شاید برایتان جالب باشد بدایند کدام کشورهای جهان از میان همهی کشورهای دنیا بیشتر اقدامات خیرخواهانه انجام میدهند. به نظر میرسد میزان نیکوکاری در کشورها تحتتأثیر عوامل متنوعی است. سطح رفاه شهروندان، درآمدهای آنان و همچنین فرهنگ و ارزشهای جمعی بر گرایش افراد به خیرخواهی و اقدامات بشردوستانه تأثیر میگذارد. حال در این مطلب قرار است با هم مرور کوتاهی بر 10 کشور اول نیکوکار جهان داشته باشیم.
شاخص جهانی بخشش (WGI) یک گزارش سالانه است که توسط بنیاد کمکهای خیریه Charities Aid Foundation (CAF) منتشر میشود. این گزارش، بزرگترین نظرسنجی جهانی از فعالیتهای نیکوکارانه در سراسر جهان محسوب میشود. دهمین گزارش سالانهی این بنیاد با تجزیه و تحلیل دادههای ده سال گذشته، روند اقدامات خیریهی مردمی در طول دورههای بحران اقتصادی، بهبود اقتصادی و ناآرامیهای ژئوپلتیکی را به تصویر کشانده است. این گزارش به سه جنبه از رفتارهای بخشندگی و نیکوکاری توجه دارد:
- کمک به افراد غریبه
- کمک مالی به مؤسسات خیریه
- اختصاص وقت داوطلبانه در یک سازمان خیریه
برای مطالعه:
جهت جمعآوری این دادهها در گزارش مذکور، بیش از 1/3 میلیون نفر در 125 کشور دنیا را تحت نظرسنجی قرار داده است. در بین سه جنبهی رفتارهای نیکوکارانه، کمک به یک فرد غریبه؛ رایجترین شیوهی رفتاری در سراسر جهان است، به طوری که بیش از 2/5 میلیارد نفر طی ده سال گذشته به یک غریبه کمک کردهاند.
پس از بررسی اقدامات نیکوکارانه طی ده سال گذشته در بیش از 100 کشور دنیا، CAF به این نتیجه رسیده است هیچ ویژگی متمایزی وجود ندارد که نشاندهندهی میزان سخاوت و بخشندگی یک کشور باشد. نیکوکارترین کشورهای دنیا دارای سطوح مختلفی از ثروت، فرهنگ، مذهب و جغرافیا هستند. برای مثال میانمار، سریلانکا و اندونزیتوسط سازمان ملل بهعنوان کشورهایی با درآمد متوسط طبقهبندی شدهاند، اما همهی آنها در میان 10 کشور برتر نیکوکار دنیا قرار دارند.
نیکوکارترین کشورهای جهان
بر اساس گزارش CAF نیکوکارترین کشورهای دنیا عبارتاند از:
10. اندونزی
اندونزی با امتیاز کلی نیکوکاری 50 درصد در جایگاه دهم کشورهای بخشندهی دنیا قرار دارد. در میان افرادی که تحت نظرسنجی قرار گرفتند، 69 درصد به مؤسسات خیریه کمک مالی میکردند (هفتمین نرخ بالا در جهان)؛ 42 درصد کمک مالی یا هدیهای خود را به فرد غریبه رساندهاند؛ و 40 درصددر یک سازمان خیریه فعالیت داوطلبی داشتند (هفتمین نرخ بالا در جهان). با وجود آنکه اندونزی بهعنوان کشوری با درآمد پایین و متوسط طبقهبندی میشود، اما سطح نیکوکاری آن بالاست.
بیشتر بخوانید:
9. سریلانکا
امتیاز کلی نیکوکاری سریلانکا برابر با 51 درصد است. این کشور جنوب شرق آسیا دارای بالاترین نرخ اختصاص وقتهای داوطلبانه در مؤسسات خیریه است (46 درصد). در بین شرکتکنندگان در این نظرسنجی، 50 درصد از اهدای کمک مالی به یک مؤسسهی خیریه و 55 درصد نیز از کمک به افراد غریبه خبر دادند. با وجود آنکه سریلانکا در میان کشورهای با درآمد متوسط قرار دارد، اما همچنان یکی از 10 کشور برتر نیکوکار دنیاست.
8. هلند
هلند با امتیاز کلی 53 درصد هشتمین کشور نیکوکار دنیاست. این کشور دومین نرخ بالای کمک به مؤسسات خیریه (معادل 71 درصد) را در اختیار دارد. در طول دههی گذشته سطح نیکوکاری در هلند نسبت به سایر کشورهای اروپایی، انگلیس و ایرلند از ثبات نسبتاً بیشتری برخوردار بوده و بین 51 تا 56 درصد متغیر بوده است.
7. انگلیس
کشور انگلیس دارای امتیاز کلی نیکوکاری 54 درصد است. این کشور هم مانند هلند دومین نرخ بالای کمک به مؤسسات خیریه (71 درصد) را دارد، در حالی که نرخ کمک به غریبهها و نرخ داوطلبگی آن به ترتیب 60 و 30 درصد است. البته نرخ بالای کمکهای خیریه در انگلیس جای تعجب ندارد؛ چرا که این کشور دارای سابقهی طولانی در زمینهی کمکهای بشر دوستانه است. طی دههی گذشته پایینترین سطح نیکوکاری در انگلیس 50 درصد و بالاترین آن 57 درصد تخمین زده شده است.
6. کانادا
جایگاه ششم در لیست سخاوتمندترین کشورهای جهان از لحاظ میزان نیکوکاری و بخشندگی مختص کشور کانادا است. امتیاز کلی کانادا برابر با 55 درصد است. 63 درصد از مردم این کشور به مؤسسات خیریه کمک میکنند، 64 درصد به غریبهها کمک میکنند و 37 درصد نیز داوطلبانه در مؤسسات خیریه مشغول به کار هستند. سطح نیکوکاری کانادا طی دههی گذشته نوسان قابلتوجهی داشته است. طبق آمار سال 2014 تا سال 2019 سطح بخشندگی این کشور از 60 به 49 درصد کاهش یافته است.
5. ایرلند
ایرلند با نمرهی کلی 56 درصد، پرامتیازترین کشور اروپایی لقب گرفته است. در بین افراد تحت نظرسنجی در این کشور 62 درصد به یک غریبه کمک کردهاند، 69 درصد به یک مؤسسهی خیریه کمک کردهاند و 38 درصد نیز وقت خود را بهصورت داوطلبانه به یک سازمان خیریه اختصاص دادهاند. نوسان نرخ نیکوکاری ایرلند، بیش از 10 کشور برتر دیگر است تا جایی که سطح نیکوکاری آن طی دههی گذشته از 53 تا 60 درصد در نوسان بوده است.
4. استرالیا
استرالیا چهارمین کشور بخشنده در دنیاست. این کشور با امتیاز کلی 56 درصد، هشتمین نرخ بالای کمک به مؤسسات خیریه (68 درصد) و نهمین نرخ بالای کمک به غریبهها (64 درصد) را به خود اختصاص داده است. همچون نیوزیلند، سطح نیکوکاری استرالیا طی دهه گذشته نسبتاً ثابت و بین 55 تا 60 درصد در نوسان بوده است.
3. نیوزیلند
امتیاز کلی نیکوکاری نیوزیلند برابر 57 درصد است. نیوزیلند تنها کشوری است که در هر سه جنبهی نیکوکاری در بین 10 کشور برتر دنیا قرار دارد. این کشور از لحاظ کمک به مؤسسات خیریه در رتبهی نهم (65 درصد)، از لحاظ کمک به غریبهها در رتبهی نهم (64 درصد) و از لحاظ اختصاص وقت داوطلبانه در رتبهی ششم (41 درصد) دنیا قرار گرفته است. طی یک دههی گذشته سطح نیکوکاری نیوزیلند نسبتاً ثابت و بین 57 تا 61 درصد در نوسان بوده است.
برای مطالعه:
2. میانمار
دومین کشور نیکوکار دنیا با امتیاز کلی 58 درصد میانمار است. با وجود آنکه میانمار جزو کشورهای کمدرآمد یا با درآمد نسبتاً پایین محسوب میشود، اما 81 درصد از جمعیت آن به مؤسسات خیریه کمک مالی میکنند. جمعیت زیادی از میانمار را بودائیان پیرو شاخه تراوده (Theravada) تشکیل میدهند که انجام کارهای خیریهی کوچک و مداوم یک روال عادی برای آنها به شمار میرود.
1. آمریکا
ایالات متحده طی ده سال گذشته با امتیاز کلی 58 درصد در رتبهی نخست گزارش WGI قرار گرفته است. در بین افراد تحت نظرسنجی در آمریکا 72 درصد از کمک به یک غریبه خبر دادند، در حالی که 61 درصد به یک مؤسسهی خیریه کمک کردند و 42 درصد نیز وقت خود را بهصورت داوطلبانه در یک سازمان خیریه سپری کردند. البته آمریکا طی سالهای گذشته شاهد کاهش آمار خیّران خود بوده است.
منبع: (وبسایت worldpopulationreview)
ارسال نظر