدالت نژادی را در سطح جهانی ترویج می‌کند. Cultural Survival دارای رتبه‌ی 4 ستاره از Charity Navigator است. آنها همچنین دارای نشان شفافیت پلاتینی از GuideStar هستند.


بقای فرهنگی با توانمندسازی و حمایت از مردم بومی برای دفاع از حقوق خود، برابری نژادی را در سطح جهانی ارتقاء می‌دهد. به‌عنوان مثال، آنها از پروژه‌های توسعه‌ی بومی با ارائه‌ی کمک‌های مالی کوچک به سازمان‌های مردمی، گروه‌ها و دولت‌های سنتی به رهبری بومی‌ها حمایت می‌کنند. آنها همچنین کمک‌هایی را ارائه می‌دهند که تلاش‌های جامعه را برای تضمین پایداری رسانه‌های تحت کنترل جامعه‌ی بومی افزایش می‌دهد. علاوه بر این، آنها دسترسی به فرصت‌های برابر را برای همه، از طریق کارگاه‌های آموزشی برای مردم بومی، به‌ویژه زنان و جوانان، در موضوعاتی مانند رهبری، حقوق بشر، و رسانه‌های جامعه‌ی بومی ترویج می‌کنند.

از زمان تأسیس، بقای فرهنگی برای عدالت نژادی در سطح جهانی با حمایت از حقوق مردمان بومی مبارزه کرده است. به‌عنوان مثال، در سال 2022، آنها نقطه‌ی عطف 1 میلیون دلاری را جشن گرفتند که به‌صورت کمک‌های مالی کوچک به‌طور مستقیم به جوامع و سازمان‌های بومی برای حمایت از پروژه‌های خود ارائه شد. آنها همچنین از 238 پروژه در 38 کشور از طریق کمک‌های مالی کوچک حمایت کرده‌اند. علاوه بر این، آنها 227 کمک مالی به رادیوهای محلی و سایر رسانه‌های اجتماعی در 24 کشور اعطا کرده‌اند.

Race Forward: (پیشبرد عدالت نژادی در سیاست‌ها، نهادها و فرهنگ‌ها)

Race Forward در سال 1981 توسط گری دلگادو برای پیشبرد عدالت نژادی تأسیس شد. امروزه آنها با جوامع برای به چالش کشیدن نژادپرستی ساختاری و ایجاد یک جامعه‌ی جهانی عادلانه، چندنژادی و دموکراتیک کار می‌کنند. این خیریه دارای امتیاز 4 ستاره از Charity Navigator است. آنها همچنین دارای مهر طلایی شفافیت از GuideStar هستند.

Race Forward به‌دنبال حذف نژادپرستی سیستماتیک و ترویج فراگیری اجتماعی در تمام سطوح جامعه است. به‌عنوان مثال، آنها ابتکار آزادی جمعی و آزمایشگاه نوآوری سیاست را برای رسیدگی به حبس گسترده، جرم‌انگاری رنگین‌پوستان و موضوع مهاجرت ایجاد کردند. همچنین مردم را از طریق کارگاه‌های آموزشی برابری نژادی تجهیز می‌کنند تا به‌طور موثر در مورد نژادپرستی صحبت کنند و نژادپرستی سیستماتیک را در عمل خود مورد توجه قرار دهند. از زمان تأسیس، این خیریه سخت برای پیشبرد عدالت نژادی تلاش کرده است. به‌عنوان مثال، در سال‌های 2021 و 2022، بیش از 2 میلیون دلار برای حمایت از حدود 40 سازمان که برابری نژادی را ترویج می‌کنند، کمک کردند. همچنین، در سال 2020، 100,000 دلار کمک مالی را بین خانواده‌ها و جوامع رنگین‌پوست توزیع کردند تا از آنها با مسکن و غذا حمایت کنند.

بیشتر بدانید:

نوسانات خیررسانی آمریکا در سال 2023 (بخش نخست)

ابتکار عدالت برابر: (به چالش کشیدن بی‌عدالتی نژادی و اقتصادی)

ابتکار عدالت برابر در سال 1989 توسط بایران استیونسون برای ارائه‌ی وکالت قانونی به کسانی که به‌طور غیرقانونی محکوم شده‌اند یا مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند و به زندان‌های ایالتی منتقل شدند تأسیس شد. امروزه آنها عدالت نژادی را با همکاری با جوامعی که به‌دلیل فقر به حاشیه رانده شده‌اند و از رفتار نابرابر دلسرد شده‌اند، پیش می‌برند. این خیریه (Equal Justice Initiative) دارای رتبه‌ی 4 ستاره از Charity Navigator است.

ابتکار عدالت برابر متعهد به تغییر روایت در مورد نژادها است. برای مثال، آنها از طریق گزارش‌ها، تقویم آگاهی و فیلم‌های کوتاهی که تاریخ بی‌عدالتی نژادی را بررسی می‌کنند، به مردم درباره‌ی برابری نژادی آموزش می‌دهند. آنها همچنین موزه‌ی میراث و یادبود ملی برای صلح و عدالت را اداره می‌کنند تا فضاها، نشانگرها و یادبودهای جدیدی ایجاد کنند که به میراث برده‌داری و جداسازی نژادی می‌پردازد.

این خیریه از زمان آغاز به کار، برای از بین بردن تعصب نژادی و تبعیض علیه فقرا تلاش زیادی کرده است. به‌عنوان مثال، در سال 2022، آنها میزبان یک اجلاس آموزشی بودند که نزدیک به 200 معلم و رهبر آموزشی را گرد هم آوردند تا بر بهبود آموزش در مورد تاریخچه‌ی بی‌عدالتی نژادی تمرکز کنند. همچنین در سال 2018، یادبود ملی برای صلح و عدالت را به‌عنوان ادای احترام به آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار که به‌دلیل بی‌عدالتی نژادی جان خود را از دست دادند، راه‌اندازی کردند. این بنای یادبود تنها در ماه‌های افتتاحیه‌ی خود بیش از 400,000 بازدیدکننده را به خود جلب کرد.